Verlossende aflossers: Crowfunding het nieuwe sparen en beleggen tegelijk

zondag 21 juni 2015

Crowfunding het nieuwe sparen en beleggen tegelijk

Naast ons consuminder en spaar ijver voor het aflossen op de hypotheek, gaan we maximaal 2.000 euro investeren in crowdfunding. Het nieuwe sparen met risico en dus eigenlijk ook een beetje beleggen. Op de site http://crowdaboutnow.nl hebben we 2 projecten op het oog.

Zojuist in de eerste: Het Lokaal ge├»nvesteerd. Een initiatief in Amersfoort om een markthal te beginnen waarbij lokale producten worden verkocht en gedistribueerd. Een initiatief waar we volledig achterstaan omdat wij er dichtbij wonen en leuk vinden om daar aan bij te dragen tot een succes en het gedachtegoed.
Het rendement is 25% rente over 5 jaar.
Over 3 jaar, bij succes, krijgen we de investering in 3 termijnen met rente terug.

Het moment om te betalen was best spannend maar we vinden het hartstikke leuk.

Bij Crowdaboutnow krijg je vervolgens een account en kan je zelf kiezen of je anoniem of bij naam je reactie met investering laat zien.
Verder hebben we het project Yogaground op het oog. Bij 75% gaan we ook hier 1.000 euro investeren. Dit project is verder van huis maar ook hier geloven we in. Deze nieuwe vorm van yoga is wel van deze tijd en ik geloof dat dit wel de nieuwe trend wordt waar steeds meer sporters hun heil in zullen zoeken. Naast sport, warming-up en goede voeding is ook yoga actueel en een extra bijdrage om je sport of lijf gezond en in balans te krijgen. Binnen 4 jaar (48 maanden) vanaf 1 september 2015, krijgen we 20% rendement waarbij over 4 jaar 5% nominale rente per jaar wordt uitgekeerd. Hier komt het geld dus sneller terug naar ons wat dit project ook interessant maakt.

Het geld wat we nu investeren beschouwen we niet als aflosgeld. Dit is geld met risico wat we zouden kunnen verliezen. Maar deze investering gebruiken we het rendement om de onvoorziene zaken spaarpot aan te vullen of als extra geld voor de aflosspaarrekening. Het idee is om 2.000 euro als basis te gebruiken voor crowdfunding, mits dat tegen die tijd ook nog zo effectief en actueel is. Bij succes levert het meer op dan het op onze huidige spaarrekening te houden a 0,90% rente. Dan maar een gokje wagen met initiatieven waar we achter staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten