Verlossende aflossers: Wat zijn wij waard na 2 jaar

dinsdag 1 januari 2019

Wat zijn wij waard na 2 jaar

Het is alweer 2 jaar geleden dat ik dit item in mijn blog heb opgenomen nav een nu ex-blogger BespaarBalans. Het geeft een leuk overzicht over wat je werkelijk waard bent als je al je middelen zou verkopen, wat je bezit na aftrek van schulden. Het geeft moraal.

Afgelopen jaar zijn onze investeringen in reguliere belegging via de DeGiro en in cryptocurrencies verlieslijdende posten. Verder heb ik bij mijn bezittingen de waarde van mijn auto en inboedel naar beneden gesteld. Dit is allemaal met de natte vinger in de lucht. Ondanks de vele duizenden euro's die we in waarde verminderd zijn zijn we toch 22.378,61 euro vermeerderd in bezittingen dankzij het extra aflossen wat we dit jaar hebben gedaan en de waardevermeerdering van onze woning. Als we het laatste niet zouden meerekenen dan zijn we evengoed ruim 2.000 euro vermeerderd.

Volgend jaar gaat leuk worden omdat we op 1 salaris gaan leven en het ander compleet doorzetten naar extra aflossen. Inclusief de aflossing op het annuitaire deel is het voornemen om 26.000 euro af te lossen in 1 jaar. Dat zal een aflossing zijn op onze hypotheek wat meer is dan de aflossing die we tot nu toe in 2,5 jaar hebben gerealiseerd op onze appartement. Ik kijk weer uit naar de maandelijkse voldoening die extra aflossing geeft omdat je elke maand weer een paar euro in je lasten verlaagd waar je voor altijd van af bent :-)

Met mijn nieuwe baan waar ik weer kwa salaris goed omhoog ben gegaan en het goede gevoel wat er is bij deze baan moet het voornemen realiseerbaar zijn. Over een half jaar dus een tussenstand van wat wij waard zijn en kijken hoe we er voorstaan over een jaar, aan het begin van 2020.


12 opmerkingen:

 1. Het ziet eruit dat je het voornemen hebt om meer te bloggen, ik kijk er naar uit:-)
  Ik schrik wel van de waarde van jullie cryptocurrencies. Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd hoeveel geld erin gegaan is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel veel geld, zo veel zou je ex-vrouw niet verbrast hebben tijdens jullie huwelijk ;-) Dat verlies zou jij niet kunnen dragen.

   Verwijderen
  2. interessante vergelijking: welke investering is het meest riskant, cryptocurency of een huwelijk:-)

   Verwijderen
 2. Wat een groot doel!! Goed hoor. Veel success.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dank je, we kunnen het dus we doen het. Jullie nog mooie doelen voor 2019?

   Verwijderen
  2. Ik heb mijn extra aflossing voor 2019 vandaag gedaan. Ik kan maar 10% per jaar boetevrij aflossen. Maar as het zo door gaat ben ik in 2021 hypotheek vrij. Een heel fijn vooruitzicht. Ik heb me ingeschreven voor hardloop training, ik loop al een tijdje maar hoop op verbetering! En verder specialisatie opleiding dit jaar. Maar het allerbelangrijkste doel is gezondheid voor mij en mijn hondje. Groetjes :)

   Verwijderen
  3. Dat is helemaal een lekker vooruitzicht om al geheel afgelost te zijn in 2021. Ga je daarna alles sparen en/of beleggen? Dat zou ik dan wel willen doen.
   Ja gezondheid is alles, nieuw jaar altijd goed begin voor sport. Mooi dat je ook nog iets met opleiding doet. Ik heb dit jaar helaas mijn Windows10 certificaat nog niet kunnen halen, hopelijk kan ik later dit jaar weer wat oppakken aan studie bij mijn nieuwe werkgever.

   Verwijderen
 3. Wat leuk en vooral goed dat je nog steeds deze vergelijking maakt.
  De allerbeste wensen voor jullie beiden! En ik blijf jullie blog lezen, al reageer ik maar weinig.
  Ex-blogger BespaarBalans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Barry wat leuk dat je nog meeleest. Jullie ook de beste wensen. Hoe gaat het met jullie? Lekker op koers met aflossen en een beter consuminder levenstijl? Wij laveren alle kanten op en dat bevalt best goed. Wat genieten en teugels laten vieren om vervolgens weer wat bij de les te zijn met uitgaves en het doel van aflossen.

   Verwijderen
  2. Hi bespaarbalans! leuk om van je te horen. Was altijd fan van je blog. Misschien kun je nog eens per jaar ofzo een blogje tikken? ;)

   Verwijderen
 4. Hoi! Ook de beste wensen voor het nieuwe jaar!
  Goed bezig en gefeliciteerd met je nieuwe baan!
  groetjes, Mark

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij ook Mark en dank voor je reactie. Mijn nieuwe baan bevalt goed en is een uitstekend begin van het jaar. Ben jij ook een blogger en doe je ook aan consuminderen?

   Verwijderen