Verlossende aflossers: Overstap voordeel

dinsdag 4 december 2018

Overstap voordeel

Gisteren hebben we thuis weer internet en tv van Ziggo. Niet dat we ontevreden waren met KPN, eigenlijk in tegendeel maar vorige maand kon Natasja een nieuwe Vodafone abo met nieuwe telefoon afnemen en de voordelen om dit samen te voegen met een Ziggo abo konden we niet laten liggen. Zo krijgen we als Vodafone/Ziggo klant dubbele data, kregen we een eenmalige korting van 50 euro, genieten we van 3 maanden korting op het maandbedrag van 39,95 en daarna 48,50. Dit is zonder vaste telefonie wat ook weer 1 euro korting oplevert. 

Nu gisteren alles gekoppeld was moesten we wel weer wennen. Zo kunnen we met dit abo niet halverwege een tv programma naar het begin, is Netflix niet te bedienen vanaf interactieve tv van Ziggo en lijkt het beeld niet zo strak in HD als bij KPN.

Het beeld daar zullen we wel aan wennen, gisteren konden we via Google Chrome prima Netflix vanuit de laptop naar TV kijken en is de internet met zijn 40Mbit ook geen belemmering bij ons. Ondanks dat we even een stapje terug doen gevoelsmatig is de besparing wel de moeite waard.

Onze besparing:
- korting op aanschaf nieuwe telefoon = 50 euro
- 3 maanden van 51,50 naar 39,95 = 34,65 euro
- maandelijks van 51,50 naar 48,50 = 3 euro
- Vodafone telefoon abo Natasja van 30 naar 28 = 2 euro

Zelf kom ik terug van een zakelijk telefoon abo die naar particulier gaat. Als ik weet wat ik zelf weer als abo kan afsluiten dan zal ik als Vodafone/Ziggo klant ook het voordeel hebben van 5 euro korting en dubbele data. Voor ons is de dubbele data perfect omdat we bij een abo van 1gb data er 2gb krijgen. Iets wat voor ons ruim voldoende is om een maand door te komen.

We hebben onlangs de zorgverzekering nog even tegen het licht aan gehouden maar we zitten bij Anderzorg nog steeds het beste, ondanks dat we daar per 1 januari van 181 euro pm (met z'n 2) naar 193 euro gaan.

7 opmerkingen:

 1. KPN heeft ook korting al het meerdere diensten afneemt, geeft Ziggo goed afgekeken. Als je aangeeft krijgen je ook korting bij KPN wij 17 euro per maand:-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat gaan we over 2 jaar weer overwegen. Mooi bedrag van jullie bij KPN!

   Verwijderen
 2. Zit Netflix bij Ziggo niet op kanaal 150?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben nog gekeken maar met het basispakket en humax kast is er geen kanaal 150. Dan moet ik het duurdere abonnement nemen wat een andere kast heeft met die mogelijkheid.

   Verwijderen
 3. Hier de overstap naar een andere zorgverzekering gemaakt. Mede door de collectiviteit die ik kan gebruiken en een bijdrage van mijn werk, ga ik in vergelijking van het nieuwe bedrag van mijn huidige zorgverzekering en mijn zorgverzekering in het nieuwe jaar, zo'n 35 euro per maand minder betalen. Nu nog het abonnement voor internet, tv en bellen bekijken. Deze liep gister af, maar mijn huidige aanbieder wil voor mijn gevoel nog niet echt moeit doen om ons te houden. Als het goed is word ik nog door Ziggo gebeld kijken of het daar gaat lukken, maar naar mijn weten doen zij alleen maar kabel en wij hebben glasvezel. Maar met mijn besparing op de zorgverzekering ben ik al helemaal blij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooie overstap van je zorg. Ik heb gisteren nog mijn collectiviteit bekeken van mijn nieuwe baan maar wij zijn toch nog beter af bij Anderzorg zonder collectiviteitskorting. Wat we nog wel voor volgend jaar hebben gedaan is de extra vergoeding a 13,50 pp pm afgehaald. Mijn tandarts/mondhygieniste en die van Natas (enkel tandarts controle) en de fysio kosten komen niet boven de 324 euro pj (13,50 x 2 x 12 mndn) dus we gaan nu een jaar kijken of we met de besparing onder de 324 euro blijven.

   Ja je laten blijven doen ze niet echt iets. Natas mist toch wel de gemakken van KPN, vanaf begin kijken als een programma al loopt, Netflix vanuit interactieve tv. Maar over 2 jaar als telefoon abo afgelopen is kunnen we weer heroverwegen om terug te gaan naar KPN.

   Verwijderen
  2. Ja en gratis Spotify ,pluspakke t, KPN compleet,supersnel internet 200/200mb.etc...

   Al die luxe is ook wat centjes waard.

   Verwijderen