Verlossende aflossers: Peerby beweegt nog

maandag 11 september 2017

Peerby beweegt nog

Ons crowdfund project Peerby bleef via mail na april dit jaar stil en dat is vreemd. Echter had Peerby al summier aangegeven dat ondanks groei ze nog niet de benodigde omzet realiseren en ze weer aan de tekentafel gaan voor een ander business model en aanpak. Ideeen van crowdfunders waren welkom.

Na mijn vorige blog stuurde ik maar eens een mail (vond 2 adressen in mijn mailbox) voor een status update. Het bleef stil en na een week probeerde ik het maar via een ander kanaal, via het twitter account van Daan Weddepohl (@dwed). Of hij inmiddels wat kon zeggen.
Zo waar kreeg ik de dag er na een reactie en een uitnodiging om aan te sluiten bij de besloten Facebook groep voor Crowdfunders
(Peerby's crowdfunders community).

In elk geval een reactie en dus sloot ik me aan. Daar vond ik 2 recente filmpjes met Daan aan het woord met uitleg waar ze mee bezig zijn. Een van 24 juli en de laatste van vorige maand van 15 augustus.
Voor een crowdfunder is het informatie waar je behoefte aan hebt, over waar ze staan en wat ze doen. Voorlopig niet rooskleurig maar er wordt wel bewogen en bekeken hoe ze verder kunnen doorpakken. Het geeft in ieder geval een beter gevoel zo aangehaakt te zijn en zelf mee te kunnen denken. Nu hopen dat ze verder gaan en het juiste business model vinden.

Ik hoop van harte dat ze de app en website eens goed op de schop nemen en de functies en technieken overnemen die al succesvol werken bij andere sociale platformen. Het is nu, naar mijn idee, een groot bottleneck voor huurders en verhuurders en hun succes. Een app of website moet aanmoedigen de dienst af te nemen of te gebruiken. Dat vind ik bij Peerby niet, het schrikt eerder af.
Misschien moeten ze ook naar een gezamenlijk site gaan waarvan een deel van de spullen verhuurbaar is tegen betaling en andere vrij aan te bieden. Het is nu verwarrend dat je 2 sites hebt. Een heggenschaar uit je buurt daar wil je niet voor betalen en anders verzin je wel iets voor je bedankje. Andere spullen zijn wel waardevol genoeg om te delen voor geld. Spullen wat je niet dagelijks gebruikt zoals bijvoorbeeld een fietsendrager, aanhangwagen, gitaarversterker, drumstel, projector met scherm, tent, etc. Maar moet altijd goedkoper en sneller uitwisselbaar zijn dan verhuurbedrijven die ook prijstechnisch scherper zijn.
Met de verhuurbare spullen zouden ze ook samenwerkingsverbanden kunnen aangaan. Dat zijn ze momenteel wel aan het onderzoeken. Zo zou een fietsendrager en aanhanger een mooie 'Add-on' kunnen zijn voor verhuurplatformen als Snappcar. Als jullie nog ideeën hebben voor Peerby ;-)

Hoe communiceert jullie crowdfund project zich?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten