Verlossende aflossers: Aanvulling UWV, studeren en hollen

donderdag 12 juli 2018

Aanvulling UWV, studeren en hollen

Ik kom weinig toe aan bloggen ondanks mijn 32 urige werkweek over 4 dagen. Dat komt omdat ik vanaf 1 maart voor mijn nieuwe baan ook aan de studie ben. De missie is het Windows 10 certificaat te behalen om hiermee ook een baangarantie te krijgen na september dit jaar.

Studeren na werktijd waar je tijdens werk al zoveel nieuwe indrukken opdoet is een enorme uitdaging voor mij. Aan mijn motivatie ligt het niet maar net als met enthousiast sporten liep ik hier tegen mijn kunnen aan. Ik wil altijd meer dan het lijf kan. In dit geval mijn hoofd. Vorige maand was mijn hoofd letterlijk opgezwollen. Het draaide overuren ook in de nacht door informatie van studie en informatie tijdens werk. Daarnaast leid ik ook een actief leven op mijn telefoon en laptop. Alles te samen werd te veel en dat uitte zich als eerste in dat ik moe werd en een enorme behoefte had om te chillen op ons leuke dakterras en simpelweg naar de plantjes te staren. Op zich een prima leven in het weekend met dit geweldige zomerse jaar. Dus daar niets over te klagen. Echter om mijn moeheid ook door de weeks te compenseren schrapte ik als eerste het sporten om zo langer in bed te kunnen blijven. Dit werkte niet met gevolg dat ik zelfs al burn-out verschijnselen kreeg. En toen dacht ik, dit gaat niet goed.

Mijn eerste maatregel was het verminderen van prikkels over werk buiten werktijd. Zo werd de werkmail van de telefoon gehaald om me zo niet te verleiden te kijken. En de werk app ging op stilstand. Verder even niet studeren voor 1 wk. Vervolgens ook het sporten weer oppakken in de ochtend. Want ook pakte ik mijn uurtjes in de ochtend voor werk nog even wat studie. Dit verruilde ik met sporten en dat hielp. Ik ging meteen frisser naar werk. Langzaam kon ik het leren weer oppakken in combinatie met werk.

Mijn studie valt me zwaar omdat het niet zo snel en makkelijk in me opgenomen wordt. Ik snap de stof als ik het lees maar meteen in praktijk vind ik het eng en vergeet ik de logica. Dus ben ik nu maanden bezig met herhalen en herhalen van oefeningen. Langzaam slijt het er in met praktijk. Dat geeft me wel het vertrouwen. Uiteindelijk ben ik een praktijk mens.

Afgelopen weken was het met studeren wel weer op en neer als ook het sporten. Met deze zomerse maanden wil je ook wel weer wat sociaal contact en hebben we vorige week een lang weekendje London gedaan. Even eruit met een mini vakantie. Erg leuk en uiteindelijk alles behalve consuminder waardig. Maar goed wij zijn HOT (Happy, Opportunity rich & Time rich) dus wij laveren tussen veel uitgeven en zuinig aan doen ... omdat het kan en nu ook mag.

Deze ochtend ben ik vrij van werk. Dit zou bestemd zijn voor studeren maar uiteindelijk ben ik bezig geweest met het UWV. Oja daar zou ik over gaan bloggen ...

Sinds mijn nieuwe baan krijg ik aanvulling van het UWV. Zo veel dat ik te samen netto meer verdien dan netto met mijn vorige baan. Lekker vond ik dat totdat ik vorige week er achter kwam dat ik ook nog sollicitatieplicht heb. En dat terwijl ik van 32 uur naar 32 uur ben gegaan. Omdat ik minder ben gaan verdienen heb ik recht op aanvulling.
Nu verwacht de wet dat ik ga solliciteren om dusdanig te gaan verdienen dat de aanvulling niet nodig is. De eerste 3 maanden hoefde ik dat niet en was ik nergens van bewust. Vanaf 1 juli wel. Maar waarom zal ik solliciteren als ik studeer naast mijn werk in mijn vrije tijd. Voor een betere baan? Nee want ik heb uitzicht op verlenging op deze baan met ook salarisverhoging. Toch moet ik solliciteren. Gelukkig is er de optie om de aanvulling stop te zetten, dan hoef ik niet meer te solliciteren. Wel een beetje jammer want dat extra geld was toch leuk ;-)

Gezien het hem vanochtend niet meer ging worden met studie en ik bezig was met administratie en telefoontjes met UWV vond ik gelukkig ruimte om hier over te bloggen. Naar aanleiding van de blog van Geldnerd ben ik na 2 wkn ook maar eens gaan hollen deze ochtend. Dat laatste is goed voor het hoofd.

Over onze financiën ...

- We sparen voor onze 3 weekse vakantie eind sept/okt voor de reis naar Israel, Palestina en vooral Jordanië
- We lossen maandelijks extra af wat een heerlijk gevoel geeft
- Met de crypto zitten we in een 'bear market'. Eigenlijk DE tijd om meer te investeren maar gezien de UWV aanvulling straks stopt hebben we even met de plannen geen extra potje ... ahoewel
- Net 70 euro van euroclix laten uitbetalen
- Snappcar verhuur loopt super, volgende maand gaat de auto weer voor 2wkn op vakantie en hiermee bekostigen we de grote beurt dit jaar

4 opmerkingen:

 1. Je kunt toch prima 1 sollicitatiebrief schrijven en die elke keer een beetje aanpassen en dan solliciteren op functies met een hoog salaris waar ze je toch niet voor een gesprek uitnodigen?

  Als ze zo'n systeem verzinnen mag je het systeem ook gebruiken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat passeerde wel mijn gedachte maar toen dacht ik gisteren ach laat ook maar, ik ben niet de meest behoeftigste en ook geen tijd. De man van UWV snapte mijn verbazing wel en moest wel lachen dat ik me serieus afvroeg dat ik naast mijn studie en werk nog even bij de bakker om de hoek ging solliciteren voor 8uur.

   Verwijderen
 2. Als zelfstandige krijg ik regelmatig irrelevante sollicitaties waarbij het me heel duidelijk is dat het ze alleen maar om de regels van UWV te doen is. Precies wat Meneer en Mevrouw hierboven zegt, dus...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik heb dat in het verleden overigens wel gedaan hoor om een jaar even niet te hoeven werken. Maar nu geloof ik het uiteindelijk wel. Financiën is niet een heel moeilijk ding hier maar heb tegen mijn werkgever wel gezegd dat ik terugkom op geen verhoging. Dat had ik laten weten omdat ik vorig wk nog dacht dat ik beter af was met de aanvulling op gelijkblijvend salaris. Maar goed ik mag niet klagen dus inmiddels voelt het wel goed zo.

   Verwijderen