Verlossende aflossers: Mijn eerste 2 aandelen

donderdag 15 juni 2017

Mijn eerste 2 aandelen

Sinds gisteren dan eindelijk een start gemaakt met beleggen door 2 VTI stock ETF aandelen ($ 52,76 = 46,91 € x 2 = 93,82 euro) te kopen via DEGIRO. Door de onverwachtse eerdere aanschaf van de auto stelde ik het plan om al eerder te gaan beleggen uit. Het idee was toen om alvast 1/4e van te sparen geld per maand op zij te leggen om te gaan beleggen. Door de aanschaf van de auto hebben we daar tot eind dit jaar geen maandelijks geld meer voor over. We willen doorgaan met extra aflossen en onze Onvoorziene Zaken spaarpot weer aanvullen.

Maar omdat ik extra inkomsten krijg uit Klezzer (30 euro) en Euroclix (70 euro) wat samen een uitbetaling van 100 euro gaf begin deze week, kon ik daarmee toch een begin maken. Wilde toch alvast een start maken om er wat meer bekend mee te worden. Bij deze het voornemen om met de kleine extra online inkomsten alvast te gaan beleggen.

Na alle info via blog van mr. FOB en een aanmeld link via de blog van Hypotheekweg maakte ik eergisterenavond mijn account aan. Omdat na de betaling het aanmaken van account bleef hangen ging ik bellen met de helpdesk die dagelijks open is van 8 tot 22 uur. 4 minuten voor 22 uur belde ik en werd meteen geholpen. De activatie link werd handmatig doorgestuurd, die was blijven hangen. Vermoedelijk omdat ik wat langer deed met het overmaken van het geld voor de balans. Na de mail kon ik mijn account aanmaken afronden. Echter stond mijn 100 euro overboeking niet binnen de 30 minuten op de balans. Gisterenochtend op werk weer gebeld en kreeg ze meteen aan de lijn alwaar de zelfde helpdeskmedewerker mijn geld op de balans neerzette. Zeer fijne en snelle service moet ik zeggen!

Gisterenmiddag had ik al een aantal ETF aandelen en obligaties in de favorieten gezet. Hiermee kan je deze snel terugvinden en volgen. Thuis na het avondeten een paar ETF's in mijn favorieten vergelijken naar voorbeeld van mr. FOB's strategie Degene welke mr. FOB ook noemde en die in de genoemde kernselectie staan van DEGIRO.
Als je in je account zit en ook in de aanmaak nog zaken moet selecteren voor je profiel dan voel je je nog wel een enorme beginner. Dus las ik nog wat na bij mr. FOB en toen conform zijn aanpak mijn eerste 2 aandelen gekocht :-) Leuk en spannend tegelijk.
Inmiddels staat de DEGIRO app ook op mijn telefoon en dus kan ik beleggertje spelen. Niet dat dat wenselijk is want kijken naar cijfertjes die continue heen en weer schommelen van bedragen levert je niet veel op. Zal ik in het begin nog wel doen en later vast minder frequent.

Het je zelf interesse om net als  een start te maken? Via mijn aanmeld link kan dat bij DEGIRO en je ontvangt 20 € transactietegoed.

Wat betreft mijn Recyclix avontuur blijft het stil omdat er een hele soap aan de gang is over corrupte overname van het bedrijf waardoor de echte directie ons ons geld niet heeft kunnen betalen. Het is een kleurrijke soap die ik via de FB groep volg. Laatste nieuws is dat de 'echte' directie er nu alles aan doet om ons allemaal onze investeringen terug te geven. Ik wacht gewoon af want als dat zo zal zijn dan zou ik ongeveer 340 euro van ze terugkrijgen. Voor mij overigens geen verlies. En hoe mooi zou het zijn dat ik dat dan weer in beleggen kan steken. Als Recyclix echt is overleden of met de noorderzon vertrokken en/of ik uitbetaald ben dan laat ik dat weten. Maar als ik de status updates zo om de paar weken lees dan kan het nog wel duren. Blijft een boeiend geval waar wij investeerders nog hoop houden ... in de tussentijd maar echt beleggen :-)

11 opmerkingen:

 1. Leuk om te lezen! Ik ben een poosje terug ook bij DeGiro begonnen met 'gratis' geld. En Recyclix... ik ben héél benieuwd. Als ik krijg wat er nog in mijn account staat, dan maak ik een kleine winst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, trouwens; zou jij misschien ook even je link naar mijn blog willen updaten in de leeslijst hiernaast? Ik ben overgegaan naar WP en zie dat dit in de Blogger-lijsten niet altijd goed gaat. Het is vaak al genoeg als je even de link opnieuw copy-paste: http://www.lekkerlevenmetminder.nl - Vast bedankt!!!

   Verwijderen
  2. Mmm.. ik zie dat hij nog steeds niet werkt. Misschien een keer helemaal verwijderen en opnieuw toevoegen? Sorry dat ik je zo met extra werk opzadel, maar dit ereplekje op jouw blog verdient het natuurlijk wel om up to date te zijn! ;-)

   Verwijderen
  3. Als het goed is staat het nu wel goed: http://www.lekkerlevenmetminder.nl

   Verwijderen
 2. Leuk, en bedankt voor het gebruiken van mijn link... Ik moet ook nog eens goed kijken naar die indexfondsen..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes met je nieuwe belegging. Komt vast goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes! Dat het maar het begin mag zijn van een mooi kapitaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja daar hoop ik ook op, nu gestart ook zin om door te zetten :-)

   Verwijderen
 5. Hey Rose, ik google zo nu en dan op Recyclix, maar het blijft angstvallig rustig. Wat is daar de laatste update van?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen verdere update dan dat mensen bij de politie in Letland en Polen zich konden melden. Daar is verder niets uitgekomen. Ik heb Recyclix als verloren beschouwd en verder geen acties ondernomen. Ik google er in ieder geval niet naar :-)

   Verwijderen