Verlossende aflossers: Crowdfunding in Corona tijd

maandag 29 juni 2020

Crowdfunding in Corona tijd

Wij hebben in 2 crowdfunding projecten geïnvesteerd vanaf 2015. Alle 2 bestaan ze nog. Bij de een kregen we 2 jaar geleden onze eerste terugbetaling van 3 termijnen terug, bij de 2e staat nog steeds een tegoed uit.

Dit jaar zou project 1: Het Lokaal in Amersfoort in augustus onze 3e termijn terugbetalen echter door de Corona liep dat anders. Het Lokaal is in Amersfoort een meer dan geslaagd project en zelfs door de Corona crisis slaan ze er hartstikke goed doorheen door de vaste klanten en inmiddels ook nieuwe klanten. Bij Het Lokaal heb je een winkel met streekproducten, een restaurant, lunchroom en terras. Wij zijn zelf vaste klanten die door onze boodschappen allang onze investering van 1.000 euro hebben uitgegeven. Voor ons was het project financieel allang niet meer een spaarpot. 
Door de Corona, ondanks dat ze het goed doen, werd er in maart dit jaar een beroep op ons investeerders gedaan. Door de maatregelen vielen de zakelijke lunches weg en de inkomsten van het restaurant. Dat was een groot deel van hun inkomsten. De vraag was of wij a) ons laatste termijn betaling wilden ontvangen in tegoed bonnen of b) de openstaande investering kwijtschelden. Zo niet dan werd ons laatste termijn gewoon uitbetaald.

Wij voelden al zo veel liefde voor deze onderneming dat wij daar niet lang meer over na hoefden te denken en gaven door ons laatste gedeelte kwijt te schelden.

Wat betreft project 2 Peerby die is nog bezig om te blijven bestaan maar eerlijk gezegd rekenen we daar niet meer op. We hebben sympathie voor Daan en zijn tomeloze eerlijke inzet om er wat moois van te maken. De lijn is overigens nog stijgende dus daar gaat het nog steeds de goede kant op. 

Wat een aantal jaren geleden een mooie investeringsdoel was is inmiddels lang niet meer zo belangrijk voor ons. Dat komt ook omdat we financieel al zoveel slagen hebben gemaakt en we via reguliere aandelenmarkt aan het investeren zijn met veel grotere bedragen. Dan was dit een leuk bij projectje.

Het is wel heel gaaf dat ze nog overeind staan en voor iets moois :-)

1 opmerking:

  1. Crowdfunding is een leuke aanvulling op een portfolio en een aardig rendement is zeker mogelijk.

    BeantwoordenVerwijderen