Verlossende aflossers: Rest ons nog aftellen

donderdag 28 juli 2016

Rest ons nog aftellen

Gisteren is de bankgarantie gesteld voor onze financiering. Afgelopen maandag tekende ik de definitieve hypotheekofferte en was onze financiering daarmee een feit. Rest ons nog aftellen en zullen komend weekend de bubbels opentrekken. Een mooie Charles Heidsieck Reserve ligt al een paar weken mooi te wezen.

Vorige week hebben we met hulp van onze goede buur Gerard een nieuwe bank gehaald bij de Ikea. Een Backabro 3-zits met chaise-longue wat als bedbank kan fungeren. Afgelopen weekend ging het verpakkingsmateriaal met nog veel spullen die weg konden naar het grofvuil. Wat weer een heerlijk opgeruimd gevoel geeft. Scheelt weer de nodige verhuisdozen.
Naast de zolder kan nu ook de kleine kamer en overloopkast vrijgemaakt worden en staat alles straks in de logeerkamer. In de laatste maand willen we alles op de begane grond ingepakt en al hebben staan. Een aantal zaken staan al klaar in bakken.

De bank ligt overigens heerlijk. Van alle banken denk ik dat deze toch wel de lekkerste is en beste aankoop. Nu zeg ik dat altijd wel de eerste weken bij alle banken, toch heb ik het gevoel dat we met deze bank echt super blij blijven. Hij zit lekker hoog en stevig, niet te diep, niet te zacht, niet te klein.
Omdat je van deze 3-zits met chaises-longue er in 2 seconden een 3-persoons chaises-longue van maken cq 2-persoonsslaapbank is het echt een super aanwinst. Nu al wordt hij pas ingeklapt tot normaal als er bezoek is. Door de weeks liggen we heerlijk te chillen, allebei breed uit over de bank.

Verder hebben we nog meer aanschaf op het lijstje staan maar dat kan pas als we echt over gaan. Op 15 september krijgen we de sleutel, zal de schilder 2 dagen alle wanden en plafonds opfrissen en hopen we maandag 19 september in 1 a 2 dagen over te zijn. Aanpak nieuwe badkamer en keuken is pas voor 1 jaar later. We hebben zin in ons nieuwe onderkomen.

We gaan aftellen en van de week hebben we een vakantie geboekt naar Kommeno op Corfu, Griekenland. 8 dagen  voor dat we de sleutel krijgen. Even nog goed opladen om met lekkere zin en energie te verhuizen. Voor mij de eerste keer naar Griekenland en kijk er enorm naar uit. Lekker chillen, lezen en wat natuur en cultuur opsnuiven.

En zo lang het nog kan geniet ik nog dagelijks van M & M, de 2 kinderen van Maarten en Maria (de merels) die sinds een paar dagen al half zelfstandig eten zoeken in onze tuin. Nouja onze tuin tot aan 23 september, want daarna is het echt niet meer van ons. Maar met een ruim dakterras in het verschiet nog genoeg mogelijkheden om met groen, eigen insecten en vogels te trekken. Het insectenhotel gaat mee. Dakterrasvijver voor dakterras salamanders zal wel lastig zijn :-)

18 opmerkingen:

 1. Veel plezier met aftellen en alvast een fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, kijken er echt naar uit, naar vakantie en verhuizen :-)

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Dank je wel, leuk om te lezen. Heb die indruk wel maar de bevestiging lezen geeft meer lekkere zin :-)

   Verwijderen
 3. Wij waren in juni op Corfu. Een mooi groen eiland. Het paleis van Sissi is een aanrader. De bewegwijziging is wel even wennen. Veel vakantieplezier en sterkte met de verhuizing !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het paleis van Sissi staat op de to-do lijst :-) Leuk dat je het nog even meegeeft.

   Verwijderen
 4. Lekkere bank zo te zien. Gewaagd rood. Leuk hoor.
  Vast een fijne vakantie en proost natuurlijk voor dit weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja zeker gewaagde kleur maar moet zeggen het valt reuze mee. Op de foto komt hij heftiger over.

   Verwijderen
 5. Wat slim om eerst nog even te gaan relaxen om er dan voor 200% in te vliegen.

  Prettige vakantie en veel succes met de verhuis!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat hebben we 7 jaar geleden ook gedaan, toen gingen we van vorige woning weg op vakantie en kwamen thuis in onze huidige woning. Hadden we de wijn en fietsen al op het nieuwe adres. aansluitend verhuisden we. Dus dit keer ook zo iets. Als je eenmaal over bent heb je weer energie en wil je niet echt weg van je nieuwe stekkie.

   Verwijderen
 6. Hoi! Omdat je schrijf IK tekende, kwam er bij mij een vraag; is jullie nieuwe woning van jou of van jullie bedoel den? (Officieel dan) fijne bank!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pff autocorrect op mijn telefoon..'bedoel den' slaat nergens op.:)

   Verwijderen
 7. Goede opmerking, Natasja tekende 1 dag later bij hypotheekadviseur ivm werktijden van beide, of beter allebei vrij op andere dag.
  Appartement staat op beiden

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd dat het nu ook allemaal geregeld is! Hoe was de Heidsieck :) ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, voelt erg lekker en de heidsieck smaakte weer heerlijk. Ons favoriet onder de bubbels

   Verwijderen
 9. Mooie bank! En fijn om af te tellen, eerst naar Corfu en dan natuurlijk naar jullie nieuwe huis/leven!! Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dank je, hebben er enorm zin in, inmiddels ook naar de vakantie haha, maar die komt snel

   Verwijderen