Verlossende aflossers: TrustedHouseSittiers adres voor onze vakantie dit jaar in UK

zaterdag 15 februari 2020

TrustedHouseSittiers adres voor onze vakantie dit jaar in UK

Het duurde tot de 5e aanschrijving dat we geaccepteerd werden om op te passen op een adres in Engeland in onze vakantieperiode van dit jaar. We gaan 8 dagen op 2 honden oppassen in Great Missenden. Ons idee dit jaar van de grote vakantie is om zo goedkoop mogelijk te reizen en te verblijven en dat we daarbij alle middelen mogen gebruiken. We houden van doe vakanties maar wel met periodes van rust op een plek. Een adres als TrustedHouseSitters is daar reuze geschikt voor mede je ook nog eens gratis verblijft.

Voor onze vakantie in Engeland hadden we, voor het zoeken, een ruime periode genomen van 21 mei t/m uiterlijk 7 juli. Als we in die periode een adres zouden vinden dan planden we omheen onze vakantie. We selecteerden een adres in het midden van het land. Bij het eerste adres wat we aanschreven reageerde oppaszoeker na een paar dagen en liet weten dat ze al een afspraak had ter kennismaking met iemand in haar buurt maar ons als 2e optie wilde houden. De keuze ging naar de eerste optie.
Vervolgens schreven we een 2e adres aan wat wij in onze favorieten hadden opgeslagen maar ook dit adres had al een keuze op een ander. We waren wat beteuterd dat het zo snel gaat en dat er zoveel meer mensen zich aanbieden. Gelukkig zagen we ook dat er dagelijks nieuwe adressen zich in onze zoek periode aanbieden en zo kozen we in de 3e week om 2 adressen tegelijk aan te schrijven. Van beide adressen hadden we na 1 wk nog geen reactie. Inmiddels had Natasja wel alvast haar vakantie aangevraagd op werk. Onze vakantie periode 21 mei t/m 14 juni.
Bij het uitblijven van bericht en selectie gingen we voor de 5e poging  bij het adres waar we nu heen gaan. Een jong gezin waarvan de man een Nederlander is. We hoopten dat dat ons zou helpen dat hij een Nederlander is.

Hoewel we in eerste instantie niet zo geïnteresseerd waren om dichtbij London iets te vinden reageerden we met onze 5e poging toch op dit adres in Great Missenden. Heel snel kregen we reactie en de mensen waren geïnteresseerd om een video chat kennismaking op te zetten. En zo zaten we, 2 wkn geleden, op maandag avond aan beide kanten met z'n 2 via te telefoon naar elkaar te kijken en vragen te stellen en antwoorden te geven. Na 5 a 10 minuten waren de oppaszoeker er over uit om ons te accepteren. Met zo'n videochat (dit keer via whatsapp) heb je snel een klik. Een goede manier om even snel aan elkaar te snuffelen :-)

Het oppasadres is 34 minuten per trein naar London (centrum 1,5u). Het treinstation is 5 minuten van hun adres en ze wonen in het zelfde straatje waar het Roald Dahl museum staat.

Nu we geaccepteerd zijn kunnen we zelf ook informatie zoeken en ons verheugen op de vakantie. We zijn aangenaam verrast met de omgeving. Zo blijken we dus niet ver van Oxford en London te zitten, aan het begin van natuurgebied Chiltern Hills wat in Engeland de kwalificatie heeft van AONB (zie wikipedia: Area of Outstanding Natural Beauty)
Great Missenden is de woonplaats geweest van Roald Dahl en is rustig en landelijk gelegen aan de rand van Chiltern Hills.

We kunnen vanuit het huis wandelen met de honden maar ook zonder de honden en hebben mogelijkheden om voor een aantal uren zonder honden op pad te kunnen. We kunnen niet wachten om er heen te gaan.

De dagen voor en na hebben we wat betreft de vakantie alles nog open. Het idee is om met een flixibus vanuit Utrecht af te reizen naar London of Dover. Van daaruit langs de kust een paar dagen te reizen om vervolgens na 5 dagen ons te melden bij het oppasadres. Na 8 nachten gaan we verder kijken of we meer omhoog kunnen naar andere natuurgebieden. Engeland is voor ons nog onontgonnen gebied op London na. En wie weet vinden we wel nog een adres om op te passen.

TrustedHouseSitters heeft ook een handige app voor Apple en Android, dat maakt het zoeken en communiceren nog veel gemakkelijker.

Wil je zelf oppassen of zoek je oppassers? Als je jezelf aanmeld via deze link krijg je 25% korting op de 89 euro voor je jaarabonnement, wij krijgen via jou 2 maanden extra abonnementverlenging :-)

3 opmerkingen:

 1. Wow, er bestaat een Roald Dahl-museum? Superleuk. Mooi dat dit plekje toch nog op jullie pad is gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de tip over die app. Kende ik nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Snelle lening in minder dan 24 uur. We informeren het grote publiek dat we een lening aanbieden van € 2000 tot € 50 miljoen euro met een rentepercentage van 3%. gegarandeerd, getest en betrouwbaar, onmiddellijke beslissing van een directe geldschieter. Betaaldagleningen of leningen op afbetaling zonder harde kredietcontrole. Bezoek ons vandaag nog!
  E-mail ( bailiegiffordmoney@gmail.com )

  BeantwoordenVerwijderen