Verlossende aflossers: Volgende maand maar weer een tering naar de nering maand inlassen

maandag 21 januari 2019

Volgende maand maar weer een tering naar de nering maand inlassen

Een van ons leeg te eten keukenkastje
Gisteren bedacht ik me dat februari toch wel de uitgelezen maand is om een tering naar de nering maand in te lassen. Dit hebben we in oktober 2015 eerder gedaan. Zie blogverslag tijdens en blog op het einde, uitdaging voltooid. Daarna hadden we het voornemen dit vaker te doen maar daar is het niet van gekomen. Dat kwam soms ook omdat we dan al afspraken hadden. Niet alle maanden lenen zich er voor en met bezoek gaan we niet bezuinigen.

Aankomende februari hebben we al een concrete afspraak staan met vrienden bij ons thuis. Dan gaan we pekingeend maken en eten. Dat zal dan ook wel lastig worden met het huishoudbudget van 250 euro. Ik heb net nog even zelf mijn blog teruggelezen en zie dat we toen ook al pekingeend aten :-)

In februari gebruiken we 250 euro voor een huishouden van 2 personen. Gewoonlijk is ons maandelijkse boodschappenbudget 400 euro per maand. Dit hebben we destijds na de eerste tering van de nering maand weten vast te houden. Uiteraard gaan we er wel eens over heen maar met deze richtlijn is het makkelijk om je er aan te houden. Je blijft hierdoor bewust bezig met je boodschappen.

Een tering naar de nering maand heeft bij ons enkel betrekking op de huishoud lasten. Dat betekent in de maand geen onnodige uitgaves doen aan uitjes (even geen filmpje pakken of cafe) en stellen we bourgondische afspraakjes uit.
Het zal weer even wennen zijn maar net als onze citroensapkuur zal het weer goed zijn voor de mindset. De keukenkastjes worden dan weer beter leeggegeten en je waarderingsgevoel voor al het andere in het mooie leven wordt weer versterkt.

Mijn uitdaging zal zijn om weinig wijn te drinken. Daar op bezuinigen scheelt toch. Een kleine extra kostenpost die met 400 euro prima te doen is. Gelukkig hebben we nog wat wijn liggen van ons kerstkado :-) en anders een maandje geen drank :)

2 opmerkingen:

  1. Anja van minimal dutchie wil aan de slag met het opeten van de etensvoorraad. Misschien iets voor jou?

    BeantwoordenVerwijderen