Verlossende aflossers: Terugblik: een jaar geleden blogde ik

vrijdag 24 februari 2017

Terugblik: een jaar geleden blogde ik

Af&toe is het leuk om weer eens terug te lezen wat je een jaar geleden blogde. Dit keer werd ik via Facebook herinneringen geattendeerd op mijn blog van vorig jaar.

Vandaag een jaar geleden en inmiddels wonen we lang en breed in een nieuwe woning met behaalde slag in lastenverlaging en minder financiële kwetsbaarheid en dat merken we. Wat een ontwikkelingen na die stap van vorig jaar en wat heeft het gelukkig goed uitgepakt.

Mijn tijdelijke baan loopt dinsdag af en dat voelt lang niet zo kwetsbaar als vorig jaar. Gelukkig staat er alweer een sollicitatiegesprek gepland en komt Manpower ook met aanbod maar toch er is veel druk weg. De stap is het allemaal waard geweest en we genieten van woning en een stuk vrijer financieel afhankelijk leven.

VAKANTIE PLANNEN
Mocht binnenkort met werk weer zekerheid zijn voor langere periode, dan kunnen we doorgaan met het geplande extra aflossingsdoel EN op vakantie naar Azië. Dit jaar willen we in september naar Vietnam. Met de vakantie proberen we, in plaats van 3 wkn sjezen door heel Vietnam, ons te beperken tot een paar plekken en alles open te houden tussen aankomst en vertrek. Hiermee hopen we een slag te maken in relaxter leven door in lagere versnelling te gaan zitten tijdens grote vakanties.
Door onze financiële vrijheid kregen we weer nieuwe wensen. Iets wat we ons ook gunnen maar de insteek om meteen EN dit EN dat en oja DAAR OOK heen in te vullen met de vakantie werd een gepuzzel in tijd en schema. Na aardig wat informatie over Vietnam te hebben verzameld en een eerste aanzet tot reisplanning gemaakt te hebben kregen we ook weer het gevoel veels te veel te willen. Toen we dat bewust werden gingen we weer terug naar een paar leuke dingen en het voornemen veel minder te willen.
We merkten namelijk dat na ons bereikte doel met woning we nieuwe doelen stelden en wensen kregen waar we ongemerkt ook weer van alles mee wilden. Kunst is toch niet alles te willen maar meer op 1 plek te kunnen staan met niet zo veel om zo op een plek genoeg op te snuiven en te genieten met misschien niet zoveel. Als we dan terugdenken aan eerdere vakanties waren de lekkerste toch wel die plekken waar we met weinig lang bleven. Uit de ratrace stappen is op alle vlakken een leerproces.

7 opmerkingen:

 1. Super Rose! Wellicht niet handig dat je hier schrijft wanneer jullie op vakantie gaan, terwijl jullie adres ook op de site staat ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ivm diefstal bedoel je, maar mijn schoonmoeder zal er dan in zitten :-)

   Verwijderen
  2. haha oke dan heb ik niets gezegd :)

   Verwijderen
  3. nee sorry ik waardeer juist dat je het aangeeft!

   Verwijderen
  4. Ik lees je blij al van het begin en heb het proces zo goed kunnen volgen. Ik vind het bewonderingswaardig Hoe jullie het hebben aangepakt. Daar pluk je nu de vruchten van!

   Verwijderen