Verlossende aflossers: Recyclix update 8 - smells fishy

woensdag 1 maart 2017

Recyclix update 8 - smells fishy

Het is vandaag precies een jaar geleden dat ik begon met Recyclix. Hoewel het vorig jaar 29 februari was, is het nu 1 maart ivm schrikkeljaar. Maar goed ik heb vorige wk uit zitten kijken naar deze dag om over Recyclix te bloggen. 1 jaar later wat het me opgeleverd heeft en dat de sceptici tot op heden het niet bij het rechte eind hebben. Maar wat schetste mijn verbazing afgelopen maandag toen we thuis achter kwamen dat onder het account van Natasja 160kg was afgehaald en ze zat bijna op de 725kg waarmee ze per 5 wkn de minimale 20 euro kon uit laten betalen via dit programma. Snel keek ik naar mijn account en zag ik tot mijn schrik dat van mijn 5.000kg er 3250kg afgehaald was. Weer uitloggen en inloggen kwam er een nieuwsbericht met een heel verhaal over brand en herstelplan en gezien we vorige week ook al de aangepaste voorwaarden hadden moeten accepteren kon het bedrijf dit 'legitiem' doen. Ik ben geen speurtocht gaan houden op waarheid, ik heb ook de aangepaste voorwaarden niet gelezen, ik geloofde het allemaal wel. Ik zocht mijn mede investeerders op in de Facebook groep Recyclix NL.

Toestanden en onrust bij ons op de Facebook Recyclix NL groep want het trof ons allemaal. Verder ontmoedigt Recyclix inmiddels, onder het mom van veiligheid, dat we ons met selfies met identiteit en bewijs van woonplaats in documenten moeten legitimeren door dit te uploaden bij een uitbetalingsverzoek. Bij het uploaden bij mijn selfie, voor mijn laatste 100 euro uitbetaling van een paar weken geleden, werd dat na 1 dag goedgekeurd. Vandaag wilde ik na alle rumoer toch alvast 50 euro laten uitbetalen en moest daar eerst een document met bewijs naam met geldig woonadres opvoeren. Dat is gedaan en nu afwachten hoe lang dat gaat duren. Er zijn mensen die het heel vaak documenten hebben geupload maar steeds werden afgewezen. Dus dit wordt nog spannend.

Al met al zijn de ontwikkelingen niet bemoedigend en houd bij mij het goede gevoel ook weinig stand. Wat dat betreft wijst alles in het gelijk naar de sceptici. Wat ik er mee doe is kijken hoe het verder verloopt en alles er uit probeer te halen wat mogelijk is. Het is momenteel voor niemand interessant om te gaan investeren. Het vertrouwen zou ook bij de investeerders terug moeten komen. Maar eerlijk gezegd vraag ik me af hoe ze dat zouden goed laten komen. Ik denk dat we nog wat stappen naar de afgrond krijgen die wellicht al uitgedacht zijn door ze. Heb ik mijn ongelijk dan is dat alleen maar ten gunste van me zelf.

Zelf ben ik financieel er niet de dupe van, ik draaide al winst vanaf december. Bij deze even wat feiten op een rij:

INVESTERING tot aan 5.000kg afval met een waarde van 1.000 euro
eigen geld: 273,00 euro
geld via referrals: 465,66 euro
compound profit: 261,34 euro
TOTAAL: 1.000,00 euro

RENDEMENT
Uit laten betalen: 440,00 euro
minus inleg eigen geld 273,00 euro
WINST: 187,00 euro uitbetaald en ontvangen

TEGOED BESCHIKBAAR IN SYSTEEM: 57,26 euro (50,00 uitbetalingsverzoek 170301)

***

HOE VERDER?

Recyclix in RAI Amsterdam 29, 30 maart 2017
Momenteel staat Recyclix ingeschreven op de PRS beurs in de RAI Amsterdam bij stand D38 op 29 en 30 maart. Het is interessant of ze daar werkelijk langskomen. De exhibitie 'Plastic Recycling Show' (PRS) is echt en bij standhouders vind je ook Recyclix staan, zie link.
Sommige sponsors (investeerders boven mij) zullen er heen gaan. Ik wacht hun bevindingen wel af en vind het reuze interessant hoe dit verder verloopt.

Hoewel elke investeerder is gekort vanwege het herstelplan is er nog verder niets gebeurd. Dus als daar meer uit komt dan laat ik het jullie weten. Ik vind het een fascinerende ontwikkeling en als dit spam is dan verdient het wel een pluim in opzet en bedacht systeem. Zelf voel ik dus niet de pijn, hoef mensen niet meer te winnen. Ik heb zeker geprofiteerd van mensen die via mij zijn aangehaakt maar ik heb nooit gepropageerd dat ze er veel in moesten insteken. Ben zelf altijd voorzichtig geweest omdat ik het ook niet voor 100% vertrouwde en daar ook over geblogged. Zag wel het belang van inkomsten van referrals en het bloggen. Maar ben altijd open geweest voor kritiek en heb de sceptici hier platform gegeven te reageren omdat ik van mening was dat ik niets hard kon maken tot het tegendeel is bewezen.

Voor mensen die meer willen weten, raad ik aan via Facebook de algemene Recyclix pagina te volgen, die is openbaar en daar zijn veel reacties te lezen.

20 opmerkingen:

 1. Jullie mazzel dat de investering al positief staat! Ging bij Bernie tenslotte ook heel lang goed.....
  Persoonlijk zou ik mijn vingers nooit aan dit soort zaken willen branden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik sta gelukkig op 0. Maar had ook maar 20 euro erin gestopt. De les is wel dat als iets te mooi om waar te zijn lijkt het meestal ook zo is......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig. Eind goed al goed. Betere winst dan op de spaarrekening. Lol van gehad, je bent oprecht geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb er gelukkig niet zo heel veel in geinvesteerd (50 euro, ik was sceptisch) maar ook ik wilde mijn eerste 20 euro terug laten betalen. Ik heb diverse malen mijn selfie met RB geupload (ik vertik het om mijn PP te doen) en elke keer geweigerd. Ik neem aan dat een rijbewijs goed genoeg is, staat immers foto + woonplaats op. Iemand anders ook dezelfde ervaring? Welke ID heb jij gedaan Verlossende Aflosser.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb paspoort gebruikt en die werd geaccepteerd, wel vond ik het dubieus en vroeg me later af of ik er wel goed aan gedaan heb. Echter werd mijn laatste 100 euro er wel mee uitbetaald. Als je goed leest hoef je enkel je foto en naam goed zichtbaar te houden, je kan proberen je id nummer door je duim deels te verbergen.

   Verwijderen
  2. Misschien moet Rose maar 50 euro naar jou overmaken, als jij op haar advies ingestapt bent en dat geld nu kwijt bent. Heeft zij nog steeds winst, heb jij geen verlies.

   Verwijderen
 5. Waarschijnlijk hebben ze nu genoeg geld binnen geharkt en proberen ze dat nu binnen te houden. Alleen al het feit dat ze zomaar afval bij jullie account weghalen, raar toch? Ook het niet accepteren van een legitimatie voor uitbetaling en andere voorwaardes, ook niet de handelingen van een betrouwbaar bedrijf. Het kon ook niet goed blijven gaan maar dat was al langer duidelijk. Fijn voor jullie dat je geen verlies hebben, maar veel mensen gaan straks op de blaren zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ai, begint het kaartenhuis in elkaar te zakken?

  Vind het wel heel eerlijk dat je nu openlijk je twijfels post na eerdere discussies met cynici en critici (zoals ik). Nu maar hopen dat niemand er meer een cent in steekt...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ga hier geen "told you so"-verhaal ophangen, ik gun het namelijk niemand om bedrogen te worden. Daarom hier nog een waarschuwing: waarom moet je een selfie uploaden om geld te krijgen? Je hebt toch ooit geld met je bankrekening overgemaakt naar hun, daarmee is je identiteit toch bevestigd? Heb je ooit vaker gehoord dat iemand een selfie van je wilt voordat ze geld overmaken?
  Ik zou hier heel erg mee opletten: combinatie bankrekeningnummer, adres, fotos heel veel geld waard bij criminelen. Er zijn vast goedgelovige mensen die meteen een kopie van hun paspoort doorsturen. Je kunt hiermee heel veel identiteitsfraude mee plegen. Dus wees niet verbaasd als er over een jaartje een deurwaarder aan de deur staat omdat met een bankrekening op jouw naam de hele wehkampgids is leeggekocht...
  Wat je wel moet doen? Aangifte doen! Instanties mogen niet zomaar naar deze gegevens vragen. Hoe meer mensen dit doen, hoe meer alarmbellen er bij justitie gaan rinkelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. je hebt daar wel een heel sterk punt inderdaad.

   Verwijderen
  2. Wat Rentenier schrijft was ook precies wat ik dacht.

   Verwijderen
  3. Rentenier dank voor je betrokkenheid, wij weten er al van. Het is naar ons gecommuniceerd.

   Verwijderen
 8. Ik zou zeggen kom allemaal naar Amsterdam en praat daar met Recyclix. Is beter dan van alles te roepen. Ook bij een bank moet je je verifiëren dat is heel normaal in de financiële wereld en wettelijk verplicht!! Niks mis mee...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben bang dat ze niet gaan komen opdagen: Recyclix had een bericht op hun site staan, maar dit bericht is ondertussen verwijderd. Gelukkig heeft Google 'm wel bewaard, zie hier

   Verwijderen
 9. Ai, hier maakt Rentenier een zeer terechte opmerking. Ik ken werkelijk geen enkel bedrijf (laat staan financiële instelling) die vraagt om selfies met een identiteitsbewijs erop.

  Ik vond ook een ander artikel. Er loopt inmiddels een justitieel onderzoek naar de brand én een onderzoek tegen Recyclix in verband met witwaspraktijken.

  http://kusetukset.blogspot.nl/2017/02/recyclix-ponzi-pyramid-crumbles.html

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Beste,

  Ook ik heb een Recyclix account. Ik heb er 20 euro eigen geld in zitten en had ongeveer 18,50 bijelkaar. Dus bijna genoeg voor een uitbetaling. Het zal er niet van komen ik weiger om heel veel persoonlijke gegevens te verstrekken.

  Ik vraag me af als je je account nu laat indutten. Ik dacht namelijk ergens gelezen te hebben dat wanneer je account langere tijd inactief is dat het gestorte bedrag weer teruggestort zou worden.

  Ik zal wel zien en anders een gevalletje van jammer maar helaas.

  groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is nog genoeg gaande bij Recyclix ook in communicatie, het niet nog niet gedaan. Als je inderdaad je gegevens niet wilt delen dan houdt het op. Ik zou zeggen, laat je account lekker open en kijk even de komende periode aan. Na 29/30 maart als ze bij de exhibitie zijn geweest in Amsterdam dan zal er flink wat helder worden via de mensen die daar geweest zijn. Alles staat nu nog open omdat mensen nog steeds wel betalingen ontvangen.

   Verwijderen
 11. Het gaat écht wel goedkomen, ja écht (niet!)

  https://bitcointalk.org/index.php?topic=1128611.520

  http://transatlantycki.blogspot.com/2017/02/recyclix-down.html

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Rose,

  Het doek lijkt gevallen.

  zie: https://recyclix.com/

  De fancy website geeft een dubieuze mededeling.

  groet,

  BeantwoordenVerwijderen