Verlossende aflossers: Blij dat ik rij in een comfort auto

maandag 29 mei 2017

Blij dat ik rij in een comfort auto

Afgelopen zaterdag zijn we in 1 dag teruggereden naar huis vanuit les Landes, Frankrijk na een heerlijke vakantie van een week op bezoek bij vrienden en familie. Onze aanschaf van de Honda Civic Hybrid hebben we op zowel de heen als de terugreis enorm gewaardeerd. Afgelopen woensdag konden we de 2e helft van de aankoop afbetalen met ontvangst van onze salaris en vakantiegeld. Dat voelt meteen goed dat de auto binnen 3 wkn schulden vrij is. Nu is het weer opbouwen met sparen voor de Onvoorziene zaken spaarpot. Volgende maand hopen we weer onze eerste extra aflossing te doen volgens plan.

Zaterdag in een heerlijk comfortabele auto (automaat) met cruise control en airco reden we door de warmte heen van Zuid Frankrijk naar Hoogland. Dan ben je heel blij dat zo'n auto eerder op je pad komt dan gepland en dat het met de middelen gerealiseerd kon worden. Mede met hulp van een coulante garagehouder ivm renteloos afbetalen binnen 3 maanden.

Kortom de investering en uitgave naar een duurdere auto was ons alles waard. Het is uiteraard een duurdere levensstijl dan tuffen in een VW Polo (schakel) zonder airco en comfort, maar geeft ook een compleet ander gevoel met genot en vrijheid. Het blijkt wel weer dat het goed is je balans te hervinden in je uitgave voor levenskwaliteit. Daar waar een Suzuki Alto voor de een niets afdoet aan levenskwaliteit geeft een duurdere auto weer meer vreugde en genot.

De auto vakantie is zeker niet goedkoop, zo blijkt toch wel dat een retourtje ons net geen 400 euro kost met benzine en peage kosten. Maar goedkoper dan dat zal het niet worden of je zou moeten fietsen. Wel heb ik inmiddels vernomen dat ze in Frankrijk een app hebben 'bla bla car'. Je ziet er posters van hangen bij de tankstations op de Peage. Dit nu typende en zelf even aanmeldend bij Bla Bla Car blijk ik al een account te hebben, haha. Was ik dus vergeten. Bij deze meteen mijn profiel volledig gemaakt en kijken wat we er zelf mee kunnen doen. Af&toe iemand meenemen om de kosten te verlagen is altijd mooi. Komend weekend overwegen we naar Limburg te gaan met 2 fietsen en heel misschien eind juni naar Freiburg.

1 opmerking:

  1. Wat een slim idee om je auto te delen en mensen mee te nemen om zo de kosten te verlagen! Ik vind het leuk die deeleconomie!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen