Verlossende aflossers: Huisperikelen

zondag 15 mei 2016

Huisperikelen

Afgelopen week was er ontwikkeling op ons adres. Na afstemming met de makelaar over nieuwe foto's en prijsverlaging was het afgelopen week een mooie gelegenheid om de makelaar in te seinen dat de achtertuin foto klaar was. We hadden er het nodige aan gedaan en met het mooie weer was de tuin lekker in bloei en vol in het groen. De bosrank stond mooi te wezen en het was een tuin om verliefd op te zijn. Vanaf Hemelvaart genoot ik ook dagelijks van onze tuin. We hadden voor het eerst ge-bbq-ed en het kon mij bommen of dat huis geen bezichtigingen zou krijgen. Ik hoopte al dat ik er zelf 'noodgedwongen' in kan blijven wonen.

Afgelopen maandag belde de makelaar op dat ze deze week langs zouden komen om foto's te maken, maar ook dat ze wilden laten weten dat we vrijdag een bezichtiging hadden. WAT??? Een bezichtiging? Hallo, we hebben nog geen foto's en nog geen prijsverlaging. Maar erger, ik zit inmiddels te genieten van mijn tuin en buitenleven dat ik bijna mijn huis niet meer wil verkopen. Dus hoopte ik in eerste instantie dat ze het maar niets zullen vinden. En zo kon ik me er redelijk van afsluiten dat vrijdag mensen zouden komen kijken.

Donderdag keek ik door het aanbod van funda op te koop staande woningen in Amersfoort en zag een senioren woning in beeld. Toch even kijken en klikken. Na snel door de foto's te zijn gegaan facebookte ik Natasja: Heb je al gezien? deze WUL IK. DIT IS HEM ...
Na een uur had Natas op werk tijd om zich er ook in te verdiepen en facebookte terug 'Dat is hem, Dat is ons huisje, Die wul ik ook'.
Afin, mijn desinteresse in de bezichtiging kantelde meteen naar de hoop dat het de potentiële kopers zijn, maar dan moeten ze wel snel wezen want we hebben zelf wat op het oog.

Vrijdag na de bezichtiging belde onze makelaar terug over hoe het gegaan was. Het waren mensen van eind 50 die ooit van een woning met tuin naar een appartement zijn gegaan omdat ze geen onderhoud meer wilden hebben aan een tuin. Maar na een tijdje moesten ze toegeven dat ze als eerste een tuin miste in hun leven. Nou ik kon me er alles bij indenken en voor mij was dat de belangrijkste boodschap van de hele bezichtiging. Zo koppelde ik dat Natas nog even goed terug dat ook ik niet zomaar in een flat ga wonen met enkel een balkon. Mijn horror gedachte is nog steeds dat ik spijt krijg als ik geen tuintje zal hebben. Zeker als ik zie wat het nu met me doet. Nu heeft de senioren woning waar ons oog op is gevallen een tuintje, is op een goede plek in de stad, goedkoop en klein. Dus daar gaan we zelf aankomende vrijdag langs om te bezichtigen en kijken of dat ook in het echt het droomhuisje is wat we denken. Mocht deze het voor ons zijn en de verkoopgoden ons goed gezind zijn dan komt alles recht.

Onze bezoekers zouden nog gaan nadenken wat ze wilden en konden. Ze hadden een goed gevoel bij ons huis maar financieel moesten ze nog even kijken aldus de makelaar. Het is geen Nee, het is geen Ja.

De prijsverlaging laat nog op zich wachten. Na het bericht op Nu.nl dat ze verwachten dat de verkoopprijzen tot volgend jaar blijven stijgen, vond ik het wel een reden onze prijsverlaging nog even uit te stellen. We hadden immers weer een bezichtiging. De nieuwe foto's van de achtertuin staan inmiddels op funda. In de tussentijd genieten wij volop van onze tuin waar Marie de merel na 4 pogingen vandaag druk bezig is met het bouwen van een definitief nest in onze klimhortensia. Voor het eerst in onze tuin een merelnest! Dat ik dat nog ga meemaken!! Ook de mussen vliegen af & aan met nest materiaal alsmede de Bosserdijk 5 muis, die onder onze keuken woont, en van alles door dat piepkleine gat weet te slepen tot plastic aan toe.13 opmerkingen:

 1. Wat spannend! En voor jullie handig dat je de prijs nog niet verlaagd hebt, mocht het op de laatste paar duizend mis gaan, kun je toch op het bod ingaan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, met huidige vraagprijs is er meer onderhandelingsmogelijkheden bij de verlaging zit er toch in tijd gewoon beperkte mogelijkheden.

   Verwijderen
 2. Wat een spanning dit. Een tuin die niet helemaal betegeld is, is altijd fijn. Het verrast me dat de verkoop nog zo lang duurt met jullie huis. Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ons ook een beetje maar goed we wachten af, in de tussentijd geniet ik zelf nog even van mijn tuin in lente en zomer :-)

   Verwijderen
 3. Spannend hoor! Maar soms valt alles gewoon op zijn plaats, moet het zo zijn. Ik zal heel hard voor jullie duimen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja als het zo moet zijn dan zal het zo lopen en anders nog even geduld of andere conclusies trekken.

   Verwijderen
 4. Ik denk idd dat het nu wel eens snel kan gaan.De huizenprijzen stijgen nog steeds. Wij houden zelf de woningmarkt in A'foort in de gaten omdat we graag die kant op willen, maar vinden het daar inmiddels wel erg duur worden.. Jullie huis lijkt me zeer courant en redelijk geprijsd. Ik denk dat ik weet welk jullie huisje jullie op het oog hebben; een echt tinyhouse midden in de stad. Heel veel succes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dan zit je goed! Kijken of het allemaal zo hoort te zijn. Ja hier stijgen ook de prijzen en vooral ook op appartementen gebied is het voor mij ook bijna niet meer leuk hoor, dan blijf ik toch liever hier. Wel hebben we nu de scherpte in wat we willen en waar we geen concessies in willen doen.

   Verwijderen
  2. Ik weet niet waar je vandaan komt maar 033 is echt een erg leuke stad in bij en in te wonen. Dat maakt het voor ons ook iets lastiger om nog meer Oost te gaan. De stad is enorm cultureel, wij komen uit Hilversum oorspronkelijk, gaat in leuke ontwikkelingen mee met de tijd. Ademt fijne mentaliteit uit en is omringd door mooie uiteenlopende natuurgebieden en is centraal in Nederland met de A1 en A28 echt een fijne plek.

   Verwijderen
  3. Wij komen oorspronkelijk uit de randstad, wonen nu op de Veluwe (25 km van 033), maar zijn erg georiënteerd op 033; komen er meermalen per week, ook al omdat onze dochter er woont en mijn partner er een aantal dagen per week voor zijn werk moet zijn.

   Verwijderen
  4. Oh ja dan is woon werk een crime voor je partner zeker als je er paar moet werken. Succes met jullie zoektocht, Amersfoort is dan zeker de moeite waard.

   Verwijderen
 5. Nou woon- werkverkeer is niet het issue. Ondanks dat we hier prachtig wonen met het bos als onze achtertuin, missen we de reuring en openheid van de mensen in de stad. Anderzijds houden we ook wel erg van de rust en natuur. Zoeken dus naar het beste van beiden, maar dat is nog niet zo makkelijk als je niet boven de 3 ton wil gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dan wordt het spannend nu. Heel veel succes.

  BeantwoordenVerwijderen