Verlossende aflossers: september 2016

dinsdag 20 september 2016

Tadaa ... onze nieuwe woning

Adreswijziging Rose & Natasja

Berkenlaan 46B
3828 BR Hoogland

Impressie van de woning na 2 dagen gesetteld te zijn:
De verhuizing liep voortvarend en ver boven verwachting zeker met mijn 1,5 beschikbare arm. Met 3 extra paar armen en geweldige inzet van buurman Gerard en collega Maikel met zijn vrouw en een snelle schilder waren we afgelopen zondag al over dan de verwachte maandag.
De verhuisploeg
Wat ons nog rest is het schoonmaken van de oude woning en kunnen we ons geliefde oude woning en buurt op de Bosserdijk aankomende vrijdag overdragen aan de nieuwe bewoners op dat adres.

Vanaf nu een nieuwe start met de avonturen van aflossen en consuminderen.

Oh de vogels moeten we nog lokken op dakterras maar gisteren had ik een heel goed gevoel over het loslaten van mijn tuin en kunnen leven met ons riant dakterras. Volgend voorjaar zullen we het dakterras goed groen maken met blommetjes en voor de bijtjes. Overigens woonden onze insecten van het bijenhotel eerder dan wij :-)
Bosserdijk
Berkenlaan 46B

donderdag 15 september 2016

De dag van de sleutel, lagere rente en ontstoken schouder

Het leven van Rose en Natasja gaat al jaren over rozen. Wij zijn levensgenieters die dankbaar zijn met wat we hebben en wat we doen. We genieten van ons voorrecht in een wereld waar angst en frustratie zo nu en dan de boventoon voeren. En als het dan even niet mee zit dan slaan we ons er positief door heen. We wonen nog steeds in het paradijs dus wat hebben wij te klagen, ons leven is tenminste maakbaar.

Vandaag is een belangrijke dag want we gaan om 15u tekenen bij de notaris en krijgen we de sleutel van het nieuwe woonadres. Dan kan de verhuizing beginnen YEAHHHHH ... 

Helaas kan ik zelf niet veel fysieks doen momenteel. Mijn 'frozen shoulder', een eigen constatering 3 wkn geleden na de gevonden symptomen op internet, blijkt toch iets anders te zijn. Was ik 3 wkn geleden alleen in 1 rotatie beperkt en kon ik flink wat tillen en versjouwen, is dat inmiddels niet meer het geval. Volgens de huisarts heb ik geen 'frozen shoulder' maar een flinke ontsteking op mijn schouderpees en slijmbeurs. De ontsteking kwam tijdens onze vakantie, net gisteren thuisgekomen, tot volle bloei. Ondanks rust in de arm werd uitgerekend tijdens de vakantie alles erger. De pijn werd vooral in de nacht belastend en ongemakkelijk. Pas eergisteren, laatste dagje op het strand in Paleokastritsa, besefte ik me de gevolgen die het heeft voor de verhuizing die op stapel staat. Ik heb nog 1 arm over om met Natas te gaan verhuizen. Dat is even slikken voor iemand die het allemaal zelf wilt doen. Gelukkig kon ik gisteren bij thuiskomst terecht bij de huisarts die mij een injectie heeft gegeven. Dat heeft mij met minder pijn door de nacht geholpen. Maar de linkerarm is nog steeds beperkt en voelbaar. Al mijn energie om te verhuizen verdween als sneeuw voor de zon. In een zonnig leven kan ik me altijd met zoiets kleins, hoewel toch een ongemakkelijk euvel, me even helemaal uit het lood laten slaan. Het leven stort nog net niet in. Niets gewend natuurlijk in een leven van weelde. Inmiddels heb ik me weer weten te herpakken en blijft Natasja positief. We zoeken samen naar oplossingen hoe wij met 3 armen de boel gaan verhuizen. De eerste lichtpuntjes hebben zich al gemeld :)

Een van de fijne pleisters op de wond is dat we met een hypotheek van MUNT hypotheken vandaag tekenen tegen een rente van 1,69% ipv 1,8% (10 jaar vast) die we bij de getekende hypotheekofferte aangeboden kregen. Sinds gisteren hebben ze wederom hun rentes bijgesteld. Een leuke meevaller als je de verlaging van hypotheekrente meekrijgt op dag van tekenen bij de notaris.
Op naar herstel in de schouder en een nieuw leven in een nieuwe woning. Minder ruimte maar meer financiële vrijheid :-) Dat laatste is al voelbaar dus zijn we gisterenavond nog even uiteten geweest in 033 bij De Viszaeck waar ze de lekkerste fruit de mer hebben. Nog even doorzomeren in eigen land. Wie had dat gedacht!

maandag 5 september 2016

Dozen en de laatste standen

Op gemak zijn we al 1,5 maand bezig met inpakken voor de verhuizing. De sleutel krijgen we donderdag 15 september. Dan gaan we meteen de eerste dozen verhuizen die we alvast kwijt kunnen in kasten en de berging. Vervolgens komt de schilder 2 dagen de muren en plafonds schilderen en vanaf maandag 19 september kunnen wij er weer in om de rest over te zetten.
We gaan 300 meter verder op wonen. Toch is het wandelend van huis naar huis tillen niet echt wenselijk met z'n 2. We zullen ons beroepen op de aanhangwagen van de buurman en IKEA boedelbak verhuur.
We wonen in een straal van 3 km van IKEA vestiging Amersfoort, hebben een familie pas en gelukkig wat nodig van IKEA. Het plan is maandag 19 september onze Kulinarisk oven te halen met daarbij de huur van een boedelbak voor 15 euro a 3 uur (1 uur meer met de familiepas!). Dan vervolgens zoveel mogelijk eigen grote spullen heen en weer verhuizen. En als dat kwa tijd net niet genoeg is halen we voor de 2e keer een boedelbak bij de Stenstorp keukeneiland wat we ook gaan halen. Nou dan moet het wel lukken lijkt me.
De wasmachine bij ons op zolder staat te koop en met geluk hoeft die niet gedragen te worden door ons.

VERBRUIK
Vorige wk deed ik mijn laatste maand meting in het verbruik en was aangenaam verrast dat we met gasverbruik een 'all time low' hadden van 3m3. Ik moest 2 keer kijken of dat wel klopte. In de zomer is het laag maar blijkbaar hebben we in augustus toch ook relatief weinig gekookt op het gasfornuis. En dan zijn we nog niet eens weggeweest die maand.
Verdere verbruik was ook laag en dus kijken we uit naar de afrekeningen :-) We zitten weer op record standen. Ik kijk ook erg uit om in nieuwe woning dit bij te houden.

Gisteren heb ik alvast een nieuwe boekhouding gefröbeld voor verbruik maar ook voor de hypotheeklast met het overzicht voor toekomstige extra aflossingen.
We gaan naar een appartement op de eerste verdieping dus grafisch ziet het er niet zo huisachtig uit.

Nieuwe woning is op 1e verdieping
Ik ben vanaf vandaag vrij voor 3 wkn en overmorgen gaan we nog een week op vakantie. Goed ontspannen en opladen en dan op naar de nieuwe woning. Afgelopen zaterdag hadden we nog een buurt bbq gehad, wat een fijne gelegenheid was om iedereen nog even te zien en te spreken. Gelukkig blijven we nog wel in de zelfde habitat wonen :-)