Verlossende aflossers: Recyclix update 6 - profit or not

maandag 3 oktober 2016

Recyclix update 6 - profit or not

Het blijft spannend je geld op een andere manier investeren dan je veilige spaarrekening waar de rente tegenwoordig zo laag staat dat het om te huilen is. Of je geld in beleggingen deze tijd. Nee, dan kan je beter aflossen op je huis.

Naast sparen of beleggen kan je ook crowdfunden of aan allerlei andere lucratieve multi level marketing affiliate programma's online deelnemen. Met dat laatste doe ik sinds 29 februari 2016 mee bij Recyclix. Daar houdt het de gemoederen bezig bij ons investeerders als de betalingen even vertragen of de site weer eens tijdelijk uit de lucht is. Hoewel we (van de Facebook groep) geloven in Recyclix en er allemaal plezier aan beleven met deze interactieve manier van sparen, twijfelen we op zo'n moment allemaal of we er wel goed aan hebben gedaan. Gelukkig krijgen we dan op juiste moment een update of een reactie van Recyclix en dan is er niets meer aan het handje. Recyclix investeert genoeg en laat dat zien door bijeenkomsten te organiseren en het bouwen van meer fabrieken in Europa. Hun ambities steken ze niet onder stoelen of banken en delen ze met veel beeldmateriaal en filmpjes. Voor de sceptici blijft het vaag, maar die zal je dan ook niet overtuigen. Er is genoeg wat in het verleden te mooi om waar bleek te zijn.

Ook Recyclix weet dat er met veel argusogen naar ze gekeken wordt en dus hebben ze vorige week aangekondigd bij hun open huis bijeenkomst dat ze in oktober de multi level willen afschaffen. Daar waar ik profiteer van 4 (referral) niveaus onder mij, reduceren ze dit naar 1 niveau. Dus als iemand onder jou aanhaakt dan krijg je straks 12% voor het (eigen) geïnvesteerde geld. Je profiteert niet meer van de personen onder je 1e niveau. Dit lijkt me logisch nu er steeds meer mensen aanhaken en ze ook zelf niet willen leeglopen. Dus goed initiatief. Wel een beetje jammer voor me zelf omdat ik onder mij enthousiaste aanhakers heb die ook weer bloggen en waar ik veel van profiteren mag.

Recyclix verschuift met zijn incentive dus duidelijk naar wat betrouwbaar ogende initiatieven met hun aan te brengen bonussysteem. Zo zou niemand denken aan Ponzi bij het aanbrengen van leden via vriendenkorting voor Qurrent. Daar krijg je bij succesvol aanbrengen van een lid, 25 euro. Zo had ik vorige maand opeens 100 euro aan 4 aangebrachte leden uitbetaald gekregen! Nu steek je daar geen eigen geld in bij Qurrent. Maar niemand vraagt zich af waar Qurrent het van doet met zulke uitbetalingen terwijl die vragen wel weer gesteld worden bij Recyclix. Dus die 12% van Recyclix is plausibeler en maakt het minder waarschijnlijk dat het hier om Ponzi gaat. Dus dat doen ze goed wat mij betreft. Overigens staat in maart 2017 een bijeenkomst te wachten in Amsterdam. Ze rukken op naar meerdere landen dan Latvia en Poland :-)

Momenteel heb ik mijn doelen bij Recyclix bijgesteld. In plaats van 2.500 kg (500 euro) te sparen/investeren en 70 euro per 5 wkn uit te laten betalen, bouw ik mijn sparen/investeren nog even door naar 5.000 kg. Ik zit momenteel op 3.311 kg. Met 5.000 kg wil ik 140 euro per 5 wkn laten uitbetalen tot mijn investering er uit is gehaald.
In de Facebook groep feliciteren we iedereen die de 5.000 kilo's mijlpaal heeft behaald. Daarna kan je nog overigens verder investeren maar dat ga ik hier niet uitleggen. Dat is te lezen op de site en snap je beter als je zelf wat langer bezig bent.
Mijn huidige stand van gespaarde kilo's
Ik zie Recyclix als een interactieve spaarrekening en doe daarom zelf naast mijn partner opbrengsten nog eigen geld in die ik weer verdien door passieve inkomsten via vriendenkorting Qurrent en Klezzer. Het levert sneller en meer op dan elk andere vorm. Neem bijvoorbeeld crowdfunding.

Wij hebben in 2 projecten geïnvesteerd afgelopen jaren.

Project 1: Het Lokaal in Amersfoort wat nu ruim een half jaar erg goed loopt dus dat ziet er tot nu toe goed uit. Onze inleg van 1.000 euro krijgen wij vanaf 2018 in 3 termijn met 25% rendement terug. Maar goed dan moet er natuurlijk niets verkeerd gaan, 1 succesvol jaar is er nog geen 5.

Project 2: PeerbyGO, hier hebben we 500 euro ingestoken alleen daar heb ik wel een beetje spijt van. Achteraf had ik graag dit geld in Recyclix gezet. Ook bij PeerbyGo krijg met 25% rendement je investering over 5 jaar terug. Gaat vast goed met ze maar ik wordt slecht meegenomen in hun ontwikkelingen en dus ben bang dat dit toch een missertje is.

Crowdfunding is zeker niet risicoloos. Zo heb ik eergisteren via Facebook contact gekregen met een investeerder in crowdfund project Poetsen Met Plezier. Het ziet er niet zo best uit volgens hem met PMP (faillissement waarschijnlijk). Dus over Ponzi/scam gesproken, wees ook bewust met crowdfunden. Ik had zelf bijna geïnvesteerd omdat ik het initiatief en gedachtegoed zo goed vond. Toch bleef ik checken op internet vlak voor ik echt op de investeerknop ging drukken. Een aantal zaken vond ik niet rijmen en het blijkt hoogstwaarschijnlijk waar te zijn. Helaas voor de investeerders. Zie mijn blog van destijds over dit crowdfunding project Poetsen Met Plezier.

Kortom niets is risicoloos. Wat betreft Recyclix kan ik pas echt beamen dat het een goede spaarbank is als ik echte winst draai voor een paar maanden. Dat zal nog even duren :-) maar lang niet zo lang als een crowfund project ;-)

UPDATE 12-10-16
Recyclix distantieert is in grote stappen van het MLM imago en laat ons niet meer op eigen sites en middelen via de affiliate links promoten. We mogen enkel mensen ons ID geven waar een nieuwe inschrijver zich kan aanmelden. Dus wil wel aandurft en/of interesse heeft kan dit doen met mijn ID: A8EB-91F6-D10D en meldt je je bij Recyclix aan. Bij deze haal ik op mijn blog al mijn referral links weg.


28 opmerkingen:

 1. Leuk weer een 'update' te lezen. Ja ik vond het even spannend vorige week met de uitblijvende betalingen. De slechte ervaringen van twee andere bedrijven werken nog wat door merk ik ;)) Gelukkig loopt alles weer. Morgen laat ik weer 30 euro uitbetalen. Zit nu op 5325 kilo afval.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat snap ik wel dat je dan even in spanning zit, dat heb ik ook bij alles wat nog niet bewezen is. Grappige vind ik wel dat juist mensen die al zoveel hebben deelgenomen of breder deelnemen aan Recyclix ook aan vele andere multi level affiliate programma's meedoen. Je zou juist verwachten dat deze mensen, als je onze onderstaande tegenstanders, juist niet doen. Maar blijkbaar werkt het goed genoeg ook bij verlies om het te doen of vertrouwen in Recyclix te hebben. Ook apart dat deste open je er over bent hoe harder je hier in je eigen blog aangevallen worden door de zelfde. Maar goed daar waar voorstanders zijn, zijn altijd tegenstanders en die overtuig je met niets.

   Ik hoop dit jaar nog 5k te halen en dan vind ik de strategie van Dick H. wel een goeie: een deel als winst uit laten betalen en een deel door investeren.

   Ik lees graag van je wanneer jij echte winst draait, dat is al snel natuurlijk :-)

   Verwijderen
 2. Ik ga mijn argumenten niet opnieuw opratelen;-), maar alleen even dit:
  Het referralsysteem is niets mis mee, veel bedrijven doen het om klanten te werven, dit heeft niet direct iets met ponzifraude te maken.
  De duidelijkste aanwijzing dat Recyclix een ponzischema gebruikt, is het feit dat het bijna lachwekkende winsten belooft in een branche die eigenlijk nauwelijks een rode cent oplevert.

  En doordat recyclix over heel Europa misschien wel miljoenen euro's bij elkaar harken, die ze pas verspreid over het komende jaar moeten uitbetalen, zitten ze voorlopig nog op rozen. Van die miljoenen kunnen ze best een leuke website maken of een recyclix spandoek ophangen bij een recycle-fabriek.
  Voor een zeer uitgebreide analyse, zie hier

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als het te goed klinkt om waar te zijn, moet je er niet aan beginnen. Lijkt mij een piramide.

   Verwijderen
  2. Ja die analyse ken ik al en staaft ook niet veel. Maar Rentenier jij zal nooit op het punt komen dat je het anders zal willen zien, zelfs als we er winst uit krijgen zal je argument zijn dat wij de gelukkige beginnelingen waren en zal het nooit geloofwaardig voor je zijn. Na IceSave en Worldonline is niets betrouwbaar of risicoloos.

   Maar wie weet krijg je eens gelijk. In de tussentijd ga ik nog door :-)

   Verwijderen
 3. Ik blijf er lekker ver vandaan: http://www.affiliateunguru.com/recyclix-review-genuine-opportunity-or-well-planned-scam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Groot gelijk, niets doen wat niet goed voelt, zie maar bij de crowdfunding van Poetsen met Plezier.

   Verwijderen
 4. Ik zit ook nog steeds helemaal op het standpunt van Rentenier. Het kan gewoon niet. Als je echt zulke enorme winsten uit afval zou kunnen halen, zouden wij onze vuilniszakken toch niet aan de straat zetten? Het recyclen van afval wordt in Nederland nota bene gesubsidieerd...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het altijd zo apart dat mensen die huiverig zijn voor gewoon beleggen, in bijvoorbeeld gerenomeerde fondsen, er geen enkel probleem mee hebben te crowdfunden en aan dit soort twijfelachtige zaken mee te doen. De risico's zijn bij deze twee dingen toch behoorlijk groter. Wat me ook altijd opvalt is de doelredeneringen en het luisteren naar mensen die ook geinvesteerd hebben om te 'bewijzen' dat het toch echt wel betrouwbaar is en de argumenten tegen toch steeds weer naast zich neer leggen. Ik kan mensen alleen maar aanraden niet meer te investeren en zo snel mogelijk eventueel eigen geld eruit te halen. Jullie steken elkaar alleen maar aan en dat bedrijf is de lachende derde. Mensen leren niets van het verleden als ze dikke winsten voorspeld worden.

  En de bonus voor een energiebedrijf hiermee vergelijken is als appels met peren...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ieder zijn ding Ineke en tot de tijd dat ik nog niet gedupeerd ben bij Recyclix is het tegendeel nog niet bewezen. Het voorbeeld van Poetsen Met Plezier helaas al wel en voor mij is PeerbyGo echt nog afwachten, maar daar zit 500 euro van mijn eigen spaargeld in, bij Recyclix nu 170 euro waar ik amper inspanning voor heb geleverd. Snap je het verschil ;-)

   Wat betreft appels & peren, het is ook de tegenargumentatie om Recyclix nooit positief te valideren met wat ze doen. Overigens is het grote rendement van 14% niet zo maar snel verdiend, maar dat ga ik allemaal niet uitleggen voor een buitenstaander

   Verwijderen
  2. Winsten op korte termijn zeggen m.i. helemaal niks. Die kunnen steeds betaald worden van de nieuwe inleg die door bestaande en nieuwe speculanten worden gedaan. Als het bedrijf er over een paar jaar nog is en nog steeds deze winsten uitkeert dan zal ik mijn mening herzien. Tot die tijd geloof ik er helemaal niks van. Als iets te mooi is om waar te zijn is dat ook meestal zo. ;-)

   Verwijderen
  3. Zolang ze elk jaar hun klandizie verdubbelen, kunnen ze jaren door blijven gaan.
   Wanneer ik ze zou geloven? Als ze financieel inzicht zouden geven in hun bedrijf en als dit er plausibel uitziet. Hoeveel geld hebben ze dit jaar ontvangen van investeerders? Hoeveel uitbetaald? Hoeveel heeft hun recyclewerkzaamheden opgeleverd?
   Ik vind dat jij als investeerder recht hebt op deze gegevens!

   Verwijderen
  4. " Overigens is het grote rendement van 14% niet zo maar snel verdiend, maar dat ga ik allemaal niet uitleggen voor een buitenstaander"

   Ha ha. Omdat het te ingewikkeld is. En dat is weer, omdat het niet waar is.

   Je kunt namelijk "aan een buitenstaander" prima en snel uitleggen waar McDonalds geld mee verdient, en Hoogovens, en ja, ook een écht recycle-bedrijf kun je prima uitleggen. Maar Recyclix kun je niet uitleggen, en dat is omdat het niet waar is.

   Je blijft hier aandacht voor vragen en reclame voor maken, en dat vind ik geen mooi gedrag van je. Je werkt mee aan het aantrekken van nieuwe slachtoffers, en intussen zou je dat ook wel door moeten hebben.

   Verwijderen
  5. Beste PetraH, je hebt een paar maanden nodig wil je helemaal snappen hoe Recyclix werkt en wat je er allemaal mee kan. Wie het wel goed kan uitleggen zijn de bloggers 'Het Rijke Wijf' zij heeft notabene een document, gratis op te vragen bij haar en 'LLMM' die laatst het ook nog eens uitlegt. Jij als buitenstaander keft maar op afstand. Jij veroordeelt terwijl jouw vermoedens (wellicht terecht, nooit ontkend) nog steeds niet bewezen zijn. Tot die tijd blog ik er over. Mijn wil. Dus dat jij het niet gelooft is je goed recht, dat je waarschuwt voor anderen, laat ik toe. Maar ik laat je niet hier op mijn blog continue anti bloggen. Dat doe je maar op je eigen blog.

   In de tussen tijd blog ik want er zijn nog steeds geen slachtoffers. Spring jij ook zo op de bres voor alle banken die mensen misleiden? Ben jij werkelijk zo'n moraal activist die bij elke verdachte scheet als Ice Save, Worldonline de mensen en bloggers waarschuwt?

   Verwijderen
  6. Ik heb me idd ook aangemeld en het lijkt tot nu toe goed, maar zoals ik op mijn blog ook al aangeef; ik weet het niet helemaal zeker. Tot nu toe geen klachten of geld kwijt, maar ik kan me ook helemaal inleven in de sceptici.

   Verwijderen
 6. Hallo Rose,

  Ik heb een request gestuurd voor de facebook groep. Jeetje 5000 kg daar ben ik nog lang niet. Maar ik hou van langzaam maar gestaag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie je nog niet toegevoegd, hopelijk doet de beheerder dat en anders doe verzoek naar mijn persoonlijke fb account, dan kan ik je toevoegen. Je moet vooral doen wat je zelf het prettigst vind. Ik heb de eerste maanden ook rustig aan en zo kon ik ook goed kennismaken met de mogelijkheden van het systeem en daarmee spelen. Soms is het handig compound te draaien en soms zet ik het over naar profit (dan krijg je het geld) om dan mijn 20 euro snel op de rechterkant vol te hebben en zo ook weer te investeren. Naarmate je groeit gaat het wel sneller. Net weer voor 202kg a 40,40 euro geïnvesteerd. Had weer inkomsten van mijn vriendenkorting voor Qurrent uitbetaald gekregen en mijn wekelijkse klezzer (review site) is ook weer tot een totaal van 17,71 euro. Nog even nagekeken maar heb totaal 273 aan eigen (passief) geld ingestoken en 40 euro er uitgehaald. Dus 233 zit er in van geld wat ik kan missen.

   Verwijderen
 7. Oh ja en dit lees ik net op de Recyclix site, leuk voor de naysayers:

  We reconfirm our commitment to transparency and trustworthiness, and as promised, we are soon publishing an interim financial report that will be completely public and will provide the most detailed information about the company’s growth, which is your personal growth too. The work on the report is underway so be sure to stay tuned for more news about it.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat bedoel je met de update van 12 oktober, Rose? Wat is een MLM imago? Begrijp ik hieruit dat Recyclix stopt met affiliates? Weet je wat daar de reden van is? En waarom plaats jij dan wel je ID? Mag je Recyclix niet meer promoten, maar krijg je nog wel een affiliate bonus voor nieuwe instappers? Ik snap het niet zo goed...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. MLM = Multi level marketing. Daar stappen ze van af omdat ze te veel geassocieerd worden met ponzi en pyramide fraude. Dat bestrijden en ontkennen ze. Verder denk ik zelf dat deze methode nu ook hun belemmerd omdat in Duitsland ze er verder geen zaken mee kunnen doen. Ze zijn nu aan het uitbreiden in Europa.

   Van Recyclix mogen wij wel een directe partner hebben. Dus met onze ID mogen we wel mensen koppelen. Zie het als de persoonlijke link die ik met mijn ID gebruik als mensen overstappen op Qurrent via de vriendenkorting. Als jij je aanmeldt bij Recyclix en je wilt gebruik maken van de 20 euro bonus naast je eigen minimale inleg van 20 euro dan kan je dat krijgen als je een ID van iemand invult bij registratie van je account. Dus dat mag ik wel doen en zo profiteer ik van nu 12% op persoonlijke inleg van iemand.

   Verder hebben ze ook aangekondigd hun financiën te openbaren. Zie hun nieuwsbrief:
   https://recyclix.com/news/recyclix-autumn-update

   Verwijderen
 9. Hoi Rose,

  volgens mij moet je daar dan nog wat aan toevoegen: als die persoon die via jouw ID zich aanmeldt, vervolgens een persoon onder zijn/haar ID aanmeldt, dan krijg jij daar niks meer voor (dat is namelijk 2e level en dus MLM). Voor Recyclix geldt dus puur het 1e level waarvan je verdiensten ontvangt als die investeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo,

  Ik stuur u dit bericht als post omdat ik geen mail adres zie. (wat ik mij goed kan voorstellen) Maar ik neem aan dat u dit bericht zo kunt verwijderen en ik val u hierna niet meer lastig.

  Ik ben al enige tijd Recyclix investeerder en kwam via google en daarna Via verschillende kanalen op uw blog. Ik herken mijzelf in uw commentaren t.o.v. negatieve mensen, maar moet eerlijk zeggen dat ik zelf als over positivo ook regelmatig tegen deuren ben gelopen. Maar soms gaat het wel goed en ik heb dan ook veel vertrouwen in Recyclix.

  Maar wellicht is het volgende ook interessant voor u? (U begrijpt ik heb een linkje waar ik ook weer wat aan kan verdienen :-) ) In augustus kreeg ik van een kennis hier wat info over. Hij liet mij zien hoe hij in een half jaar flink rente had ontvangen d.m.v. een Bank... ja echt een bank. Echter en daar gaan we weer, het verhaal is een beetje vreemd.

  2 Duitsers hebben een bank opgericht in Gambia met een kantoor in Spanje. Beide kantoren zijn te bezichtigen en je kunt er met iedereen spreken. Zo werd mij verteld.

  De gene die mij op deze bank had gewezen ken ik goed en ik begrijp ook waarom hij een half jaar had gewacht. Ik heb namelijk in augustus ook geinvesteerd en heb ook nog niet eerder met mensen hier over gesproken. Daar begin ik nu pas mee omdat ik eerst wilde zien of het goed zou gaan. Ik heb in mei € 1000 gestort (minimaal bedrag is € 100 maar ik had net met een ander systeem waar ik een beetje te veel spanning van had, € 1000 naar mijn bitcoin rekening kunnen schrijven) en nu 6 maanden later heb ik ruim € 300 rente ontvangen. Gemiddeld 1,18% per week. Afgelopen week zelfs 1,25% Ze adverteren met iets meer rente, maar ik vind het niet zo erg dat hun 8% per maand nog niet is gelukt. Ik ben redelijk tevreden.

  De kennis van mij stort iedere maand zijn af te dragen btw op de rekening. Omdat hij per kwartaal btw betaald, haalt hij het 10 dagen voordat hij de btw moet betalen, weer van de rekening af. De rente blijft iedere keer staan en hij ontvangt keurig iedere keer zijn retour storting op zijn zakelijke rekening.
  Het is niet helemaal gratis natuurlijk. Je stort van een Nederlandse bank op een buitenlandse bank en daar zitten bankkosten aan. En andersom natuurlijk ook. Maar dat zijn overzichtelijke kosten. Het geld komt op een giro rekening en vandaar kunt u het online in uw account verplaatsen naar de plus rekening waar u een redelijk stabiele rente op kunt ontvangen. Ze hebben ook wat meer z.g.n. hyip mogelijkheden, maar volgens mijn kennis moet je daar stalen zenuwen voor hebben. Ik begin daar maar niet aan. ik ben tevreden met hoe het nu gaat en hebberigheid werkt meestal tegen je. Ik koos voor het eenmalig storten van € 1000, maar er zijn ook mensen die iedere maand een bedrag storten. En eenmalig € 100 kan ook.

  Dat alles en de wekelijkse nieuwsbrieven en video seminars geeft wel wat vertrouwen. Maar ook ik ben van mening, lijkt het te mooi om waar te zijn..., maar je probeert toch af en toe wat.

  Mocht u interesse hebben, dan hoop ik uiteraard dat u mijn linkje gebruikt. En als u een screenshot of mijn eigen excell overzichtje wilt ontvangen stuur ik dat met alle liefde toe.

  https://marvinbank.com/nl?refId=3179

  Met heel hartelijke groet,

  Ronald Lubachy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Ronald, dank voor je reactie en voorstel. Zelf wil ik het bij Recyclix houden. Verder laat ik je opmerking staan hoor en fijn dat je eenmalig met met een link benaderd. Maar misschien kan je anderen bloggers interesseren. Het Rijke Wijf is wat breder met investeringen zoals deze. Wat betreft Recyclix, zodra ik echte winst er uit heb dan geloof ik er ook helemaal in, maar tot nu toe geen problemen te bespeuren of zaken die nog het gelijk van de sceptici geven.
   Mijn mail heb ik niet bewust achtergehouden, dacht dat dat ook via profiel te vinden was.

   Verwijderen
 11. Dat was snel. Dank u vriendelijk en veel plezier en succes met Recyclix

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hey, ik heb wat onderzoek gedaan naar Recyclix, zie hier. Ik ben erg benieuwd wat je er van vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Rentenier, ik heb het gelezen en ik weet niet zo goed wat ik hier op moet antwoorden. Het zou te stom zijn om alles te willen ontkrachten wat ik niet wil, maar ja alles heb ik al gelezen wat je hebt gedaan en je bronnen zijn me ook bekend. Dus ik hoop dat je ongelijk hebt maar het kan maar zo dat je je gelijk krijgt. Nogmaals voor mij is het een kwestie van tijd en wat ik er zelf weet uit te halen. Wat een ander doet is ieders verantwoording zoals de mijne en voor mensen die vrezen kunnen beter bij jouw blogs en bevindingen blijven over recyclix. Ergens is alles eindig ... ook de hypotheekmarkt.

   Verwijderen