Verlossende aflossers: De dag van de sleutel, lagere rente en ontstoken schouder

donderdag 15 september 2016

De dag van de sleutel, lagere rente en ontstoken schouder

Het leven van Rose en Natasja gaat al jaren over rozen. Wij zijn levensgenieters die dankbaar zijn met wat we hebben en wat we doen. We genieten van ons voorrecht in een wereld waar angst en frustratie zo nu en dan de boventoon voeren. En als het dan even niet mee zit dan slaan we ons er positief door heen. We wonen nog steeds in het paradijs dus wat hebben wij te klagen, ons leven is tenminste maakbaar.

Vandaag is een belangrijke dag want we gaan om 15u tekenen bij de notaris en krijgen we de sleutel van het nieuwe woonadres. Dan kan de verhuizing beginnen YEAHHHHH ... 

Helaas kan ik zelf niet veel fysieks doen momenteel. Mijn 'frozen shoulder', een eigen constatering 3 wkn geleden na de gevonden symptomen op internet, blijkt toch iets anders te zijn. Was ik 3 wkn geleden alleen in 1 rotatie beperkt en kon ik flink wat tillen en versjouwen, is dat inmiddels niet meer het geval. Volgens de huisarts heb ik geen 'frozen shoulder' maar een flinke ontsteking op mijn schouderpees en slijmbeurs. De ontsteking kwam tijdens onze vakantie, net gisteren thuisgekomen, tot volle bloei. Ondanks rust in de arm werd uitgerekend tijdens de vakantie alles erger. De pijn werd vooral in de nacht belastend en ongemakkelijk. Pas eergisteren, laatste dagje op het strand in Paleokastritsa, besefte ik me de gevolgen die het heeft voor de verhuizing die op stapel staat. Ik heb nog 1 arm over om met Natas te gaan verhuizen. Dat is even slikken voor iemand die het allemaal zelf wilt doen. Gelukkig kon ik gisteren bij thuiskomst terecht bij de huisarts die mij een injectie heeft gegeven. Dat heeft mij met minder pijn door de nacht geholpen. Maar de linkerarm is nog steeds beperkt en voelbaar. Al mijn energie om te verhuizen verdween als sneeuw voor de zon. In een zonnig leven kan ik me altijd met zoiets kleins, hoewel toch een ongemakkelijk euvel, me even helemaal uit het lood laten slaan. Het leven stort nog net niet in. Niets gewend natuurlijk in een leven van weelde. Inmiddels heb ik me weer weten te herpakken en blijft Natasja positief. We zoeken samen naar oplossingen hoe wij met 3 armen de boel gaan verhuizen. De eerste lichtpuntjes hebben zich al gemeld :)

Een van de fijne pleisters op de wond is dat we met een hypotheek van MUNT hypotheken vandaag tekenen tegen een rente van 1,69% ipv 1,8% (10 jaar vast) die we bij de getekende hypotheekofferte aangeboden kregen. Sinds gisteren hebben ze wederom hun rentes bijgesteld. Een leuke meevaller als je de verlaging van hypotheekrente meekrijgt op dag van tekenen bij de notaris.
Op naar herstel in de schouder en een nieuw leven in een nieuwe woning. Minder ruimte maar meer financiƫle vrijheid :-) Dat laatste is al voelbaar dus zijn we gisterenavond nog even uiteten geweest in 033 bij De Viszaeck waar ze de lekkerste fruit de mer hebben. Nog even doorzomeren in eigen land. Wie had dat gedacht!

10 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Ja dat is het ook. Wij hebben op veel plekken fruit de mer gegeten en hebben zo onze favorieten, zo staat Restaurant De Schelde in Yerseke al jaren nr 1 maar nu na 2x is het toch de viszaeck. Warm en koud en alles smaakt goed.

   Verwijderen
 2. Gefeliciteerd met de sleutel en succes met het verhuizen met 3 beschikbare armen ;). Wat heerlijk dat jullie nu echt kunnen gaan genieten van Veel lagere maandlasten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis! Sterkte met de schouder en ... vraag gewoon hulp, toch? Er zijn vast zat mensen die willen helpen!
  Die fruits de mer ziet er heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hulpvragen is altijd mijn uitdaging, maar er is al wat aangeboden gelukkig.

   Verwijderen
 4. Op de laatste warme en zonnige dag krijgen jullie de sleutel. Gefeliciteerd met je nieuwe huis en de lage rente.
  Kijken hoe lang het duurt voordat het H-woord bij jullie weg is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van harte gefeliciteerd. Wat een mooie vakantie. En als toetje in eigen land zo'n heerlijk eten. Geniet er samen van.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat vervelend van je schouder! Maar super van al het andere nieuws, prachtig dat jullie de knoop hebben doorgehakt en daar vanaf nu de vruchten van kunnen plukken. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen