Verlossende aflossers: Dozen en de laatste standen

maandag 5 september 2016

Dozen en de laatste standen

Op gemak zijn we al 1,5 maand bezig met inpakken voor de verhuizing. De sleutel krijgen we donderdag 15 september. Dan gaan we meteen de eerste dozen verhuizen die we alvast kwijt kunnen in kasten en de berging. Vervolgens komt de schilder 2 dagen de muren en plafonds schilderen en vanaf maandag 19 september kunnen wij er weer in om de rest over te zetten.
We gaan 300 meter verder op wonen. Toch is het wandelend van huis naar huis tillen niet echt wenselijk met z'n 2. We zullen ons beroepen op de aanhangwagen van de buurman en IKEA boedelbak verhuur.
We wonen in een straal van 3 km van IKEA vestiging Amersfoort, hebben een familie pas en gelukkig wat nodig van IKEA. Het plan is maandag 19 september onze Kulinarisk oven te halen met daarbij de huur van een boedelbak voor 15 euro a 3 uur (1 uur meer met de familiepas!). Dan vervolgens zoveel mogelijk eigen grote spullen heen en weer verhuizen. En als dat kwa tijd net niet genoeg is halen we voor de 2e keer een boedelbak bij de Stenstorp keukeneiland wat we ook gaan halen. Nou dan moet het wel lukken lijkt me.
De wasmachine bij ons op zolder staat te koop en met geluk hoeft die niet gedragen te worden door ons.

VERBRUIK
Vorige wk deed ik mijn laatste maand meting in het verbruik en was aangenaam verrast dat we met gasverbruik een 'all time low' hadden van 3m3. Ik moest 2 keer kijken of dat wel klopte. In de zomer is het laag maar blijkbaar hebben we in augustus toch ook relatief weinig gekookt op het gasfornuis. En dan zijn we nog niet eens weggeweest die maand.
Verdere verbruik was ook laag en dus kijken we uit naar de afrekeningen :-) We zitten weer op record standen. Ik kijk ook erg uit om in nieuwe woning dit bij te houden.

Gisteren heb ik alvast een nieuwe boekhouding gefröbeld voor verbruik maar ook voor de hypotheeklast met het overzicht voor toekomstige extra aflossingen.
We gaan naar een appartement op de eerste verdieping dus grafisch ziet het er niet zo huisachtig uit.

Nieuwe woning is op 1e verdieping
Ik ben vanaf vandaag vrij voor 3 wkn en overmorgen gaan we nog een week op vakantie. Goed ontspannen en opladen en dan op naar de nieuwe woning. Afgelopen zaterdag hadden we nog een buurt bbq gehad, wat een fijne gelegenheid was om iedereen nog even te zien en te spreken. Gelukkig blijven we nog wel in de zelfde habitat wonen :-)10 opmerkingen:

 1. haha, mooi dat je de grafische weergave van de aflossing hebt aangepast!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik kan niet wachten op de eerste extra aflossing en deze woning in 10 jaar helemaal groen zien worden :-)

   Verwijderen
 2. Leuk om te zien dat je toch nog op gas kunt besparen.
  Veel plezier op vakantie en succes met de verhuizing!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is ongelofelijk wat nog mogelijk is. Er mee beginnen is al een stap maar dat er no zo veel stappen gemaakt is is echt leuk om te ontdekken. Dan voor je reactie :-)

   Verwijderen
 3. Fijne vakantie, en succes met de verhuizing daarna!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijne vakantie en veel succes met de verhuizing en het inburgeren! En aflossen natuurlijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen