Verlossende aflossers: Besparing in overstap zorgverzekering

vrijdag 20 november 2015

Besparing in overstap zorgverzekering

De nieuwe tarieven van Zilveren Kruis kwamen deze week per mail binnen. Nu hadden we al bedacht om dit jaar ipv minimale eigen risico voor maximaal te gaan omdat dit flink wat geld zou besparen in de maand op de premie.

Terugkijkend op 6 jaar en zelfs nog langer zijn wij nooit boven onze minimale eigen risico gekomen. Wij zijn gezonde mensen die af&toe nog wel eens naar de huisarts moeten om een onderzoekje laten plegen met kosten die nooit boven het minimale eigen risico komen. Dus waarom nog zo laag houden de eigen risico. Tevens zijn de kosten van de premie van Zilveren Kruis van 2016 dus danig hoog dat wij met onze aanpassing op eigen risico, naar maximaal, net onder de premie van 2015 komen met minimale eigen risico.

Op het moment dat ik hardop zei dat ik baalde van de tariefstijging bij Zilveren Kruis, riep Natasja: 'dan moeten we overstappen'. 'Nee', zei ik nog, 'bij Zilveren Kruis zitten we goed, is 1 van de betere'.
Gelukkig is Natasja mijn 2e verstand en echode haar opmerking door en ging ik toch nog even kijken om te vergelijken. En ja hoor, ook hier ben ik een dief van mijn portemonnee om niet te gaan overstappen. Hulde aan mijn 2e verstand die me en ons al eerder dit jaar heeft geholpen aan enorme besparingen op de vaste lasten.

Nu hebben we Ditzo (mailde gisteren hun 2016 tarieven) er bij gepakt en hebben we een mooi aangepaste verzekering op het oog voor 172,20 euro per maand met z'n 2. Dat bespaart ons +/- 32 euro ten opzichte van op onze Zilveren Kruis premie uit 2015.

We zakken lekker door we zakken lekker door want het doet toch geen pijn :-)

We gaan de komende dagen Ditzo vergelijken met de meest voordelige zorgverzekeraar Anderzorg en dan zullen we er een klap op slaan.

Leuke van Ditzo is dat wanneer wij via de Euroclix site een zorgverzekering afnemen, we 800 clix (10,40 euro) weer bij kunnen schrijven op de digitale spaarkaart. Onlangs heb ik er nog 25 euro laten uitbetalen.

De voordeligste zorg is Anderzorg. Daar kan je zelfs je pakket samenstellen. Zonder gekkigheid zal dit onze winnaar kunnen worden met een gezamenlijke maandpremie van 158,40 met mijn eerste samengestelde pakket.

6 opmerkingen:

 1. Wij zitten al jaren bij Anderzorg, naar volle tevredenheid!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed om te weten :-) Dank voor het melden, wij zijn al om denk ik.

   Verwijderen
  2. Wij hebben al meerdere jaren het max. eigen risico, anders dief van je eigen portemonnee! Sinds 2015 bij FBTO ivm orthodontie voor Roos. Ook voordeel hier dat je gedurende het jaar modules kunt "aanzetten". Succes met vergelijken! Gr Inge

   Verwijderen
  3. Hi Inge, veel beter om zo op maat af te kunnen nemen. Dit jaar pas open en bewust om hier allemaal naar te kijken. Moet je nagaan dat is daar voor er gewoon niet mee bezig was terwijl er genoeg geluiden over te horen of lezen waren. Hoeveel mensen wel niet financiën onnodig laten liggen en dan behoren wij niet tot de armen.

   Verwijderen
 2. Ik zit ook al jaren bij Anderzorg, bevalt me prima en er is er nooit eentje voordeliger. Maar dan moet ik ook zeggen dat ik nooit echt wat heb, dus ik hoef niet echt rekening te houden met specifieke dekkingen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat geluk hebben we ook op af&toe mijn tandarts perikelen na, maar erg mooie zorgverzekeraar als je niet afhankelijk bent van extra zorg. Leuk te lezen dat er meer hier voor Anderzorg gaan. Wij zijn er ook over uit en gaan overstappen :-)

   Verwijderen