Verlossende aflossers: Tips

Tips

Er zijn vele manieren mogelijk om geld (vrij) te maken of om op te besparen. Hier een overzicht van wat wij doen of hebben gedaan.

Een besparing in je uitgaven patroon begint als eerste bij het inzichtelijk maken van je in- en uitgaven patroon. Vervolgens ga je gericht boodschappen doen met een vastgesteld budget. Je zult zien dat je daar enorm op kan besparen EN dat je het leuk gaat vinden. Het wordt een uitdaging waarbij je ook nog geniet door dat je veel bewuster koopt en verbruikt. En af&toe de teugels vieren is overigens ook heel gezond!

Gasrekening kan je drastisch omlaag brengen door koud te gaan douchen. Ja, ik weet dat dit heftig is, maar uit ervaring kan ik zeggen dat het kouder is bij de gedachte dan het doen. Het heeft ons dit jaar al veel bespaard in het verbruik naast het gebruik van een fleecedeken in de avond op de bank tijdens de wintermaanden met de verwarming max op 18 graden.
Bijkomend voordeel van koud douchen is, dat je lagere temperaturen bent gewend. Je lichaam verbrand veel beter. Zo raakte ik overdag gewend de radiator begin dit jaar na 2 maanden van 19 naar 17 graden te brengen.
Daarnaast is koud douchen ook nog eens gezond en langer dan 1 minuut is genoeg om fris de dag te beginnen. Tuurlijk wordt er nog warm gedoucht, zeker als we flink inzepen en scheren.

Koud douchen blijft altijd een mentaal dingetje als je uit bed komt en de douche inloopt staand voor die douchekraan. Mentaal went het niet echt, maar je lichaam daarentegen wel. Dat besef je als je eenmaal door je schrik en hyperreactie bent. Als je meteen op je ademhaling let, na de hyperreactie door rustig te blijven ademen door de buik, dan ervaar je de koude lang niet zo koud. En fris kwispelend kom je er dan onder vandaan. Je dag kan beginnen.
TIP: Begin rustig te wennen door bijvoorbeeld eerst nog warm te douchen en dan op het eind koud. Als je dat gewend bent dan kan je direct met koud beginnen. Je kan altijd langer koud douchen, als je dat lekker vind, maar voor het gezonde effect hoeft het niet. In de ochtend is het moelijkst. Na sporten is het soms zelfs heerlijk. Wil je je meer verdiepen in koud douchen en ademhaling, dan kan ik je van harte de Wim Hof Methode aanbevelen. Zijn video online cursus heb ik gevolgd. Gezond voor lijf en lede maar ook voor je portemonnee dus :-)


Overstappen
Overstappen naar goedkopere abonnementen. Ga eens goed door je vaste lasten en je blijft mogelijkheden ontdekken. Wij hebben tot aan het eind van 2015 veel overstappen weten te realiseren, zelfs op momenten dat wij dachten dat er niets meer te halen viel.

Internet en TV provider
Zo zijn wij per 1 juli overgestapt van Ziggo kabel naar KPN glasvezel. In het eerste jaar, door de actie van KPN, een besparing van 313,80 euro! Waarvan eerste 6 maanden 35 euro abonnement voor Alles in 1 pakket. 100mb up/down internet en tv digitaal met HD zenders, daarna 52,50 p.m. Geen extra eenmalige kosten bij en KPN regelde de overstap.

Geld verdienen zonder geld inleg
Euroclix is een digitale spaarkaart. Voorbeeld: klik hier
Via Euroclix hebben we onze overstap met oa KPN, Independer (autoverzekering, zorgverzekering) en Qurrent verlopen. Je krijgt hierdoor extra spaarpunten (eurclix) die je kan uit laten betalen vanaf 1.000 euroclix (a 10 euro). Verder kan je nog veel meer doen om aan die clix te komen door bijvoorbeeld aan marktonderzoeken mee te doen. Het kan snel gaan als je dagelijks even kijkt of er marktonderzoeken zijn.

Klezzer - Geld verdienen met reviews schrijven
Verdienen met reviews schrijven. Vind je dat ook leuk om te doen zo tussendoor wat bijverdienen met schrijven over producten die je gebruikt, klik hier. Dan wordt ik er ook nog beter van :-)
Geld verdienen met inleg van geld
Crowdfunding
Crowdfunding is het nieuwe sparen. Zo hebben wij op 1 project in juli 2015 ingeschreven op 'Het Lokaal' in Amersfoort via crowdaboutnow.nl

De investering zal bij succes van de onderneming over 3 jaar vanaf 2015 in 3 termijnen worden terugbetaald. Wij willen de rente afromen en dan blijven investeren als dat nog relevant is. Met een 5% rente, in ons geval na 5 jaar, krijgen we 250 euro op de geïnvesteerde 1.000 euro.
De crowdfunding is een succes en het geld is binnen. Het Lokaal zal op 26 maart 2016 officieel geopend zijn als lokale foodhal/markt in Amersfoort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten