Verlossende aflossers: Eerste maand op nieuw woonadres

maandag 17 oktober 2016

Eerste maand op nieuw woonadres

Het is dit weekend alweer 4 wkn geleden dat we op ons nieuwe adres zijn gaan wonen. Na de eerste 2 dagen al flink gesetteld te zijn, zijn we tot de kleine details tot op vandaag nog bezig. Je moet denken aan nieuwe spullen kopen, plankje hier, haakje daar. kunstwerkje hier, spiegeltje daar. Zo was op de afgelopen regenachtige zaterdag er een mooie gelegenheid om thuis samen verder te freubelen.  We hebben onze vakantie souveniers, in de inham van de gang, een plek gegeven.  Een mooie plek voor visite om na wc toch even te bewonderen en zo te voorkomen dat het woongedeelte niet vol gaat staan.

Verder hadden wij het idee om dit jaar enkel een oven te plaatsen in de keuken en verder te sparen voor een keuken renovatie over een paar jaar. Maar al in week 1 beseften we dat de inbouwkoelkast met klein vriesvak aan de krappe kant was. We zouden 2 vliegen in 1 klap slaan door de inbouwkoelkast te vervangen met een koel- vries combinatie die ruim zat was om ons tafelmodel vriezer in de berging overbodig te maken. Met het wegdoen van de vriezer kregen we meer ruimte. De berging stond toch oncomfortabel vol.

Toen onze persoonlijke klusser aangaf ook wel een werkblad te kunnen vervangen en de inductie plaat, gingen we onverwachts over tot tussentijds pimpen van de keuken. In 2 dagen was dit gerealiseerd en hadden we voor > 2.500 euro onze keuken gepimpt met compleet nieuw werkblad, inductiekookplaat (verving oude halogeen), wastafel en een Liebherr koel- vries combinatie. Hiermee konden we onze tafelmodel vriezer weg doen voor 250 euro via marktplaats.
De keuken hoeft voorlopig niet aangepakt te worden en we genieten van alle luxe. Als we geld hebben om de badkamer aan te passen dan zal de wasmachine nog daar naar verhuizen. Hopelijk kunnen wij dit volgend jaar zomer doorpakken.
Met het vrijkomen van ruimte in de berging hebben we toch nog vorig weekend een slag gemaakt van spullen wegbrengen naar de kringloop en grofvuil. Daar hoeven we alleen nog te gaan herindelen.

Wij zijn al gewend aan onze nieuwe woonplek en het geeft een goed gevoel. Na ruim te zijn geweest in de uitgaves, kriebelt het wel weer om te gaan sparen en uit te kijken naar de eerste extra aflossing. Dat zullen we begin november doen. Met de mijnhypotheek van MUNT is het mooi meekijken hoe je er ook voor staat met je aflossing op oa. het annuitaire deel. Voorlopig zullen wij extra aflossen op het aflossingsvrije deel.

11 opmerkingen:

 1. Lekker zeg! Ben je van plan om een vast bedrag per maand extra af te lossen, of kijk je wat er overblijft?

  Mom4life (www.life4mama.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet vast af te lossen omdat ik niet weet wat de toekomst van mijn baan is in 2017. Maar het doel is 15.000 extra aflossen volgend jaar en overig uit te geven aan vakantie en woning. En dan om de paar maanden aflossen vanaf bijv. 1.500 euro per 2 maanden.

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Ja zeker, en nu hebben we voorlopig ook geen behoefte om compleet te verbouwen, apparatuur is belangrijkste. De kastjes misschien pimpen met knopjes en tegels hooguit, maar niet zoals eerst gedacht compleet nieuw. De kasten zijn eigenlijk in prima staat dus zonde om daar nu weg te halen. Gezien we nu ook de apparatuur hebben geplaatst is de nood niet meer zo hoog om alles in 1x te doen. Dus er komt hooguit nog een kleine 2e pimp maar dat zal ook niet zoveel wezen. Volgend project wordt denk ik badkamer omdat we daar dan de wasmachine kunnen zetten wat ruimte creëert in keuken. Maar ook dat is nog geen hoge nood. Is eerder luxe.

   Het werkblad, wastafel, inductie en oven hebben we bij de ikea gehaald. Scheelt enorm veel geld!

   Verwijderen
 3. Dat is dan toch wel heel leuk, zo'n mooie keuken voor zo weinig. Geniet ervan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed verhaal! Geniet van jullie nieuwe stek.
  Dat aflossen .. daar zie ik persoonlijk nog niet zo het nut van in (in het kader van 'ik leef nu') maar wie ben ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. die vrijheid heb je, maar wij leven ook in het nu en het doen brengt zoveel meer dan alleen financiele vrijheid.

   Verwijderen
  2. Ik los ook extra af, ik doe het zodat ik minder afhankelijk van mijn werk uren ben. Als ik geheel heb afgelost wil ik graag minder werken, of als mijn werk dan nog leuk is, meer sparen voor pensioen. Ik vind aflossen een goede persoonlijke discipline.

   Verwijderen
  3. Ja @DutchRN, dat is ook onze gedachte, of de vrijheid met minder inkomen verder te gaan dus minder werken en anders doorsparen voor extra met pensioen. Het zal bij ons EN EN zijn. Verder als we over 10 jaar zijn afgelost op deze woning, wellicht willen wij ook wel duurzamer wonen waar je ala tiny house, maar dan groter, vrijheid hebt om te gaan vestigen her en der. Soort pre pensioen of voor ons waarschijnlijk parttime pensioen later.

   Verwijderen
 5. Die drang om weer te sparen na een paar flinke uitgaven herken ik wel. Maar toch ook heerlijk dat je zo'n uitgave kan doen, kan verantwoorden én van het resultaat kan genieten. Zo wordt een huis ook steeds meer thuis.

  BeantwoordenVerwijderen