Verlossende aflossers: Status Crowdfunding projecten

vrijdag 8 juni 2018

Status Crowdfunding projecten

We hebben geïnvesteerd in 2 crowdfund projecten. Allebei nog in leven maar nog niets terugbetaald. Bij Het Lokaal in Amersfoort gaat het reuze goed maar ondanks dat zijn ze niet in staat om de eerste betaling voor iedereen te garanderen. Deze staat op 1 augustus gepland. We kregen van hun een nette transparante mail met verzoek wie wil meewerken om in te schikken in de teruggave. 
We kregen diverse opties waaronder alles in tegoedbonnen op het bedrag inclusief de rente wat geïnvesteerd is. Op zich vonden we dat wel een goede optie alleen wilde ik liever nu mijn investering zonder rente per direct terug. Ik zou dit geld dan graag investeren in de momenteel lage cryptocurrency markt waar we hoogstwaarschijnlijk over de aflosduur van dit crowdfund project meer zullen terugkrijgen dan de geplande 25% tot 2020. Echter was dit voor hun niet een wenselijk alternatief omdat ze juist nu snel tot middelen willen komen.
Omdat we zelf enthousiaste klanten zijn en we ze een warm hart toedragen gaan we nu voor de optie om onze investering van 1.000 euro in tegoedbonnen uitgekeerd te krijgen waarbij we de rente laten vervallen. Is voor hun weer een 250 euro vermindering op de schuld en wij kunnen blij boodschappen gaan doen. We hadden overigens nog steeds het recht om de oorspronkelijke afbetaling te krijgen maar we willen graag dat Het Lokaal nog lang een van de vele aanwinsten blijft van Amersfoort.

Bij ons 2e Project: PeerbyGo zouden we bij succes al vorig jaar een deel terugkrijgen. Echter gaat het PeerbyGo niet voor de wind en zijn ze afgelopen jaar bezig geweest om hun businessmodel te veranderen. Onlangs hebben ze ook de site vernieuwd zodat huren en lenen makkelijker gaat. Ook dit project vinden we nog steeds sympathiek maar eerlijk gezegd zie ik daar onze investering van 500 euro ook niet terugkomen maar goed een is een strijdbare club en dat verdiend ook wel sympathie.

Al deze ontwikkelingen stimuleren ons niet om in andere crowdfundingsprojecten te gaan zitten. Nee daarentegen geloof ik nog wel in de cryptocurrencies, hoewel deze nog steeds niet echt uit zijn dal is, maar waar de ontwikkelingen doorgaan en onverminderd door gaan. Dit wordt de toekomst, het is nu hopen dat we de juiste munten hebben in onze portfolio die over de totale investering een mooi rendement gaat leveren uiteraard meer en sneller dan ieder crowdfundproject.

Iemand van jullie nog actief met crowdfunding?

5 opmerkingen:

 1. Recyclix. Oeps, een scam.
  Crowdfunding. Minder winstgevend dan gedacht.
  Crypto. Ik denk dat ik al weet hoe dat gaat aflopen voor je.

  Je jaagt blijkbaar iets achterna wat niet echt bestaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb nog een investering staan bij HorecaCrowdfunding, in een La Cubanita-vestiging in Almere. Daar staat nu nog zo'n 750 (van de 1000) euro open. Die betalingen komen gelukkig wel elke maand netjes op tijd.

  Ik ben overigens nu wel een beetje klaar met crowdfunding. Het idee is mooi, maar het gebrek aan garanties geeft dat ik liever investeer op de beurs. Daar heb je ook geen garanties, maar daar kun je je geld in ieder geval op elk moment weghalen én is het rendement (op langere termijn) toch hoger.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ongeveer 200 crowdfundprojecten. Bijna vijf jaar bezig. Rendement na aftrek van defaults 5%.

  BeantwoordenVerwijderen