Verlossende aflossers: Omzetting na ruim 4 maanden pas een feit

dinsdag 29 september 2015

Omzetting na ruim 4 maanden pas een feit

Nou het duurt even en je betaald gewoon 4 maanden dubbele ORV kosten maar dan is per 7 oktober de omzetting een feit. Eindelijk ...

Onze man meldt per mail op 22 september het volgende:

"Bij de BNP Paribas is (administratief) per vandaag de hypotheek omgezet en is er een afpandingsbrief per mail naar Cardif gegaan, zodat ze de polis kunnen afkopen.
Cardif zal de polis per 7 oktober afkopen en de gelden overboeken, helaas kan dit door allerlei administratieve redenen niet eerder.
Vertrouwende je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd."
Oftewel de echte nieuwe lasten worden pas per 1 november aangepast. Dat vroeg ik hem nog per mail ter bevestiging op mijn aanname, maar tot op heden geen reactie op. 
Ben inmiddels zelf moe van dit hoofdpijn dossier net als mijn hypotheekshop man. Het zat hem ook niet mee. Wilde het hem nog lastig maken maar ik geef het op.
Gelukkig heb ik komende maand nog een baan en gaan we zelf er nog alles aan doen om naast de omzetting dit jaar, totaal 10.000 euro extra af te lossen op het Aflossingsvrije deel. Daar hebben we inmiddels 6.000 euro op kunnen aflossen. Dan wachten we nog af hoeveel de afkoopsom totaal geworden is wat afgetrokken wordt op de bestaande 100.000 euro. Die restschuld wordt Annuitair. Ons vooruitzicht is dat we dit jaar ruim 19.000 al afgelost hebben op 280.000 euro. En dat hadden we echt niet kunnen voorzien of bedenken toen we begonnen.

2 opmerkingen:

  1. Wat is jullie overweging geweest om voor annuïtaire aflossing te kiezen? Als ik het goed begrijp hadden jullie een dure spaarhypotheek. Die mag je - als bestaande hypotheekeigenaar - ook omzetten naar een veel goedkopere bankspaarhypotheek. Loop je nu niet veel HRA mis over de hele looptijd gezien?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We komen van Hybride Spaar, konden deze niet meer omzetten naar bankspaar. Lopen vast veel HRA mis maar we willen gewoon aflossen dan maar minder HRA.

      Verwijderen