Verlossende aflossers: Januari - 69m3 173kWu 3m3

maandag 1 februari 2016

Januari - 69m3 173kWu 3m3

Januari 2016 energie verbruik

69m3 gas / 173kWu stroom / 3m3 water

Vorig jaar hield ik maandelijks ons gasverbruik bij, dit jaar doe ik ook stroom en water. En meteen doen we goede zaken en hebben we lol met het waterverbruik. 3m3 is weinig en dat hebben we bereikt door regenwater te gebruiken om door de toilet te spoelen. Als we dit keer 12 maanden doen dan moet <40m3 voor een jaar haalbaar zijn :-) Het stimuleert.

Verder zijn we met allerlei zaken bezig. Zo hebben we vorige wk weer 3.000 euro extra afgelost, helaas te laat om nog mee te gaan per 1 februari, vandaag dus, dat wordt 1 maart verrekend in de hypotheeklast.

Zoals jullie zien is ons gasverbruik erg laag en dat in een relatieve koude maand januari. De truc, weinig verwarming aan maar inmiddels ook minder hoog te zetten en minder lang nodig om aan te houden. Inmiddels zijn we thuis gewend om zonder verwarming op 15 graden te zitten en dan zit ik zelfs zonder fleecedeken. Wel doen we in de avond voor een uur of 1,5 de verwarming tot max 17,5 graden als we voor de tv zitten. Dat haalt de koude even weg. Maar gek genoeg ervaren we de koude niet meer. Op moment van schrijven is het hier in mijn woonkamer 13,5 graden en zit ik zonder fleece op de bank. Nu zou ik dit niet heel lang volhouden maar ik ga over 15 minuten weg van huis. Onze grootste winst is gasverbruik. 15 graden is goed te doen en je lichaam went er aan.

Afgelopen weekend hebben we gezellig met vrienden bijgepraat met waar we allemaal mee bezig zijn. Zij proberen hun huis te verkopen om kleiner en in de stad Amersfoort te gaan wonen. Hun dochters gaan binnenkort ook het huis uit. Wij overwegen ook kleiner te wonen om daarmee de hypotheeklast lager te krijgen en snel in ons leven volledig te kunnen aflossen. Ons kleinere huis in Amersfoort die we op het oog hebben is nog te koop. Volgens onze vrienden is ons huis momenteel al bijna waard wat wij aan hypotheekschuld over hebben. Daarnaast kwam het meeverhuizen van de hypotheek ter sprake. Dat bracht wel ons weer aan het denken in hoeverre het niet onmogelijk is om toch alvast proberen te verkopen en naar een ander huis te gaan. Daar hebben we het nu over met z'n 2 en dat is ook afhankelijk van een aantal andere factoren zoals mijn toekomst met werk. Momenteel nog tijdelijk. Natasja is er al klaar voor, ik wissel nog heel erg. Ons huis is fijn, fijne buurt, fijne tuin. Wil ik wel weg? Aan de andere kant, als we het kunnen dan moet het dit jaar gebeuren als alle factoren meezitten.

2 opmerkingen:

  1. 15 graden s,avonds tv kijken is erg fris ook met een fleecedeken en dan verwarming een uurtje of iets meer aan is wel erg weinig en bied dan weinig comfort. Hier gezin met 4 kids zitten deze maand op 5 m3 water 151 Kw.h elektra en 54 m3 gas en het is altijd minimaal 18 graden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo dat doen jullie goed met 4 kids! Wel apart dat jullie veel op 18 graden hebben en nog lager uitkomen deze maand. Hoe doen jullie dat met koken? stroom verbruik?

      Verwijderen