Verlossende aflossers: Wat zijn wij waard na 1 jaar meting

maandag 8 januari 2018

Wat zijn wij waard na 1 jaar meting

Het is alweer een half jaar geleden dat ik meedeed aan de Wat zijn wij waard blogjes in juli 2017 waar ik met gegevens van januari 2017 een overzicht had. Een half jaar verder zijn we ook meer waard geworden.

De verschillen komen door extra aflossen, verdere investering via DeGiro en de laatste 2 maanden speculeren in cryptocurrencies. En laatste draagt dan momenteel ook goed bij aan de waardevermeerdering. Voor dit jaar staat 10.000 t/m 15.000 euro extra aflossen in de planning wat we graag maandelijks doen. Toch gezien de constante goei in waarde van onze crypto munten is het nog steeds rendabeler het geld in te steken in cryptocurrencies en op elk gewenst moment er uit te halen. Mede de verwachting van komende jaar stellen we het maandelijks extra aflossen uit met het idee dat we dat op ene later moment dit jaar gaan doen met inleg en rendement op de cryptomunten. Als het blijft gaan zoals het nu gaat zou een verdubbeling van extra aflossen niet onrealistisch zijn. Verder willen we een klein begin maken bij Triodos bank in duurzame belegging. Die heeft tot 14 januari 2018 een actie waarbij je zonder aankoopkosten kan inleggen. Dat voelt goed om daar ook in te steken. UITEINDELIJK NIET BENUT DE ACTIE GEZIEN 1 REACTIE VAN IEMAND DAT OP ANDERE MANIEREN GROEN INVESTEREN VOORDELIGER KAN. DAT GA IK NOG ONDERZOEKEN. Over een half jaar kunnen we kijken waar we dan weer staan.

UPDATE 15 jan 2018
NAV OPMERKINGEN, BELEGGING EN CRYPTOCURRENCIES NU UIT BOVENSTE GEDEELTE GEHAALD. CROWDFUNDING STAAT OP '0'  OMDAT IK DAT GELD NIET KAN TERUGHALEN.

IS
1 januari 2018
WAS

1 januari 2018

1 juli 2017

Op huis en dier passen als vakantie
Ff offtopic maar wel weer consuminder minded :-) Via een referral link van bolgster Lonicatekst hebben we ons aangemeld bij trustedhousesitters.com. Via de link krijg je 20% korting op de contributie van 1 jaar. In ons geval 72,20 euro. Hier is onze referral link als je zelf ook overweegt een oppashuis/dier vakantie te willen doen.

We zijn ons aan het oriënteren op de site en zitten veel interessante, over de hele wereld, adressen bij. Nu nog de juiste plek en tijd en interesse van de huisdier eigenaar. Sommige plekken zijn heel populair. Wat dat betreft zullen we het ook openlaten waar we wanneer terecht kunnen en dan onze reis er op afstemmen.

17 opmerkingen:

 1. Goed te zien dat ook jullie meer waard geworden zijn.
  Maar ik zou voorzichtiger zijn met crypto's, ooit klapt die bubbel.
  Kijk ik naar je mooie overzicht zit toch echt de winst in je Huis & Hypotheek.
  Je huis is 15 miel meer waard en je hypotheek 10 miel lager, tel dit 2 op en je zit op je 25. Kortom Crpto's zijn leuk, huis is leuker.
  Dit is ons geval hetzelfde alleen heb ik wel wat minder crypto's.
  Zelf speculeer ik meer in aandelen met een stevig dividend zodat we toch een leuk rendement draaien.
  Groet John

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De crypto markt gaat zeker nog normaliseren maar in 2018 verwacht ik zeker nog groei omdat het wereldwijd wel uitgebreid wordt. Leuk dat je jou aanpak deelt hier, altijd goed om te vergelijken. En ja je hebt gelijk, er zit meer in het huis maar goed crypto is ook juist het middel om sneller van de hypotheek af te komen.

   Verwijderen
 2. Ha, zie nu dat de referral link 'verwerkt' is. Mijn lidmaatschap is met 2 maanden verlengd, dank daarvoor! Fijn dat jullie de korting konden pakken. Het lidmaatschap is niet heel goedkoop, maar je hoeft natuurlijk maar 1 house sit te doen en dan heb je hem (vergeleken met betaalde overnachtingen) heel ruimschoots terugverdiend. Hoop dat jullie een leuk vakantieadres vinden!

  En mooi overzicht! Doe zo verder!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja maar we hebben niet de 25% korting gepakt, alles weer opnieuw aangemeld via jouw en dat lukte toen wel. Vond het wel zo netjes en van die 5% minder worden we ook niet armer :-) Hoop ook dat we een leuk vakantieadres vinden. Sommige zijn zeer populair maar gelukkig kunnen we flexibel zijn en inderdaad 1 vakantie al is het maar voor 1 wk dan heb je het er wel uit.

   Verwijderen
 3. Volgens mij reken je jezelf arm. De investeringen in beleggingen, crowd funding en crypto currencies moet je niet als negatief vermogen tellen. Dit zijn bezittingen. Als je in een belegging investeert dan verschuift je vermogen (bezitting) van cash naar belegging. Dit veroorzaakt geen negatief vermogenseffect. Wat je nu doet is alleen het resultaat van je beleggingen in je totaal bezittingen meenemen, terwijl je de investering ook nog steeds als vermogen hebt. Hoop dat het een beetje duidelijk is. :-)

  Bas

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dank voor je reactie en uitleg. Ik heb het zo neergezet omdat ik het heb uitgegeven. Ik zal het aanpassen. Kan ik nu even niet doen.

   Verwijderen
  2. Mee eens: beleggingen etc hoeven in het bovenste deel van de tabel niet meegeteld te worden.
   Ik begrijp dat je graag je winst van beleggingen terug wilt laten komen in het schema, maar deze dingen horen niet op de balans, maar op een verlies/winst rekening, net als je inkomen etc.

   Verwijderen
 4. Mooi om te zien dat het zo snel de goede kant opgaat, heerlijk! Toch een behoorlijke stijging in een half jaar tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja absoluut en dan nog leuker als ik geld van crypto kan gebruiken voor extra aflos.

   Verwijderen
 5. Interessante combi: speculeren met crypto's en vervolgens beleggen via de bank. Ik ben zelf zéker fan van Triodos als bank, maar voor beleggen heb ik toch echt gekozen om het zelf via een broker te doen, vanwege de bankkosten. En ook dán kun je groen beleggen. Ik beleg bijvoorbeeld in een duurzaam energie ETF. Véél minder beheerskosten maar wél het rendement van beleggen.

  En ja, Bas heeft wel een punt....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welke groene etfs heb je? Zitten deze ook in kernselectie van DeGiro?

   Verwijderen
 6. Mooi vooruitgegaan. De aflossingen van je huis zijn fors geweest. Lekker. Bijna spijt dat ik geen crypto currency heb. Maar dat is alleen zo wanneer je dat bezit digitaal hebt. Zodra je die niet meer hebt groeit je bankrekening, tot je weer investeert of je spaarrekening.
  Leuk om te doem.

  Die huizenoppas lijkt me wel wat voor de winter. Zeker voor huizen zonder honden.

  Succes met je investeringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi resultaat. Gefeliciteerd. Knap gedaan. Inderdaad liggen je bezittingen nog wat hoger zoals Bas ook al aangaf, want je initiële inleg in beleggingen en crypto's zijn ook bezittingen. Ik ben het helemaal met je eens wat de crypto's betreft. Ideaal om snel rendement mee te maken. Als investering vind ik het te volatiel maar om mee te speculeren met wat speelgeld heeft me tot nu toe in korte tijd veel meer rendement opgeleverd dan mijn beleggingen in enkele jaren.

  Groet,
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja leuk heh. Dank voor je opmerking, ik heb de overzicht aangepast.

   Verwijderen
 8. Hi Rose,
  Ik was benieuwd hoe het staat met je crypto avonturen. Heb je op tijd je winst kunnen pakken? Heb je nog crypto’s of ben je inmiddels uitgestapt?

  Groet,
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen