Verlossende aflossers: Marseille zeep en stoffen tas

donderdag 14 januari 2016

Marseille zeep en stoffen tas

Consuminder leefstijl zijpelt lekker door hier in huize Van der Haven. We vinden het leuk. Zo zijn we al gewend om voor de toilet ons regenwater uit de tuin te halen. Zo blijven we op gebied van spaarzaam en duurzaam nog steeds stappen maken. Het leuke is dat je het doet omdat je het wilt zo ver je kan zonder meteen radicaal om te slaan. Dat radicaliseren gebeurt vanzelf haha.

Zo ook met onze eigen collectie Marseille zeep, die voor de leuk en de sier en decoratie in de logeerkamer en op de toilet staan. We gaan dat nu gebruiken voor waar het oorspronkelijk voor gemaakt is. Ja om in te zepen en je op te frissen en ontdoen van geurtjes. Hiermee maken we de stap om geen douchegel en vloeibare zeep meer te gebruiken maar gewone ouderwetse zeep zijn her in trede te laten doen. Gezien we aardig wat zeepjes hebben kunnen wij voor jaren vooruit :-)

Een ander dingetje naar aanleiding van de behoefte, geen onnodige plastic zakjes met boodschappen te gebruiken of mee te nemen, was het aanschaffen van 2 polyester tasjes bij de Zeeman van 1 euro per stuk. Dit om hiermee onze fruit en groente te laten wegen als we in de supermarkt zijn om niet weer een plastic zakje te pakken. Hierop kreeg ik nog een reactie op Facebook van iemand die liet weten dat zijn moeder nog een linnentas gebruikte om brood te halen. Nog milieuvriendelijker. Tja helemaal waar. Jammer wij hadden onze tasjes inmiddels al gekocht. Totdat vorig weekend Natasja onze oude bedlakens wilde opknippen om poetsdoeken voor onze fietsen te maken. Een goed idee in het kader van recyclen en hergebruik. Menig oud t-shirt is daar al voor ingezet afgelopen jaren. Maar ze vroeg zich af of we van die lakens niet gewoon tasjes kunnen maken. JA JEETJE, nog beter! Het is ff stikken op 2 kanten op een dubbel gevouwen verknipte laken en klaar zijn wij. Dus dat gaan we doen. Nog meer recyclen en hergebruiken.

Met iedere stap kom je door informatie die je leest weer tot inspiratie tot nieuwe stappen. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Die slogan van Tele2 blijft leuk ;-)

12 opmerkingen:

 1. Wat te denken van afgedankte, kapotte paraplu's? Ik maak hier mooie lichte boodschappentasjes van die zo in een jaszak mee kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is ook een leuk idee! Dank voor het aandragen, zo leren we weer van elkaar :) het is nu ook leuk om gewoon te denken, wat kunnen we met bestaande dingen hergebruiken.

   Verwijderen
 2. Hoi, je kunt ook met marseillezeep wasmiddel en schoonmaakmiddel maken. Dit doe ik (afgewisseld normaal wasmiddel wat toch wel iets beter werkt) al 3 jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi, je kunt ook met marseillezeep wasmiddel en schoonmaakmiddel maken. Dit doe ik (afgewisseld normaal wasmiddel wat toch wel iets beter werkt) al 3 jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja leuk dat je dat aangeeft. Dat maakt mijn vrouw ook met marseillezeep.

   Verwijderen
  2. Super! Jullie kunnen volgens mij wel wat jaren vooruit zo te zien, groetjes E

   Verwijderen
  3. Super! Jullie kunnen volgens mij wel wat jaren vooruit zo te zien, groetjes E

   Verwijderen
 4. De tasjes van de Zeeman kun je ook terug brengen, krijg je de uitgegeven euro gewoon weer terug :) Ik heb diverse tasjes en zakjes, linnen, biologisch katoen maar ook polyester. Brood in een linnenzak heb ik eigenlijk nog niet kunnen scoren, wel in een papieren zak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wist ik niet, nu staat er overigens op de tasje dat ze recyclebaar zijn dus dan is het niet zo erg. Zijn overigens best prettige tasjes in gebruik.

   Verwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. doe ik en goed dat je het meld, had mooie reclame kunnen wezen.

   Verwijderen