Verlossende aflossers: Peerby leentje buur

maandag 18 december 2017

Peerby leentje buur

Wij hebben op maart 2016 500 euro ingestoken in Crowdfunding project PeerbyGo. Het bedrijf is druk bezig hun verdienmodel te herzien omdat ze niet de gehoopte omzet haalde in het eerste jaar. Inmiddels krijgen wij investeerders in de facebookgroep af&toe een update met waar ze me bezig zijn en dat geeft een goed gevoel. Eerlijk gezegd heb ik niet zo veel fiducie dat we het geld nog gaan terugkrijgen maar het is wel leuk om te lezen hoe transparant ze hun ontwikkelingen delen. Dus ik houd hoop.

Eind oktober had ik zelf weer eens iets nodig voor ons jubileumfeest en zocht via Peerby een miniport VGA kabeltje voor mijn macbook. Met dit kabeltje konden we in de feestzaal de macbook over de projector laten gaan voor ons zelf bedachte Kahoot! muziekkwis. De kwis was een leuke afwisseling op onze feestavond.
Omdat je zo'n kabeltje dus maar 1x of slechts een paar keer in je leven nodig hebt als particulier komt Peerby dan goed van pas en gelukkig reageerde iemand uit Amersfoort die bereid was om dit kabeltje uit te lenen. Hier zijn geen kosten en verwachtingen aan verbonden. Maar blij als we waren in het vertrouwen en aanbod gaven we de kabel terug met een Tony's Chocoloney reep.

Een maandje geleden hebben we de wifiloze of vliegtuigstand woensdagavond ingevoerd en op zo'n avond wilden we naast muziek luisteren ook wel weer eens een spelletje met z'n 2 spelen. We kwamen op Rummikub. Gezien we zelf het spel niet hadden, plaatste ik een oproep in Peerby en voor ik het wist kreeg ik 8 aanbiedingen. Echter reageerde niet iedereen meteen op mijn vraag waar en wanneer ik het kon ophalen, toch een dingetje voor Peerby, maar uiteindelijk op 1,3km kon ik het spel ophalen. Echte spelletjesmensen die het spel wel voor 1,5 week konden missen omdat ze zelf met een heel ander spel bezig waren. Zo speelden we het spel een aantal avonden en vonden het jammer het spel weer terug te moeten brengen. Maar we bedachten ons om Kringloopwinkels af te lopen om er zelf weer een te nemen. Echter na 3 kringloopwinkels geen succes en toen struinde ik op marktplaats en voor 5 euro konden we vorige wk een gebruikt exemplaar ophalen in Hilversum.

Sinds vorige wk donderdag ligt onze internet er thuis uit. Een nieuwe modem loste het niet op en op dit moment van typen wacht ik op de monteur van KPN die het kan verhelpen. Vermoedelijk toch iets met de glasvezelkabel of centrale.

Omdat we dit weekend gedwongen wifiloos waren en zonder tv zaten, vermaakten we ons met een paar spelletjes Rummikub. Gisteren zijn we lekker naar de sauna geweest.

Afgelopen weekend grapte ik naar Natas dat ik de monteur wel weer ga afzeggen want vond het best gezellig knus zo met wat muziek over onze Xoopar Boy, gestreamd via de mobiele telefoon (bluetooth), en gezellig ouderwets spelletje spelen. Ook hebben we bij de kringloop wat legpuzzels gehaald. Wij komen met of zonder internet de kerstdagen wel door :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten