Verlossende aflossers: Top 5 tips & tricks cryptocurrencies

woensdag 3 januari 2018

Top 5 tips & tricks cryptocurrencies

Vanaf gisteren ben ik precies 2 maanden (zie eerste blog) bezig met speculeren in Bitcoin en een aantal altcoins. Dat geeft de volgende tussenstand in rendement:

RENDEMENT 3 januari 2018 9:11
Beleggingen DeGiro: 3,29%
Cryptocurrencies: 118,7%*


* = Investeringen incl aanschafkosten hardware wallet en donatie gedeeld door totale verkoopwaarde van BTCdirect.eu (voor BTC, LTC & ETH), Litebit.eu (voor Ripple) en Anycoindirect.eu (voor NEO & DASH)

De insteek was om ons geld, bestemd voor extra aflossen van de maanden november en december, te gebruiken voor cryptocurrencies. Dit is gebeurd en inmiddels heb ik een deel van mijn inleg uit mijn hardware wallet gehaald en neergezet op mijn Binance account verdeeld over een aantal munten waaronder 3 nieuwe (IOTA, StellarLumens, Binancecoin). Alles op mijn Binance account is om dagelijks te kunnen handelen en er deze maand een deel uit te laten betalen van de inleg.

Van mijn eerste 6 munten had ik bij Ripple (XRP) de > 500% rendement behaald. Hier heb ik een ruime 20% uit mijn hardware walles doorgezet naar mijn Binance account. Eergisteren meteen wat andere munten overgezet om zo in 2018 wat afgeronde aantallen in munten te houden op mijn Ledger Nano S. Dat rekent wat makkelijker. Uiteindelijk wil ik op de totale investering 20 a 25% uithalen bij een groei van 500%. Niet alle munten stijgen snel maar sommige compenseren weer voor anderen.

Hier mijn overzicht van mijn boekhouding op een eindstand van 2017 op mijn 6 munten voordat ik overging met een deel naar Binance. Zie ook mijn rendement voor en na mijn extra donatie, een 10% van mijn netto winst.
Inmiddels merk ik dat er in mijn sociale netwerk meerdere mensen zich openlijk beginnen te interesseren in crypto currencies en krijg ik ook vragen. Bij deze wil ik dan ook graag mijn Top 5 tips & tricks geven, want waar moet je beginnen met zoveel munten waar je over hoort en leest. Hopelijk helpt dit je op weg.

Mijn Top 5 - Starten met speculeren in cryptocurrencies
1) Houd je vast aan deze 5 beginners tips
2) Leg je zelf op twitter een leeslijst aan, zie mijn twitterlijst wat mijn Blendle is over crypto of haak aan bij een facebook groep over crypto.
3) Neem een hardware wallet, ik heb voor de Ledger Nano S gekozen maar Trezor is ook prima
4) Bestudeer de Worldcoinindex dan ga je beetje bij beetje de ontwikkelingen onderscheiden van de munten onderling
5) Koop niet met grote stijging van een munt maar stap in als deze even is gezakt, dit is lastig maar des te meer je de marktontwikkelingen volgt des te beter je weet wanneer je dat het doen.

Mijn Top 5 - Handels-, koop en verkoop platformen
1) Coinbase (nu voor BTC, ETH, LTC en BCH) een grote software wallet, erg gebruikersvriendelijk door de grafieken en aanschaf wat direct naar je wallet gaat.
2) Om te kopen en verkopen naar je eigen hardware wallet of handelsplatform met iDeal: BTCdirect.eu (BTC, ETH en LTC), vind ik de beste uit Nederland ivm hoge verkoopwaarde. Erg tevreden over hun service en transparantie.
3) Anycoin.eu (oa DASH, NEO en nog een aantal) aankoop en uitbetalen met iDeal
4) Litebit.eu (oa Ripple) aankoop en uitbetalen met iDeal, verkoop gaat nu met sommige munten lastig!
5) Binance om te handelen met meerder coins en coins onderling. Is momenteel een van de weinige die je nog een account laat aanmaken. Overige platformen kunnen de vraag niet aan.

Mijn Top 5 - Interessante personen uit crypto land
1) Ronnie Moas - financieel adviseur en promoter om je winst te doneren
2) Andreas Antonopoulos - promoter en de man die kan uitleggen waarom bitcoin de wereld verandert en waarom dat kan. Lees zijn youtube filmpjes en je snapt het begrip veel beter.
3) Charlie Lee - de oprichter van Litecoin. Fijne vent met hard voor zijn zaak en daar open en transparant over is
4) Vitalik Butarin - de oprichter van Ethereum. Staat nog verder van de handel af en nog meer bezig met waarom hij Ethereum maakt.
5) Ran Neuner - host van CNBC crypto trader, een interessant programma die de ontwikkelingen in crypto currencies doorneemt en of uitlegt.

Mijn Top 5 - Crypto currencies
1) Litecoin - momenteel in de top 5, loopt mee met succes van Bitcoin en is snel en goedkoop in transacties, een goede handelsmunt op bijv Binance en uit te betalen via BTCdirect met iDeal.
2) Ethereum - momenteel in de top 3 en is een constante factor op de munten markt
3) Neo - een munt die nu pas omhoog schiet en waar nog veel van verwacht kan worden
4) Ripple - een munt die momenteel enorm stijgt en nog een lage aankoopwaarde heeft, snel en goedkope transactie
5) Bitcoin - niet de grootste stijger maar overleefd nog steeds alle dips en de financiële wereld stort zich op deze munt. Vooral aankopen om op te slaan. Transactiekosten zijn nu te hoog voor kleine bedragen.
Mijn Top 5 - Handelwijze
1) Beetje onzeker maar je wilt het proberen? Ben je beetje terughoudend en is de materie te ingewikkeld maar je wil toch wel wat spaargeld inzetten. Koop 1 van de munten uit de top 3, zet het weg en kijk er eind 2018 weer naar.
2) Beetje avontuurlijk? Investeer in verschillende munten en probeer zo min mogelijk te handelen en houd zo lang mogelijk vast. Laat je niet gek maken door de koerswisselingen. Koop daarbij een hardware wallet.
3) Durf je meer te investeren en vind je het boeiend? Investeer in diverse munten waarbij munten tegen elkaar werken, bijvoorbeeld Bitcoincash (BCH) tov Bitcoin. DASH hangt beetje samen met verloop van Bitcoincash. Neo staat beetje los van Bitcoin, Litecoin. Neem Ethereum die los staat van Bitcoin en Litecoin maar wel zelf enorm aan de weg timmert. Ripple is een grote tegenhanger van Bitcoin maar is op dit moment zeer geliefd in Azie. Japan is er mee aan de slag om te testen.
4) Wil je meer weten en mogelijk uitbreiden? Verdiep je geleidelijk in kleinere munten en lees er over om ze via handelsplatform aan te schaffen.
5) Geloof je in de markt en heb je inmiddels genoeg kennis? Voor de echte enthousiasteling investeer een deel om vast te houden voor lange tijd (HODL) in je hardware wallet en neem een deel om dagelijks te handelen.

Mijn Tips bij succesvol rendement
1) Haal 20% uit een 500% stijging, dan haal EN je inleg EN een beetje winst uit je avontuur. Ik bekijk dat per munt totdat gehele portfolio > 500% is gegroeid.
2) Wees gul en doneer een deel van je winst aan een mooi doel. Ik heb dat 2x gedaan via Ronnie Moas' Foodforpoor.org. Dat geeft een lekker gevoel als je het gedaan heb. Zelf heb ik momenteel 444,69 euro gedoneerd. Dat was eind november 34 euro, 10% over mijn netto winst en per 1/1/18 410 euro, eveneens 10% van mijn winst. Het doen compenseert in ieder geval de hebberigheid :-)
Succes, zolang de bubbel niet barst valt er veel te halen en zeker tot de tijd dat overheden gaan reguleren en belastingregels verfijnen, is dit het makkelijkst en de snelste manier om geld te maken. Zelf denk ik dat er in 2018 nog een enorme groei plaatsvind bij alle munten die in de top 20 komen van worldcoinindex. Simpelweg omdat het bereikbaar wordt voor het grote publiek. Maar er zullen ook veel munten omvallen. Daarom blijf de technische ontwikkelingen volgen.

Naast crypto currencies zijn wij van plan ook te investeren in groene investeringen van Triodos bank. Die heeft momenteel een actie lopen tot 14 januari om kosteloos te investeren. Dat gaat lang niet zo snel als crypto maar het voelt wel goed om daar in te beleggen.

9 opmerkingen:

 1. Alle lof voor dat je een deel van de winst doneert! Uiteindelijk was dit een van de initiele doelen van cryptocurrencies: geef (derde wereld) landen een stabiel betaalmiddel en geef de rijke landen een mogelijkheid om hen te steunen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dank je, ik hoop ook dat ik meer mensen weet te prikkelen te doneren. En er zijn vele nieuwe munten die als betaalmiddel (willen) fungeren voor arme landen. Dat is zeker niet de Bitcoin. Beetje in verdiepend is het leuk om te lezen wat sommige munten gaan betekenen. En ja met zulke absurde stijgingen is 10% van je netto winst weinig. Ik moet even kijken met het verloop wanneer ik weer een mooie donatie kan doen, dacht halverwege dit jaar weer eens de balans op te gaan maken.

   Verwijderen
 2. Groot probleem is wel de enorme hoeveelheid energie die nodig is voor al deze cryptomunten. Wat dat betreft is het helemaal niet verstandig om hier aan mee te doen. Nu al wordt dagelijk evenveel energie als Ierland gebruikt voor deze munten. Dat kan niet zo doorgaan lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ze daar op zullen innoveren, en dan de vraag hoe wordt de energie opgewekt? Verder zijn er genoeg databanken die nog wel meer energie slurpen om jouw bankrekening intact te houden.

   Verwijderen
  2. https://news.bitcoin.com/these-dutch-researchers-are-mining-cryptocurrencies-with-body-heat/?=OneSignal

   Verwijderen
 3. Hoi Rose, leuk verhaal. Dank je wel voor je info. Zelf heb ik ook wat geld gestoken in Crypto's. Ripple vind ik zelf een gevaarlijke om geld in te steken. Het is ook een wat vreemde eend in de bijt, want 60% is in handen van de eigenaren en er hoeft niet gemined te worden. Ze hebben gewoon zelf "geld uit niets" gecreërd. Dit artikel vond ik zelf erg zinvol en wil ik je niet onthouden: https://cryptoyoda1338.wordpress.com/2018/01/04/the-truth-about-ripple/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Anoniem, dank voor het delen, daar ga ik nog even goed over nadenken want uiteraard ben ik eerder voorstander voor het nieuwe systeem die de bestaande fiat gaat overnemen want met mensen als Draghi lossen we ons geld systeem en vrijheid niet op. Wel gebruik ik graag ripple om er geld mee te maken. Maar helemaal eens we moeten juist af van het systeem waar de grote machten maar geld kunnen blijven maken. Ik zal mijn momentum gaan zoeken om er uit te gaan want ik heb inmiddels weer andere mooie initiatieven ontdekt die de moeite waard zijn om te investeren. In welke zit jij?

   Zelf merk ik dat ik eerder er nog even meer en meer mee wil dan snel er uithalen, er zit dit jaar nog heel veel groeipotentie. Net om nog diverser te kunnen handelen me aangesloten bij Kucoin: https://www.kucoin.com/#/?r=25xR8 nu Binance even gestopt is met aannemen van leden wellicht een interessante.

   Verwijderen
 4. Dag iedereen.

  HEB JE EEN LENING NODIG ? NU TOEPASSEN.

  Wij bieden de beste lening, bieden wij schuldconsolidatielening tot 5 miljoen * Bedrijfsopzet Lening Tot 10 miljoen * Persoonlijke lening Tot 4.000.000 * Woninglening Tot 5.000.000 * Autolening financiële onderneming Tot 7.000.000 * bedrijfsleningen tot 5.000.000 * Investeringsleningen tot 7.000.000 en meer * ETC

  We verstrekken leningen aan particulieren en werken samen in de rente van 3% als u geïnteresseerd bent in het verkrijgen van een lening, stuur ons dan een e-mail.

  vriendelijk Neem contact met ons op via e-mail: info.louis.reliableoffer@gmail.com

  We verwachten dat uw prompt reageert, wij staan tot uw dienst.

  Bedankt en God zegene.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goede dag, heb je een lening nodig? zoals een lening om uw diensten af te betalen, om uw huur te betalen en financiële problemen op te lossen, hier is een kans voor u, Hope biedt woningkredieten, zakelijke leningen, commerciële leningen, startkapitaal, leningen voor leningen, leningen voor de bouw, autoleningen, hotelleningen, enz. van 2% rentepercentages per jaarlijkse terugbetaling, Hope-lening duurt maximaal {3} uur, om bij alle goedgekeurde klanten terecht te komen, neem contact met ons op via (kplender@outlook.com)

  BeantwoordenVerwijderen