Verlossende aflossers: Huis verkocht onder voorbehoud

donderdag 26 mei 2016

Huis verkocht onder voorbehoud

Althans, vandaag is ons bod geaccepteerd. Na dik 2 maanden te koop te hebben gestaan, kwam vorige week zaterdag dus eindelijk de koper (jong stel) die gisteren hun 2e bezichtiging aflegden. Gisterenavond ontvingen we via de makelaar meteen al hun openingsbod terwijl wij al stiekem voor een andere woning een bedbank aan het uitzoeken waren bij Ikea. Vandaag werd er in 3 telefoontjes het definitieve bod afgetikt. We eindigden op 250.000 euro (vraagprijs 259.000 euro). Dat betekent dat we met ons totale hypotheekschuld al onder de marktwaarde zijn uitgekomen en dat we zonder schulden het huis weten te verkopen. We kunnen zelfs de makelaar betalen! Met extra aflossen ruim de marktwaarde gehaald :-)

Komende dagen uiteraard nog koopcontract en afwachten tot alles echt rond komt onder voorbehoud van een bouw technisch rapport en financiering.

Leuke om te zien wat wij binnen 1 jaar hebben gerealiseerd. Zie mijn Facebook herinneringen van vorig jaar:

Stel dat we vorig jaar dachten, ach een druppel op de gloeiende plaat en we al die slagen niet hadden kunnen maken, hadden we nog 3 jaar met een 5,9% rente gezeten bij een te groot huis wat vandaag nog steeds onder water zou staan.

Het huis en de buurt zelf waren niet de redenen om weg te gaan, eerder reden om te blijven. Laatste zal ik nog wel lastig vinden, goede buren, maar moet ook realiseren waar ik het allemaal voor doe. 

Met een beetje geluk kopen we iets kleins waar we net zo gelukkig in zullen zijn. Met een lagere hypotheekschuld van misschien wel 80.000 minder en een veel lagere rente kunnen we op 1 salaris kunnen leven. En met doel deze nieuwe woning totaal afgelost te krijgen binnen 10 jaar.

Maar nu nog zelf een nieuwe woning weten te vinden. Momenteel hebben we zelf een bod gedaan gisteren, bij het 'tiny' droomhuisje die we vorig week hebben bekeken. Echter is ons bod vandaag gepareerd met een beter bod. Morgen mogen we nog 1 definitief bod uitbrengen en dan is het afwachten of dit huisje voor ons bestemd is. Zo niet dan gaan we verder zoeken en hebben we tot eind september de tijd.

In ieder geval is er een grote stap gerealiseerd in een zoveel grotere stap na 1 jaar vol in het consuminderen en extra aflossen te zijn gegaan.

Wordt vervolgd ...

UPDATE 27/5: Helaas zijn we het niet geworden met ons tiny droomhuisje maar we kunnen ons er in berusten en gaan verder zoeken. 23/9 is overdracht met onze woning, maandag gaan we koopakte tekenen. Van de makelaar nog vernomen dat het jonge stel wel verliefd zijn geworden op ons huis. Dat is leuk om te horen.


22 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd. Al leek het even stil. Binnen twee maanden verkopen is heel netjes. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd! Dat jullie bod gepareerd is door een beter bod snap ik niet. Zolang je in onderhandeling bent met een verkopen, mag niemand een bod doen, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens een (oude?) NVM richtlijn mag dat niet, maar is wettelijk is het niet verboden. Dit zegt meer over de verkopende makelaar/cowboy en is zeker niet chic. Oude tijden herleven helaas weer. De volgende huizen bubbel?

   Uiteraard gefeliciteerd met de verkoop van jullie huis Rose!


   Chris

   Verwijderen
  2. Nou ze waren al met iemand bezig, toen mocht ik een bod uitbrengen. Daar is de ander overheen gegaan en nu mogen wij nog maar 1 bod uitbrengen. Maar ik was ook beetje verrast dat ik nog iets mocht neerleggen terwijl zij al in een eindfase zaten dat het wel of niet zou doorgaan.

   Verwijderen
 3. Onder voorbehoud dan alvast gefeliciteerd met de verkoop van jullie huis!
  Die periode van afwachten of de koop echt doorgaat vond ik best spannend. Dat had ook te maken met onze kopers want die moesten weer wachten op hun koper...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dank je, die kopers die jullie hadden daar hoopte ik ook net op. We hebben huurders dus en die hebben een hoge huur dus financiering zal wel goed komen. Hoewel ons huis een goed huis is vind ik zo'n bouwkundig rapport spannend. Maar destijds hadden wij op dit huis een heel mooi rapport waar wij 2 zaken hebben kunnen uitsluiten, 'mogelijke' asbestresten en betonrot.

   Verwijderen
 4. Van harte gefeliciteerd. Mooi hoor. En nu rustig verder zoeken. Dat je nog een bod mag uitbrengen proeft bij mij naar het verhogen van de prijs voor de koper door de makelaar. Niet helemaal eerlijk vind ik dat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja apart heh, en vandaag bij ons definitieve bod waren 2 partijen. Inmiddels duidelijk dat we het niet zijn geworden op prijs en voorwaarden.

   Verwijderen
 5. Fantastisch zo snel, kan ik alleen nog maar van dromen. Nu kun gericht verder plannen. Van harte gefeliciteerd, dat heeft een burger moed ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou en of *glunder* Nu op naar onze nieuwe bestemming welke dan toch niet het huisje wordt wat we op het oog hadden. Maar goed er is nog zoveel keus.

   Verwijderen
 6. Reacties
  1. Ja ben er ook blij mee want we stonden op het punt om alsnog te verlagen in prijs. Dat is uiteindelijk niet nodig geweest.

   Verwijderen
 7. Helemaal top! Twee maanden is best goed. Succes met het vinden van je nieuwe stek

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd; Uiteindelijk toch nog best snel; 2 maanden!
  Leuk om nu echt naar een ander plekje te kunnen uitkijken; gaat ook vast goedkomen met dat tiny house van jullie.........

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik lees het nu pas: van harte! Wat is het ineens snel gegaan. Ik hoop dat jullie snel een nieuw droomhuis (je) hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een supergoed nieuws! Van harte gefeliciteerd! En ook heel scherp onderhandeld, zo te zien :) Ik hoop dat jullie hierna ook jullie (tiny) droomhuis weer vinden. En 2 maanden is idd supersnel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is momenteel gekke werk in Amersfoort met vinden van huis. Ik wilt toch graag een tuintje, nu een woning op het oog maar ondertussen zien we dat in Deventer de huizen stukke lager zitten en dus willen we mogelijk daar ook kijken. Tiel van het weekend bekeken maar dat voelen we toch niets bij. Maar weggaan uit Amersfoort heeft impact op woon werk. Natas werkt in Hilversum dus goedkoper wonen heeft consequenties. Nu toevallig woning in Amersfoort maar dat loopt storm en wellicht al boven vraag prijs bieden. Maken we geen financiële klapper mee maar het zou wel woon werk en vertrouwde woonomgeving (stad Amersfoort) waarborgen. Dus dan vanwege tuin wens, niet zo tiny house maar wel kleiner iets meer hypotheek. Deze week wordt spannend.

   Verwijderen
 11. oh gaaf, gefeliciteerd. Dit had ik even niet meegekregen.

  BeantwoordenVerwijderen