Verlossende aflossers: Vrouwen en bitcoins

vrijdag 8 december 2017

Vrouwen en bitcoins

Ik doe het haar niet na, even simpel uitleggen wat Bitcoins zijn, chapeau voor Adine van de blog LekkerLevenMetMinder die het in begrijpelijkere taal uitlegt. Ik kan alleen mijn ervaringen delen maar dat snap je pas als je er zelf mee bezig gaat. Wel leuk dat vrouwen er via haar in proberen te verdiepen en te snappen. Tussen de reacties geven een aantal aan dat hun vriend er actief in zijn. Het is natuurlijk ook meer een mannen ding. Toch leuk te merken dat via onze blog community consuminderen en haar volgers er veel vrouwen zich er ook mee bezigen. Zo was mijn eerste gebruikmaker van mijn Coinbase referral link een vrouw. Inmiddels mail ik afgelopen periode met een blogvolgster die ook haar eerste stappen heeft gezet in Bitcoins en altcoins.
Naast al die tulpenmanie en zeepbel gelovigen zijn er net als ik ook nog vrouwen die wel wat willen proberen om de mannen niet uit te sluiten. Wij gokkers en durfals die leven in de cryptobubbel lopen natuurlijk niet allemaal met onze inleg te koop. Stel dat de tulpenmanie- en zeepbelgelovigen gelijk hebben, dan wil je dat niet ruiterlijk toegeven. Zelf geloof ik er wel in maar denk wel na over de kritiek. Ook ik vind de enorme hoogte van de Bitcoin vraagtekens geven.

Inmiddels heb ik in mijn Twitterlijst cryptocurrencies een nieuw persoon toegevoegd die bekend staat in het simpel uitleggen van wat Bitcoin is: Andreas M. Antonopoulos.  Hier zijn uitleg voor beginners. Luister vooral tussen 13 t/m 16 minuten over uitleg geld als waardemiddel:
Zie meer filmpjes van hem op zijn youtubekanaal.

Als je de gelovers mag geloven dan wordt 2018 nog een booming jaar voor Bitcoin en altcoins. In ieder geval zijn de banen voor het oprapen bij de exchanges en zullen er nog slagen gemaakt worden in technische verbeteringen om de vraag te kunnen dienen. Coinbase zelf heeft al onlangs aangekondigd zijn support uit te breiden.

Verder hebben mensen groepschat via Telegram app. Ik ben er zelf niet op aangesloten maar ik vraag me af of er mensen zijn in mijn blog wereld gezamenlijk iets willen opzetten? Dat we elkaar kunnen helpen met vragen of ervaringen delen. Laat me weten anoniem hier bij opmerkingen of per mail via rixdol[at]Hotmail[dot]com. Misschien een eigen telegram app of fb groep.

Oja en een term uit de cryptocurrency wereld: HODL wat betekent Hold = vasthouden van je investering zonder te verkopen en te kopen maar lekker laten gedijen.

TIPS
- Nederlandse site met info over bitcoin: http://meesterbitcoin.nl
- PODCAST in Engels: BadCryptoPodcast luister vooral naar Ronnie Moas vanaf 16 minuten over waarom het wel gaat groeien en nu nog niet te laat is om in te steken. Luister vanaf 21 minuten over wat de financiele wereld gaat doen. Luister naar Episode 16.

*******
RENDEMENT 8 december 2017 16:13
Beleggingen DeGiro: 1,99%
Beleggingen Cryptocurrencies: 37,85%*


* = Investeringen incl aanschafkosten hardware wallet en donatie gedeeld door totale verkoopwaarde van BTCdirect.eu (voor BTC, LTC &ETH), Litebit.eu (voor Ripple) en Anycoindirect.eu (voor NEO)

8 opmerkingen:

 1. Goed dat je dit deelt! Wat ik niet begrijp: als deze hoge koers bij je vraagtekens doet oproepen, vind je de bitcoin dan nu overgewaardeerd? Is dat geen moment om uit te stappen? Langer wachten is dan toch een onredelijk risico?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik jouw blog lees dan ben ik er mee eens omdat mijn logica ook is dat de enorme stijging toch een keer naar beneden moet gaan. Zeker als je weet van FOMO en de geschiedenis van dotcom. Maar omdat ik blijf lezen in mijn tijdlijn en een aantal dingen zie gebeuren houd ik er nog steeds vertrouwen in, maar ik zit dus in een dubio. Nu vind ik het reuze spannend na morgen omdat dan de Futures en de financiele markt er mee gaan spelen. Dus denk ik eigenlijk nu is het moment om mijn inleg (is het dubbele inmiddels) er uit te halen. Aan de andere kant spelen er nu een aantal dingen die er op wijzen dat het nog wel even door kan gaan ook met de prijs:
   - de wereld springt op de trein maar dat zijn nog niet iedereen
   - als de wereld straks ook met de upgrades van de exchanges er op gaan zitten in 2018 dan gaat alles zeker stijgen
   - je ziet nu dat als bitcoin daalt al het geld weer doorvloeit naar de altcoins en omgekeerd gebeurde van de week toen 10 december aangekondigd was dat de eerste Futures komen.
   - de wereld zal nu nog steeds gaan aansluiten omdat er een echte handel is tussen bitcoin en de altcoins. Hetzelfde wat gebeurt met valuta. Dus ja bitcoin is nu veels te duur om er koffie mee te kopen maar je koopt nu vergrote waarde om bijvoorbeeld wel een altcoins (Litecoin) mee te kopen die wel goedkoop en snel overdraagbaar is en als betaalmiddel kan worden gebruikt. Niet hier nog maar in Azie wel en dat gaat nog uitgebreid worden.
   - Verder staan er op de planning een aantal technische verbeteringen voor bitcoin netwerk. Ontwikkeling en concurrentie is nu essentieel om bestaansrecht te houden bij bitcoin en altcoins. Uiteraard blijven een paar echte grote over. Bitcoin heeft als extra waarde de statussymbool. Daar zijn mensen met geld, vooral ook in Azie, gek op. zal overigens niet de markt echt beïnvloeden denk ik, wel bestaansrecht.
   - Inmiddels levert crypto wereld nu ook positieve bijdrage aan ontwikkeling van computer bedrijven zoals Nvidia en AMD

   Ik twijfel wel maar denk zelf wel dat 2018 nog zeer de moeite waard is om alle investeringen aan te houden en niet teveel te gaan schuiven of uit te betalen. Gewoon investeren en HODL.

   De tijd om er echt uit te gaan of tenminste ruime inleg en winst uit te halen als overheden alles gaan reguleren of belasting gaan trekken. Dan nog blijft alles bestaan maar kan ik me voorstellen dat het niet meer zo hoog in valutawaarde staat omdat je misschien niet eens zoveel euro's voor kan krijgen. Waarde is nu omdat we het koppelen aan ons huidige geld. Zolang dat niet vervangen wordt kunnen we er nu mee.

   Ik hoop dat mijn 3.000 euro inleg eind 2018 minstens 9.000 waard is en dat ik misschien tussentijds wel wat er uit haal en dat gaat dan gewoon de extra aflos in of een vakantie.

   Mocht je gelijk hebben dan heb ik natuurlijk groot verlies, maar goed het is geld wat we kunnen missen. Het is nu geen geld wat wij nog nodig hebben. Als het kwijt is was een een boeiende vakantie van 3.000 euro of een mooie studie. Ik geniet van de informatie wat ik er overlees. Maar uiteraard hoop ik van harte er met rendement mijn woning sneller te kunnen aflossen.

   Verwijderen
 2. Tot voor kort had ik me nooit verdiept in de hele cryptomunten- materie. Het was een soort chinees voor mij en het interesseerde me ook niet. Inmiddels is dat anders; ik vind het ongelooflijk boeiende materie. Niet alleen het gegeven cryptocurrency, maar ook de hele psychologie achter volatiliteit van beleggen. Dat wat je op de beurs vaak maar minimaal meemaaakt, gebeurt bij de handel in cryptocurrencies in het groot.Daar moet je tegen kunnen. Vannacht heb ik met verbazing zitten kijken naar de waarde-stijging van de inhoud van mijn wallet. En vandaag ging het precies andersom; de bitcoin kelderede enorm, terwijl de altcoins juist weer stegen.Daar moet je tegen kunnen. Ik heb een heel klein deel vrij spaargeld ingelegd en zie het als een avontuur hiermee te spelen en me verder in de materie te verdiepen. Zo heb ik vanochtend mijn bitcoins omgewisseld voor altcoins. Achteraf en goede zet, maar dat weet je nooit zeker van te voren. Ik zie wel waar dit op uitkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie. Ik vind het ook enorm interessant, iets wat ik van te voren niet had verwacht. Ik wil altijd weten waar het over gaat als ik iets wil kopen. Dus had ik dat ook met dit. Maar omdat er zoveel gebeurt is het leuk. Mijn engels vijzel ik er mee op, leer wat over de financiele wereld en beleggerstermen. Zie heel veel initiatieven en ontwikkelingen voorbijkomen via de altcoins wat echt iets moois belooft net zoals de ontwikkeling van internet en email. Alles wordt nog globaler en makkelijker.

   Op dit moment vertrouw ik wat meer op het bestaan tussen de bitcoin en altcoins, je ziet nu enorme handel en de een stijgt als de ander daalt en dus is er balans omdat het ook weer corrigeert. aan de andere kant wil iedereen overal nog op aansluiten dus 2018 gaat de grootste groei in alle cryptocurrencies nog meemaken. Alle exchange bedrijven leveren werkgelegenheid in customer support maar ook investering in veiligheid want de hackers staan op de loer. Die zijn in mijn ogen je grootste gevaar. Daarom is een hardware ledger zo belangrijk als je met meer dan 500 euro gaat inleggen. Verder zullen de bedrijven als Coinbase er alles aan doen om online jouw crypto munten te bewaken simpelweg omdat het hun bestaansrecht bepaalt dus volg de beste bedrijven.

   Ik houd me voorlopig vast aan HODL :-) volgend jaar kerst kunnen we vermoedelijk of op vakantie of de hele inleg uithalen met wat winst waar minstens de helft in crypto kan blijven en wij extra aflossen.

   Verwijderen
 3. Wat leuk dat je mij hierin noemt! Ik denk wel dat het verkeerde linkje eronder is gekomen ;-)

  https://lekkerlevenmetminder.nl/2017/12/07/wat-is-bitcoin/

  Inmiddels ben ik dus ook ingestapt, eerst in BTC en ik heb zojuist net wat euro's omgezet in Litecoin. Voor een beperkt bedrag nog, maar wel mooi om gewoon ook eens zelf te ervaren hoe het is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij deze gedaan, had echt een verkeerde link neergezet! Nou je komt net op tijd, althans als je litecoin nog onder de 100 euro hebt gekocht. Deze munt is zeer de moeite waard nu transactiekosten van btc omhoogschieten. netwerk van litecoin presteert het beste en is een heel betrouwbare munt. Iedereen die wil beginnen kan beste via coinbase doen, daar heb je de 3 grote munten van het eerste uur en die het breedst gedragen wordt in aankoop en betalen. veel plezier met je nieuwe spaarpot! :-)

   Verwijderen
  2. Ter aanvulling, als je 100 euro uitgeeft in een Casino kan dat een leuke belevenis zijn voor een avondje ook al raak je alles kwijt. Als je er zo inzit dan verlies je niets en mocht je dan winst krijgen of winnen dan is dat mooi meegenomen. Wat dan nog rest is het managen van je HEBZUCHT :-)

   Verwijderen
 4. Ik had hierboven ook al gereageerd, maar zag dat ik het onder Anoniem gepost had. Ik sta er net zo in als Rose en Adine. Door mee te doen aan de wereld van de cryptocurenties wordt mijn interesse voor dit fenomeen steeds meer gewekt. Het gaat me niet eens om de knikkers, maar vooral om het spel. Daarbij verlies je soms en soms win je. Het is leuk als de winst groter is dan het verlies, maar als je met beiden goed om kunt gaan, is er niet zoveel aan de hand. Het zet mij vooral aan het denken over het psychologisch effect van geld. Alles staat of valt met vertrouwen/geloof in de waarde ervan. Daarbij vind ik de onderliggende technologie zeer boeiend, hoewel ik er nog lang niet alles van begrijp. Voor mij dus een avontuur, waarvan ik benieuwd ben waar het toe leidt.

  BeantwoordenVerwijderen