Verlossende aflossers: Hoe ziet bij jullie de kerst thuis er uit?

zaterdag 26 december 2015

Hoe ziet bij jullie de kerst thuis er uit?

Zelf vroeg ik me van de week al af dat mensen onze gezelligheid thuis niet 123 zouden associeren met een woonkamer van een consuminderaar. Ik zelf zou het er niet eens mee associeren. Dat bracht mezelf op het idee om van onze woonkamer een panorama foto te maken om een indruk te krijgen. Want ook ik associeerde consuminderen met kaal en sober.

Dit jaar hebben we, net als vorig jaar, geen kerstboom. Daarentegen hebben we dit jaar voor het eerst, na een tip van het programma Binnenstebuiten van de tuinman, een rozemarijn boom gemaakt. Zie links op de foto verlicht met led verlichting op onze bijzet tafel.

Op kerstavond tweette Gerhard Hormann dat hij graag het beeld van armoedig en ongezellig weg wilde halen door zijn kersttafel te laten zien. Ik kon niet anders dan meteen beamen en te reageren met onze foto, dat ook wij daar niets aan inboeten.

Rees mij gisteren tijdens 1e kerstdag de vraag hoe de andere consuminderaars en extra aflossers bijzitten. Vast niet veel ongezelliger. Wat zou een collage van sfeer indrukken leuk zijn. Dus bij deze de vraag hoe ziet bij jullie de kerst er uit? En als je een leuke foto hebt, post ik deze graag namens je in deze blog :-)


11 opmerkingen:

 1. Hoi, leuk!! Hier ook geen ongezelligheid, geknutselde kerstbomen in de vensterbank,kleine kerstboom op de kast, twee kerststallen, kerststukjes op tafel.gezellig! Het meeste bewaar ik, of ik vraag het op sinterklaas als ik wat nieuws wil.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook leuk eigen gemaakte spullen en kerststukjes. Leuk dat je je eigen gezelligheid omschrijft.

   Verwijderen
 2. Gek he, dat er zo'n vooroordeel is tegen consuminderaars. Ik kan je geen foto sturen maar mijn woonkamer is altijd al erg gezellig met rode en oranje tinten, een mooi warm wollen kleed op de vloer, mooie meubels die ik her en der gekocht heb door de loop van de jaren en twee notenhouten antieke kastjes die ik gekregen. Ik doe niet veel aan kerstversiering maar wel een mini nep boompje op mijn kastje, en veel lichtjes en kaarsjes. Twee katten die opgerolt liggen slapen voor het zen gevoel en mooie muziek. Gewoon een huis wat als een warme jas om me heen zit en niet iedere 5 jaar een make over hoeft te hebben. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je beschrijving geeft al een goede indruk :-) wij zijn van de kleur en rood en oranje zijn prominente kleuren, geeft warmte. Als de sfeer er maar is in je huis waar je je warm en thuisvoelt.

   Verwijderen
 3. Wat een leuk idee!! Wij zitten er ook niet ongezellig bij met de kerst, hoor ;) En de rest van het jaar ook niet, trouwens :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ook niet onbelangrijk, gezelligheid na de feestdagen :-)

   Verwijderen
 4. hier ook niet extreem veel maar wel gezellig en vooral elk jaar weer hergebruiken.. voor mij doodnormaal voor anderen bijzonder misschien ;) maar een kunstboom (ook vanwege mn eigen en opvangkinderen, zo liggen er geen gevaarlijke naalden op de grond) elk jaar dezelfde ballen en andere versiering.. elk jaar komt er wel iets bij.. t ene jaar een mooie knutsel van de kinderen soms een huisje of lampje, maar altijd goedkoop eigenlijk.. morgen bij ons gourmetten met mijn familie (gister bij schoonfamilie) veel vlees, wat bijgerechten, maar vooral gezelligheid met elkaar.. het kost zo al veel.. laat staan als je echt uitpakt... wel heel blij dat we ht met zoveel familie kunnen vieren nog elk jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het kerstboom erg leuk maar laatste 2 jaar gedoe en ontdekt dat er zonder net zoveel kerstsfeer in huis gebracht kan worden. Wij gaan vanavond met familie gourmetten, ook gezellig.
   Dit jaar hebben we geen cadeaus aan elkaar geven, althans ik wel 1 kadootje gehad een 2e hands boek die 1 euro kostte bij de spullenhulp. Helemaal goed haha

   Verwijderen
  2. hier valt t gedoe wel mee sinds we een nep boom hebben :) geen gedoe met wanneer de winkel open is en welk formaat de boom moet hebben etc (bij mn schoonouders is ie elk jaar te groot :p) maar gewoon altijd hetzelfde formaat.. ideaal :) geen naalden die uitvallen (als gastouder en mama van 2 niet fijn.. je blijft stofzuigen en nog regelmatig zitten ze in tenen of vingers..) en juist als ik mn boom weg zou doen, moet ik andere dingen kopen.. we hebben nl niet zo heel veel andere dingen haha. wel een paar kleintjes, maar dat valt nauwelijks op tussen alle manden speelgoed etc ;)

   Verwijderen
 5. Waaw, zo'n ruime woonkamer.....

  BeantwoordenVerwijderen