Verlossende aflossers: Eerste uitbetaling terug van Crowdfunding project Het Lokaal

donderdag 2 augustus 2018

Eerste uitbetaling terug van Crowdfunding project Het Lokaal

Waren we een paar maanden geleden benaderd door ons crowdfunding project Het Lokaal dat ze aan ons investeerders wilden vragen of we wellicht andere opties van investeringsteruggaaf wilden accepteren of desnoods kwijtschelding wilden doen. Hier zouden ze voor de toekomst financieel nog beter voor staan. Op zich ging en gaat alles goed maar het terugverdien is niet dusdanig, ivm extra investeringen, dat ze iedereen volledig konden terugbetalen. 1 augustus 2018 was hun eerste terugbetaaldag.

Wij hebben gevraagd of we financieel alles dan terug konden krijgen en dat we de rente dan zouden kwijtschelden. Daar kregen we een antwoord op dat dat nu juist niet mogelijk was. Vervolgens mailden we dat we bereid waren om 1 van de opties te nemen, het investeerbedrag om te zetten in tegoedbonnen waarmee we bij hun boodschappen doen. Dat doen we toch al wekelijks. Daar zouden we dan ook wederom de rente op willen kwijtschelden. Daar kwam geen antwoord meer op.

Gisteren bleek dat ze het eerste termijn alsnog hadden uitbetaald. Van onze investering van 1.000 euro hebben we 1 van de 3 termijnen nu uitbetaald gekregen, een 416,67 euro. Een aangename verrassing maar het zette ons even op het verkeerde been. Ik wilde nog mijn laatste mail opnieuw naar ze sturen met de vraag of ze ons laatste aanbod wel ontvangen of verwerkt hadden, maar uiteindelijk besloten het maar niet te doen. De terugbetaling geeft ook een voldaan gevoel, misschien hebben ze al genoeg leuke coulance reacties gekregen. Of misschien was ons voorstel te veel gedoe. In ieder geval hebben ze wel aan hun verplichtingen voldaan.

Hoe hot is crowdfunding nog vandaag de dag?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten