Verlossende aflossers: Crypto en charity

zondag 26 november 2017

Crypto en charity

Een week geleden had ik bedacht dit weekend mijn blog te besteden aan mijn ervaringen met diverse exchanges, de kosten en dergelijke. Dat had ik ook aangekondigd maar 1 week verder wil ik daar niet meer zo heel erg meer over uitwijden. Ik wil het liever hebben over mijn ontdekking van eergisteren, mijn nieuwe held die uit de beleggingswereld komt en zich nu ook duidelijk profileert in de cryptocurrencies wereld, Ronnie Moas. Maar eerst nog even kort mijn activiteiten en ervaringen :-)

Naarmate je meer snapt en bekend wordt met de cryptocurrencies de meer vertrouwen je er in krijgt en er voor gaan wil. Uiteraard wordt dit ook bevestigd met de huidige spurt die in gang is gezet met de waardestijgingen van onze investeringen.
Inmiddels hebben we een mooi mandje van crypto munten. We hebben nu 5 coins in onze hardware ledgder nano s: Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en Neo (NEO). Op een paar euro's na heb ik bij Coinbase nog wat BTC en LTC staan. Ik heb nog geen ervaring met betalingen naar anderen coin eigenaren. Betalingen kan met de Ledger maar de online wallet bij Coinbase heb je via je smartphone in bereik. Mijn crypto coin adressen heb ik ook op zak in mijn mobiel. Maar verdere aankopen stuur ik rechtstreeks naar mijn Ledger Nano S hardware wallet.

AANSCHAF EN OVERDRACHT
Bitcoin en Ethereum heb ik via Coinbase gekocht waar dit direct in je online wallet komt. Je kan via Coinbase geen aankoop doen en direct laten bezorgen naar een ander adres zoals bijvoorbeeld mijn hardware wallet. Bij aankoop komt het eerst in je Coinbase online wallet. Vandaar kan je wel doorzetten. Dat geeft wel extra transactie kosten.

Deze week heb ik mijn Litecoin aangevuld en heb dit bewust niet via Coinbase gedaan maar via BTCdirect.eu rechtstreeks naar mijn hardware wallet. Prima en perfect.

Vanaf mijn hardware wallet heb ik een aantal Ethereums gestuurd via Changelly en hiermee Ripple (XRP) coins aangeschaft die doorgezet werden naar mijn hardware wallet. Dit vond ik een hele spannende exercitie omdat de overdracht 45 minuten duurde maar uiteindelijk kwam het in mijn hardware wallet terecht. Kopen via mijn Ethereum, die enorm waren gestegen deze week, was een voordeligere koop dan dit via Euro's te doen. Changelly rekent hiervoor 0,5% kosten voor.

Een deel van mijn Neo coins had ik ongelukkigerwijze vorig weekend op een tijdelijke piek gekocht. Dat was even een FOMO momentje. Na mijn eerste 2 aankopen heb ik nog 2 keer gekocht met een veel lagere ingezakte koers. Neo koop ik bij anycoins.eu omdat zij de enige zijn waar je met iDeal deze munt kan kopen zover bekend.

Tot slot heb ik bij litebit.eu nog extra Ripples gekocht. Hier kan je met iDeal betalen.

KENNIS EN INFORMATIE
Met de kennis die ik steeds meer vergaar in de wondere wereld van cryptocurrencies heb ik met bovenstaande investeringen mijn portfolio uitgebreid. Ik heb met name me gericht op de 2 nieuwe munten die niet zo snel stijgen maar waar nog veel van te verwachten valt. Thuis hadden we besloten, bij aanvang van dit avontuur vanaf 2 november, om ons geld van november, wat bestemd was voor extra aflossen, geheel te gebruiken voor deze nieuwe belegging. Daarbij gebruikten we ook de ruim 300 euro verdiensten van marktplaats en Etsy. Die minimalisten slag thuis werpte goede vruchten af. Volgende maand  kunnen we 1.500 euro extra investeren. Het levert nu al meer dan extra aflossen. Zie mijn stand op rendement beneden.

CRYPTO HELD EN CHARITY
Ik had het nooit kunnen bedenken maar eenmaal begonnen vind ik het reuze interessant om me in te lezen en te ontdekken dat de crypto wereld lang niet zo abracadabra is. Bij elk nieuwsbericht en het volgen van de ontwikkelingen van de munten krijg je steeds een beter inzicht. Zo heb ik op mijn twitter account een lijst aangemaakt van inmiddels 13 bronnen. Dit zijn de prominente nieuwssites en personen. Het is dan ook eergisteren dat mijn 13e bron Ronnie Moas werd. Heel toevallig kwam ik via zijn twitter account op een van zijn tweets met een verwijzing naar een youtube filmpje van een interview met hem.
Ronnie Moas is aandelen analist die uit de wereld van beleggingen komt en waarbij zijn ogen zijn geopend en niet meer kan verkroppen dat de eigenaar van Amazon en vele andere zoveel geld verdienen door aandelen terwijl de werknemers zo uitgeknepen worden. Nu.nl bericht op 24 november dat Jeff Bezos, eigenaar van Amazon, de rijkste man ter wereld is. En lees ik net 1 dag eerder op Ronnie's website Philanthropy and Philosophy dit:
Ronnie twittert veel adviezen over hoe te handelen in de cryptocurrencies. Maar ook blijft hij aandacht vragen voor CHARITY. In dit geval Food for the Poor. En omdat wij dit weekend door de snelle stijging van onze 3 munten ruim in de winst staan heb ik hem laten weten 10% van onze netto winst te doneren via zijn Champions pagina van Food for the Poor. Dat was 33,45 euro (heb ik voor gemak $40 van gemaakt) van onze netto winst! In deze netto winst zijn mijn kosten van de hardware ledger verrekend. Wij stonden vanochtend op 334,47 euro op een investering van 2.822,67 euro. Zo'n hoog rendement van ruim 10% zijn wij niet gewend. Dus om wat te vinden van Jeff Bezos, nemen wij als kleine zandkorrels, zelf daad bij woord en doneren nu een deel van onze fortuinlijke winst aan een mooi doel. En dan te bedenken dat onze Neo investering met 51,56 euro in de min staat. Maar deze munt gaat vast in 2018 nog vlammen. China moet nog open gaan.

Ronnie nam de moeite om me via twitter te bedanken. Dat was een leuke opsteker. Ik hoop dat hij nog veel mensen en vooral ook het grote geld gaat inspireren. Tot die tijd wordt het voor ons crypto en charity. Verder zal ik eens naar mijn portefeuille gaan kijken in hoeverre ik geen Amazon heb zitten in mijn ETFs.

TIPS
- Crypto Trader Ep 18 (CNBC uitzendingen over cryptocurrencies)
- Standpoint research (advies website van Ronnie Moas voor al je wijze investeringen)

*******
RENDEMENT 26 november 2017 16:29
Beleggingen DeGiro: 2,63%
Beleggingen Cryptocurrencies: 7,26%*


* = Investeringen incl aanschafkosten hardware wallet en donatie gedeeld door totale verkoopwaarde van BTCdirect.eu (voor BTC, LTC &ETH), Litebit.eu (voor Ripple) en Anycoindirect.eu (voor NEO)

7 opmerkingen:

 1. Alleen naar AMZN kijken in je beleggingen is dan wel een beetje kortzichtig. Die ledger nano is hoogstwaarschijnlijk ook door goedkope aziatische arbeid in elkaar geschroefd ;-)

  En wat te denken van de enorme hoeveelheid energie die er voor bitcoin wordt gebruikt? Daar zou je een heleboel mensen in een heleboel arme landen jarenlang van kunnen voorzien. Het is helaas allemaal niet zo zwart-wit ;-)

  Warren Buffett en Bill Gates zijn ook behoorlijk bezig met charity, ik kan je het boek van Buffett van harte aanbevelen.

  Ronnie z'n site is vooral een reclamepaal voor zichzelf ;-) Hij heeft misschien een keer op #1 gestaan in die ranking, maar zijn actuele score staat er nergens bij.#254 (https://www.tipranks.com/analysts/ronni-moas)

  Zijn voorspelling voor BTC kan ook zomaar een gevalletje 'survivorship bias' zijn. https://en.wikipedia.org/wiki/Survivorship_bias
  Als je 10000 mensen een voorspelling over de koers van bitcoin op 1 januari laat doen dan is er vast ook wel iemand die de koers juist heeft. Is deze persoon dan geniaal?

  Het feit dat hij oog heeft en aandacht vraagt voor charity pleit absoluut voor 'm!

  De rendementen klinken ook absoluut uitstekend, houd wel rekening met de verschillen tussen beleggen en speculeren. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind je te makkelijk met het niet zo zwart-wit. Duidelijk is dat jouw grens ergens anders ligt dan de mijne.
   Over dat energie verbruik daar is veel meer over te zeggen en te vergelijken dus waarom haal je dat aan terwijl alles niet zo zwart wit is?

   En Buffett en Gates worden niet door hem genoemd dus onterechte aanvulling. Ook hij gebruikt zijn bekendheid voor charity en dat vind ik mooi zeker omdat hij er open over is en zelf gewetens bezwaren heeft over bijv Amazon.

   Ik zou zeggen blijf gerust bij je eigen afwegingen, de mijne liggen zeker ergens anders en wat betreft speculeren en beleggen. Het zou mij niet verbazen dat de volgende financiële crisis veroorzaakt wordt door de blockchain technologie net als andere ontwikkelingen ook weer business raakte.
   Uiteindelijk moet je of geduld hebben of op het juiste moment er uit gaan ;-)

   Verwijderen
 2. Het is pas winst als je ze verkoopt...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo waar als een koe, geld voor alles. Met crowdfunding ben ik op dit moment alles kwijt en nog niets terug.

   Verwijderen
  2. Iedereen oordeelt naar eigen ervaringen; zelf ben ik juist best positief over crowdfunding, maar ook hier geldt; spreiden-spreiden-spreiden. Ik ben nu bijna 2 jaar bezig met crowdfunding en heb 1 achtergestelde betaling van de vele projecten die ik heb (via horecacrwodfunding en lendahand. Zij betalen respectievelijk elke maand en elk half jaar per project aflossing en rente terug, dus elke maand heb ik op die manier een cash-flow, die inmiddels aardig oploopt. Daarnaast zie ik lendahand vooral als een soort ondersteuning, waar ik meer in geloof dan giften (zoals ik dat voorheen deed). Mocht het een keer fout gaan met een project, dan is dat maar zo.

   Verwijderen
 3. Rose, ik begrijp je enthousiasme over cryptocurrencies. Zelf zit ik ook (met een relatief klein bedrag) in bitcoins. Als ik zo je blog lees heb ik het idee dat je er vol in gaat zitten (misschien lees ik het verkeerd). Ga er niet met ál je geld in zitten, denk aan de basisregel van beleggen: spreiden, spreiden en nog meer spreiden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat heb je inderdaad verkeerd gelezen. Ik hanteer je genoemde regels. Maar voor medelezers kan je het niet genoeg benadrukken. Met hoeveel zit je er in? Alles is relatief 😃

   Verwijderen