Verlossende aflossers: 2e hands koop en verkoop

woensdag 25 oktober 2017

2e hands koop en verkoop

Deze week stond in het teken van zowel het kopen als het verkopen van 2e (of meer) levens van kleding en spullen. Waar bij de grote verrassing dat ik bij de Kringloop scoorde met dure merkkleding wat een enorme kick geeft. Vervolgens kreeg ik vanaf gisterenavond 2 bestellingen in mijn Etsy winkel.

Afgelopen maandag bracht ik wat niet verkoopbare spulletjes van mijn tante naar de Kringloop en ging voor mezelf even langs alle relevante stellingen en de kleding afdeling. Bij sommige stellingen check ik voor klein spul om te kunnen verkopen in mijn Etsy winkel en bij de kleding of er iets voor mijn gading bij zit. Op een of andere manier slaag ik 9 van de 10 keer in om met leuke en goede kleding thuis te komen uit onze Kringloop van Amersfoort. Zo heeft de afdeling een paar rekken merkkleding maar zit er soms ook merkkleding ergens anders met dusdanig lage prijs dat het altijd weer een mooie meevaller is. Gelukkig heeft de Kringloop niet overal oog op, zo ook mijn nieuwe aanwinst fleece sweater van J. Lindeberg. Niet dat ik van dat merk ooit gehoord had maar het kledingstuk viel op en tegenwoordig ga ik bij interesse altijd nog even snel op internet checken op waarde. De fleece kostte 5 euro en nieuw kost dit dure merk 120 euro. Dus dat was enorme kassa. Verder haalde ik een spijkerbroek van 8,50 euro van BOSS ORANGE regular fit uit het rek wat een nieuwprijs heeft vanaf 99 euro. Tot slot had ik meteen beet met 2 pullovers van het merk Martinique die samen 10 euro kostte. Helaas slaagde ik niet in iets interessants voor mijn Etsy winkel maar had binnen 30 minuten wel beet met uitbreiding van mijn kleding voor 23,50 euro. Tot leuk.

Gisterenavond kreeg ik sinds lange tijd een kassa geluid op mijn telefoon wat betekent dat iemand een bestelling heeft geplaatst uit mijn Etsy winkel NostalgiaNL. Het kleine tinnen whiskey flesje waar heel veel mensen op gefavoriet hadden afgelopen maanden was eindelijk gekocht en zo waar door iemand uit Nederland. Mijn eerste klant uit NL :-) Het flesje kan per brievenbuspost aangetekend worden verzonden, dat is snel werk.
Vanochtend zag ik tot mijn verbazing in mijn winkel dat er inmiddels nog een bestelling was, uit de Verenigde Staten. Dit keer werd mijn tastevin gekocht. Een item wat ik 1,5 maand geleden nog had gekocht bij de Kringloop :-)
Mijn verkoop strategie begint te werken. Ik koop interessant klein spul, liefst brievenpost dikte en grootte, op bij de Kringloop en verkoop dit via mijn Etsy winkel. Inmiddels heb ik 13 spulletjes verkocht sinds begin dit jaar. Ik word er niet rijk van maar met weinig tijd af & toe wat verkopen vind ik wel een erg leuke hobby. Zo had ik voor 1 euro een oude flesopener gekocht op een vlooienmarkt. Die is tijdens mijn vakantie in Cambodja verkocht aan een Amerikaan.

2 opmerkingen:

  1. Leuk om te lezen dat jij het zelfs via je eigen winkeltje doet Kringloopaankopen verkopen.
    Ik heb het ook paar maal gedaan een top met vleermuismouwen, zwart wit met aan 1 kant uitbundige rozen kocht ik voor 4,50 bleek ook duur merk te zijn. Na 3x dragen heb ik het verkocht voor 55 eur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja gaaf als je zo'n koopje hebt bemachtigd heh. Ik koop inmiddels al 1,5 jaar bij de kringloop mijn kleren op schoenen, sokken en ondergoed na en de helft van mijn kleren is van Kringloop en voornamelijk goede kwaliteit.

    Mooie verkoop van je kleding. Heb je ook een Etsy winkel of verkocht je via marktplaats?

    BeantwoordenVerwijderen