Verlossende aflossers: Recyclix update 7 - Alles wordt anders

dinsdag 29 november 2016

Recyclix update 7 - Alles wordt anders

Vandaag heb ik mijn aantal van 5.000 kg behaald bij Recyclix. Hierna zijn er nog mogelijkheden om te investeren en je rendement te vergroten, maar ik laat het hierbij. Vanaf nu kan ik om de 5 wkn 140 euro uit deze investering halen. Wat dit voor mij betekent is dat ik mijn 273 euro die ik met eigen geld heb ingelegd er uit haal. Daarna zal alles winst zijn. Dankzij een extra investering door een partner kwam ik sneller aan mijn 5.000 kg dan verwacht.

Wat ik wil doen is in ieder geval bij elke 100 euro die vrijkomt, deze te laten uitbetalen. Binnen 10 wkn heb ik sowieso mijn eigen ingelegde geld er uit.

Persoonlijk vind ik, dat ik pas over echt zuivere winst kan spreken als ik ook het verdiende geld van partners er uit heb. Daarna ontvang ik van Recyclix echte winst. Het geld van partners heb ik zelf gebruikt als inleg om mijn investering in kilo's te vergroten. Dit is 469,12 euro. Dat zou +/- 17 wkn duren als ik dat er ook uit heb. Dan zal ik vanaf vandaag, mits mijn partners niet meer gaan investeren, waar ik commissie over zou krijgen, in de zomer van 2017 winst draaien na aftrek eigen geld en verdiende geld door partners.

Andere strategien voor andere Recyclix investeerders. Sommigen laten 1/3 winst uitbetalen en investeren 2/3 winst weer in Recyclix verhogende rendementsmethodes of in andere online verdienmodellen.
Zelf laat ik het lekker bij 140 euro die ik elke 5 wkn vrij krijg. Mede Recyclix afgelopen week ook grote veranderingen heeft aangekondigd vind ik het wel goed zo. Eerst maar eens echte winst gaan binnenharken. Tot oktober 2018 kan ik dat doen, daarna zal Recyclix over gaan naar een ander verdienmodel voor ons investeerders.
Hier een korte samenvatting in het Nederlands van de Recyclix nieuwbrief door iemand uit de Facebook groep: Recyclix NL op 24/11:

"Korte Samenvatting:
Wanneer het financiële startup doel van 14 miljoen euro is bereikt, wordt registratie van nieuwe leden uitgezet en het aankopen van nieuwe waste wordt ook stop gezet.
Vanaf deze datum zullen bestaande members blijven verdienen en payouts ontvangen op hun bestaande waste packages voor een periode van 10 cycles (+/-1 jaar)
Na deze 10 cycles (+/- 1 jaar) zal overgestapt worden op een volledig nieuw systeem.
Er zal een fonds, gelokaliseerd op Malta, beschikbaar zijn voor groot investeerders vanaf 100.000 euro.
Voor de bestaande members die geen mogelijkheid hebben grote bedragen te investeren wordt een mogelijkheid aangeboden om via een aparte externe investor pool te participeren.
Meer details volgen zodra de exacte procedures en voorwaarden afgerond zijn. 
Opmerking is dat Recyclix iedereen de mogelijkheid wil geven om te participeren in het nieuwe concept onafhankelijk van de hoeveelheid geld ze kunnen investeren."

De volledige Engelse versie is hier na te lezen met oa link naar hun financieel overzicht.

Wat het voor ons investeerders in Recyclix betekent is dat we rond oktober 2017 niet meer in het huidige systeem kunnen investeren met afval en zal ook niemand op die wijze zich meer kunnen aanmelden. Daarnaast kunnen wij nog 1 jaar lang (10 cyclussen van 5 wkn) tot +/- oktober 2018 ons rendement uit halen.
Dat vind ik een zeer prettig korte termijn spaarpot in vergelijking met een crowdfund project met een doorlooptijd van 5 jaar. Daarna bekijk ik hoe ik verder zal gaan insteken met hun nieuwe investeringsmodel.

Als mijn mijlpaal behaald is met het uithalen van mijn eigen geld plus mijn eerste winst, dan zal ik er weer over bloggen. Dat is waarschijnlijk eind februari 2017, 1 jaar nadat ik met Recyclix ben gestart.

En voor de criticasters, ook staat in de nieuwsbrief dat ze naar Amsterdam komen, dus ...

"Recyclix is excited to see everyone next year, when the upcoming Plastic Recycling Show (Stand D38) in Amsterdam, Netherlands on March 29th – 30th, 2017, Open Days, and platform launches are already in the pipeline."


4 opmerkingen:

 1. Hmm wat gebeurt er dan na je laatste cycle met al je pellets? Kun je die dan ook nog eens verkopen tegen 25%? Ik ben blij dat ik mijn geld er al uit heb, want het wordt m.i. steeds ondoorzichtiger. Snel nog maar wat cashen denk ik..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geen idee, vind ik niet relevant, wat ik relevant vind is het echte rendement wat je er uit kan halen, dat is echte winst, dus na je eigen inleg. Dan kan je spreken van een succesformule met of zonder het voordeel van partners.

  Ze komen vast met een aantrekkelijk bod om te investeren met rendement en je inleg nemen ze mee. Hoe dat zien we dan wel. Of ik mee doe zie ik ook dan wel.

  Ik vind het helemaal niet ondoorzichtiger, tot nu toe is alles helder. Als jij nog meedoet en er nog tot okt 2018 geld kan uithalen boven je inleg dan is het ook voor jou een succesformule.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sorry Rose dat ik je op deze manier benader maar ik kan via recyclix niet meer met je in contact komen. Die mogelijkheid is eruit gehaald.
  Ik ben nu zover dat wanneer ik de korrels verkoop ik m'n inleg eruit kan halen. Ik krijg bij de optie "sell" steeds deze foutmelding: "Deze keer is het geen economisch ondoelmatige bewerking. Koop meer eenheden om uw aandeel te verhogen tot ten minste 33,33%"
  Wat doe ik fout. Ik wil zo langzamerhand m'n inleg eruit halen voordat het systeem klapt.

  Vast bedankt,

  An

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zie de mail die ik je heb gestuurd. Inleg kan je beter eerst uithalen via de winst die je kan afromen.

  Als je nog wat vragen hebt wil ik je nog wel apart uitleggen. Misschien kan ik je via Skype uitleggen.

  BeantwoordenVerwijderen