Verlossende aflossers: Badkamer na 2 maanden klaar ipv 2 weken

zondag 23 februari 2020

Badkamer na 2 maanden klaar ipv 2 weken

Nou was 2 wkn voor een badkamer renovatie wel heel ambitieus terugkijkend op het geheel, maar 2 maanden hadden we ook niet gedacht. In ieder geval kunnen we sinds een paar dagen weer douchen en genieten we van de luxe.

De renovatie ging niet over rozen, kan ook niet altijd voorspoed zijn voor de verlossende aflossers. Zo strandden we in de 2e week midden tussen kerst en oud&nieuw bij de finish laag van onze betoncire wanden (betonstuc). Wat bleek was dat de kleurlaag niet dekkend bleek. In overleg met de leverancier Betoncire Nederland besloten we de finish laag opnieuw te doen. Dit betekende dat pas na de feestdagen de bestelling voor onze kleur 29. Cobre kon worden geplaatst en we de levering uit Spanje moesten afwachten. Met complimenten aan de leverancier die iedere keer zeer goed en snel is met communicatie omtrent alle. Mee heeft gedacht.
Helaas was de levering alles waar je niet op zit te wachten. Zo bleek de fabriek in Spanje de kleur pas in de eerste week van januari te gaan aanmaken en werd deze weer een week later op verzending gezet. Omdat Spanje geteisterd werd door stormen werd de transport van onze bestelling uitgesteld. Uiteindelijk konden we donderdag 6 februari de pigment kleur bij Betoncire Nederland ophalen. Inmiddels kon onze klusser Yana niet eerder komen dan maandag 10 februari. Zijn eigen planning met andere klanten liep ook gewoon door.

Inmiddels waren we in de laatste maand alle teleurstellingen voorbij en waren we blij dat er weer wat ging gebeuren.

De 2e poging van de finish laag is een gemengd succes om eerlijk te zijn. De dekking was ook dit keer niet helemaal afdoende voor de 15m2 muur. Wij hadden volledige dekking verwacht maar betonstuc behoudt een beetje zijn ruwigheid en doorschijnen van donkere vlakken.
De klusser heeft de essentiƫle muren nog redelijk goed dekkend gekregen. Maar als je zoals wij lang in de details naar alles blijft kijken dan is het niet wat we verwacht hadden. Nu we de badkamer een paar dagen in gebruik hebben moet ik zeggen dat het reuze meevalt en de badkamer wel is geworden wat we uitgedacht hebben. Betonstuc is toch mooi materiaal. We willen onze keukenvloer als volgend project aanpakken met betonstuc en dan ook via Betoncire Nederland. Dat voor later ...

De douche moet nog op details worden afgewerkt. Zo moet het een en ander geverfd worden. Willen we een waterkering drempel neerzetten bij de opening en wat haakjes her en der als ook een passend kastje. Tot slot willen we de ruimte opvrolijken met plantjes ... omdat het kan :-)

Uiteindelijke kosten voor de badkamerrenovatie is +/- 3.500 euro met daarbij nog extra werkzaamheden door klusser om slaapkamer en toilet te voorzien van laminaat aan de wand.
Alle 3 restpartij laminaat wat ik had gekocht bij de Kringloop is succesvol in gebruik genomen en heeft alle 3 de vertrekken gepimpt. Daar zijn we sowieso reuze tevreden over.

De thermostaatkraan en de wastafelkraan die we via marktplaats hebben gekocht zijn een hele mooie aanwinst. Zo heeft de Kludi thermostaatkraan een eco regeling voor de waterdruk. De wastafelkraan is perfect om je hoofd onder de kraan te doen.

Nu we wat meer uitgezoomd zijn op de details krijg ik het gevoel dat we een mooi verbetering hebben gedaan. En als de benedenbuurvrouw geen melding van lekkage geeft dan weten we het zeker :-)

De 5 euro vloertegels voor de douchegedeelte zijn heerlijk om op te staan. Ondanks dat alles anders liep als gehoopt en gedacht genieten we sinds gisteren.

Hoe het was:

Het resultaat:


10 opmerkingen:

 1. Het is mooi geworden! Veel plezier van jullie vernieuwde badkamer en hopelijk is er geen lekkage ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie badkamer en mooie besparing. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En de bouwfouten nemen we er ook maar bij.
  Een elektrische boiler in de douche!!šŸ¤¦‍♂️šŸ¤¦‍♂️

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Balen dat het dan zo uitloopt he! Maar wel enorm opgeknapt zo!
  Ben je niet bang dat het laminaat in de badkamer op de muur gaat opzwellen door vocht in de ruimte? (misschien heb je dat al eens aangekaart maar ik heb dat blijkbaar gemist...)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het laminaat wat ik van de kringloop heb en gebruikt in badkamer is toevallig geschikt voor vochtige ruimte.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi,

  Gaat het goed met jullie? We horen al een tijdje niets meer.

  groet an

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi An, ja eigenlijk heel goed, ik ben druk geweest op werk wat zorgde dat ik naast werk even geen ruimte had in mijn hoofd om eens lekker te bloggen. Zit toevallig nu weer alles langs te gaan maar heb nog geen moed er voor. Er zijn wel wat leuke onderwerpen maar moet nog even de rust en motivatie vinden. Maar we zijn net terug van een heerlijke vakantie in eigen land omdat Engeland niet door is gegaan.

   Dank voor je belangstelling, ik hoop aankomend weekend even een goede update te geven :-)

   Verwijderen
 7. Snelle lening in minder dan 24 uur. We informeren het grote publiek dat we een lening aanbieden van € 2000 tot € 50 miljoen euro met een rentepercentage van 3%. gegarandeerd, getest en betrouwbaar, onmiddellijke beslissing van een directe geldschieter. Betaaldagleningen of leningen op afbetaling zonder harde kredietcontrole. Bezoek ons vandaag nog!
  E-mail ( bailiegiffordmoney@gmail.com )

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Voor beton cire moet de ondergrond echt heel goed strak zijn. Het is een kunst om een goede laag op te brengen. Vraag en vakman hier voor.

  BeantwoordenVerwijderen