Verlossende aflossers: Ontspullen voor mijn tante en Etsy onlineshop

donderdag 9 maart 2017

Ontspullen voor mijn tante en Etsy onlineshop

Nu ik toch nog 2 wkn werkloos ben en mijn tante wel extra hulp kan gebruiken met het ontspullen houd ik me voor haar bezig met verkoop via marktplaats. Maar dat valt niet mee. De spullen van mijn tante komen uit een oude boerderij en zijn niet meer zo van deze tijd. Daar waar men vroeger vast nog een moord voor deed, dat raak je vandaag de dag niet een meer gratis kwijt. Zo hebben we een doos oude postzegels al aan een goed doel gegeven in overleg met mijn tante. Een kerk is daar nu heel blij mee dankzij Natas die de lijntjes via haar werk heeft lopen.

Gisteren las ik in de nieuwste blog van Mr Money Mustache een interview met zijn vrouw over haar eigen business die ze doet via Etsy. Een onlineshop voor elke particulier die zijn eigen winkel/marktplaatskraam heel simpel en snel kan opzetten. Na de blog ging ik eens een kijkje nemen en zag een website waar ik heel toevallig zelf nog was geweest toen ik informatie zocht over oude spullen die ik van mijn tante heb gekregen voor de verkoop.
Gezien de spullen van mijn tante antiek en vintage zijn besloot ik gisterenochtend een eigen shop aan te maken met wat spulletjes. Het voordeel van Etsy is is dat het internationaal is en je heel gemakkelijk kan verkopen aan de hele wereld. Na een klein uurtje me kwaad te hebben gemaakt heb ik de volgende winkel met nostaligaNL spullen (van mijn tante dus) er op gezet. Wel met hogere prijzen dan die ik inmiddels op marktplaats heb staan. Ach je weet maar nooit hoe je als kersverse Etsy winkeleigenaar aan een goed betalende buitenlander kan komen. Verder mag het wel gecompenseerd worden omdat je in de regel alles moet opsturen. Extra tijd en inzet dus. Dat is bij marktplaats ook wel zo maar daar komen mensen ook steeds net zo lief aan de deur.
WIL JE ZELF EEN WINKEL OPENEN OP ETSY? ZIE LINK, HIER MEE KAN IK 40 GRATIS LISTINGS (items) TOEVOEGEN.

Via deze kanalen en via de Letgo app, ga ik het gewoon proberen in de hoop dat er nog een generatie of doelgroep rondloopt die heel toevallig wel handgeschilderde Hindeloopen stijl spaart of nog interesse heeft in Makkumse tegels, oude LP's, CD's of stripboeken, etc. Mensen die nog lekker aan het verzamelen zijn en spulluh wulluh. Dan zijn de lezers van deze blog uiteraard de verkeerde doelgroep. Maar je weet het niet, je weet het niet ...

Voor de Boerenbont servies liefhebbers, deze gehele collectie Boerenbont moet nog ter verkoop komen en volgt! :-)

Zie hier mijn link naar alle advertenties op marktplaats. Op de tijdritfiets na, zijn het allemaal spullen van mijn tante en zal er morgen weer wat bij komen zoals de Hindeloopen hangertjes, borsteldoosje, kapstok, zandloper en een ouderwetste authentieke centenbak. Voor laatste moet je de draaiorgel ergens anders halen.

Mocht je mensen kennen, delen is fijn, zie spullen voor liefhebbers van paarden, Hindeloopen handgeschilderde decoratie of objecten, oude Nederlandse tegels, mooie antieke salon/kamertafel, antieke Adler schoen en leer naaimachine, LPs, CD's en stripboeken, mooie antieke bureaustoel (zit nog heerlijk, zelf getest vorige week), gietijzeren strijkbout (koopje zo'n moordwapen), oude Nederlandse bijbel uit 1909 of een mooie bijbel met illustraties van Rembrandt.

Voor de kopers die refereren naar deze blog geef ik 10% korting ;-)Koop je via mijn Etsy winkel NostalgiaNL dan krijg je 10% korting met kortingscode: VERLOSSENDEAFLOSSERS


UPDATE 12-02-17: MIJN EERSTE VERKOOP BUITEN NEDERLAND IS EEN FEIT, DE KOFFIEMOLEN GAAT NAAR USA :-)  

12 opmerkingen:

 1. Je bent er maar druk mee :-) De ervaring leert dat met kleine bedragen de optie 'Bieden' op MP vaker gebruikt wordt dan het sturen van een bericht. Of loopt het al storm? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee loopt zeker niet storm maar bieden op kleine prijzen had ik deels in gedachte inderdaad. Zal het bij een aantal advertenties aanpassen als het nog wegblijft bij interesse.

   Wel heb je vaak bij biedingen dat het of niet serieus is of veels te laag. Bij vaste prijs krijg je ook mail biedingen van echt geïnteresseerden.

   Verwijderen
 2. Als je er nou mee blijft zitten, zijn ze op afdelingen met demente ouderen heel blij met zulke oude spullen, weet ik uit ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha die Anoniem, mooie suggestie die houd ik in gedachte!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelf vind ik je prijzen heel hoog. 1000 euro voor een salon tafel? Hij kan het misschien wel waard zijn, maar mensen die op MP kijken zijn meestal uit op koopjes.Kijk ook eens wat vergelijkbare dingen op MP kosten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja bij de antiquair kost het ook zoveel, maar over prijs is te onderhandelen. bij gebrek aan interesse zal ik de prijs moeten aanpassen.

   Verwijderen
 5. Er staan een aantal artikelen in Zeeland en andere in Utrecht geadverteerd. Dat maakt het minder duidelijk voor iemand die eventueel wil afhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt die staan daar ook fysiek. Iemand die naar 1 specifiek ding zoekt zal niet mijn lijst zien, dus dan maakt locatie verschil per item niet uit. Kan natuurlijk wel dat ze naar alle advertenties kijken.

   Verwijderen
 6. Ik heb wel even gekeken, nieuwsgierig he, en je weet nooit. Maar helaas.
  Best goede foto's wel. Dat helpt meestal wel. Succes met de verkoop!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel en voor je nieuwsgierigheid :-). Ik hoop vooral dat er mensen zijn die nog interesse hebben in de oude spullen en het is even zoeken wat het allemaal waard is tegenwoordig.

   Verwijderen
 7. Pas wel op dat de belasting je niet aanslaat voor deze inkomsten...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dank voor waarschuwing maar in hoeverre geeft men bij belasting op als men eigen spullen verkoopt via marktplaats? Maar ik zou wel opgeven als ik er echt handel van maak wat ik voor Etsy wel overweeg omdat je er spullen kan verkopen tegen hele andere prijzen en interesse dan bij ons is.

   Verwijderen