Verlossende aflossers: Snappcar in 1 maand 4x verhuurd

dinsdag 24 mei 2016

Snappcar in 1 maand 4x verhuurd

Dat Snappcar zo'n succes zou worden konden we niet voorzien. Vanavond de 4e huurder voor onze auto. Snappcar verzint zelf ook van alles om je te stimuleren om het bij mensen onder de aandacht te brengen door kortingen die je kan weggeven aan bekenden of verhuurders. Zo heb ik nog steeds 4 kortingsbonnen van 10 euro daar huur je met onze auto al een halve dag gratis. Bij 2 huurders hoefde ik ze niets te geven want ze profiteerden zelf al van extra kortingen. En deze maand tot dinsdag 31 mei, als wij de auto nog voor 1 dag weten te verhuren, krijgen wij nog zelf een extra bonus van 25 euro. Helaas besefte ik me dat zojuist bij onze huurder van aankomende vrijdag te laat want huurt de auto voor heen halve dag. Anders met mijn kortingsbonnen had hij voor dezelfde prijs ook voor een hele dag kunnen gaan.

Met de huurder van aankomende vrijdag hebben we in 1 maand tijd al +/- 75 euro verdiend met alle verhuur bij elkaar. Dat is toch leuke inkomsten als je weet dat je per jaar 5.000 tot 6.000 euro belastingvrij mag verdienen. Een fijne manier om je kosten van je auto te drukken. Een auto die je toch graag hebt maar waar wij zelf +/- 3x per week gebruik van maken. En het stimuleert nog meer om hem nog meer te laten staan en nog meer naar ons werk te fietsen. Dat lukt ook wel in deze maanden natuurlijk. Maar eerlijk is eerlijk afgelopen maandag, met al die regen, waren we wat blij dat er geen huurder zich had aangediend want toen hebben Natas en ik zelf onze auto gedeeld voor werk :-)

Ondanks het delen van alle succes stories gebied me wel aan jullie te bekennen dat heel knullig we bij de 2e verhuurder een klein cosmetische beschadiging aan de auto hadden opgelopen. We geloven blind dat de jonge man het zelf niet heeft gedaan maar dat het in zijn huurperiode wel was overkomen door iemand anders. Het is een klein achterbumperschade. Nu ben je hier prima voor verzekerd, echter hadden wij bij onze 2e verhuurder niet de papieren geprint en af laten tekenen en was ik na onze eerste verhuur zo goed van vertrouwen dat ook te laten zitten. Dat was op zich niet onterecht maar zonder de papieren gezamenlijk af te tekenen bij afgeven van auto en in ontvangst nemen hebben we nu geen poot om op te staan. De huurder was wel creatief om mee te denken met ons hoe op te lossen. Maar buiten verzekeringswerk om vind ik een student plukken ook weer zo wat. Zelf een truc met onze verzekering is ook niet wenselijk want Natasja rijd al 24 jaar schadevrij. We hebben het er maar bijgelaten. Wel voor ons nu zaak om ondanks alle betrouwbare huurders, dat voelt echt zo hoor, toch de papierhandel er bij te houden om elkaar zo gedekt te houden. Alleen thuis hebben wij geen printer meer ...

Maar goed nieuws Snappcar belde mij vandaag nog persoonlijk op over onze bijdrage aan hun verhuurdienst en de acties en tips die ze hebben, lieten ze me tevens weten dat ze volgende maand de IT afdeling laten werken om de hele papieren rompslomp digitaal te krijgen. Dit zou het verhuur proces nog meer versoepelen een veraangenamen. Pleit wel voor een leuk en fris bedrijf. Tot nu toe bevalt alles met ze zijn en doen.

Wil je zelf ook je auto verhuren, maak dan gebruik via deze link

En mocht je in de buurt wonen en onze auto eens lenen, zie hier onze auto

10 opmerkingen:

 1. Tja. Als je deze schade officieel laat maken kost dat je zeker 6 maanden inkomsten uitgaande van €75,00 per maand. Voor mij zijn juist dit soort zaken reden om mijn nog redelijk nieuwe auto niet te verhuren. Het maakt toch niets uit of hij er zelf voor heeft gezorgd. Binnen de verhuurperiode is hij verantwoordelijk. Misschien maakt het jullie minder uit omdat jullie auto ouder is. Ik had in jan schade aan mijn toen 9,5 jaar oude auto. Iemand tegen mijn geparkeerde auto gedraaid. Zag er qua ernst zo uit als deze schade. Via verzekering tegenpartij €700,00 gekregen. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij schade zijn we natuurlijk verzekerd als het papierwerk door jezelf met verhuurder goed is geregeld. Maar ik snap wel goed dat je met een relatief nieuwe auto niet zo maar verhuurt. Deze schade doet niet af aan kwaliteit auto, uiteraard wel de waarde. Maar we praten hier over een oude auto die wij over een paar jaar weer weg doen of oprijden.

   Verwijderen
 2. Belastingvrij bijverdienen is tot de hoogte van de belastingvrije voet.

  Ik ben blij voor je. Het kost moed en ik bewoner je daarvoor. Ik hoop nog steeds dat je huis snel verkocht wordt. Het duurt nu al een poosje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe kom ik achter mijn belastingvrije voet? Ik sta open voor dit soort ontwikkelingen, ik vind dat mooi vooral ook omdat het meer is dan dat. Bijvoorbeeld onze 3e huurder was een hele leuke vent met een mooi verhaal. Je ontmoet mensen wat kleur geeft. Dat vind ik wel een extra aan deze sociale platforms. Net als Couchsurfing ook leuk is, maar met Marktplaats heb ik dat al.

   Vandaag 2e bezichtiging van de bezichtigers van afgelopen zaterdag. Dus spannende dag :-)

   Verwijderen
  2. Snappcar zegt het volgende er over in hun blog: https://blog.snappcar.nl/2015/09/01/verhuur-opbrengst-en-de-belastingdienst/

   Verwijderen
  3. Volgens mij is snappcar hier onvolledig. Je mag maximaal een kleine €6.000,00 verdienen zonder hierover belasting te betalen. Dus voor dat bedrag zonder betaling loonheffing verhuren als je verder geen andere inkomsten hebt. Heb je al andere inkomsten wat in heel veel gevallen zo is dan moet je dit denk ik gewoon op geven als overige inkomsten en daarover belasting betalen. Net als inkomsten uit euroclix ed. Ik denk dat bijna niemand dat moet maar het moet wel. Zou belastingdienst een keer tijd over hebben kunnen ze bij snappcar de gegevens vorderen en controles doen of inkomsten worden op gegeven. Ik acht de kans klein dat ze dit doen. Mascha.

   Verwijderen
  4. Lijkt me wel logisch Mascha, nou ja als er gesodemieter over komt dan wil ik het best opgeven hoor. Toch lijkt het dat de Belastingdienst er zelf ook nog niet helder in is. Ze zullen daar toch ook eens wat over moeten roepen.

   Verwijderen
 3. Wat Opnieuw Beginnen zegt klopt idd; jullie zitten daar met inkomsten waarschijnlijk al boven. De eerste 5-6000 die je per jaar verdient is belastingvrij, maar dat is niet 5-6000 bovenop je gewone salaris. Wel mooi dat het zo goed loopt! Die korting snap ik niet helemaal; je wilt toch liever dat iemand het volledige tarief betaalt? Of krijgen jullie die korting dan weer terug van Snapcar, zodat jullie wel het volledige tarief krijgen?

  En ontzettend balen van die schade, dat zou voor mij ook een reden zijn om het niet te doen. Het is gewoon een hoop gedoe en dat is het mij niet waard, daar vind ik mijn auto te nieuw/mooi voor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waar kom ik daar achter over belastingvrije voet?
   De korting wordt gegeven aan de huurder, ik krijg gewoon mijn percentage. Dus iemand huurt onze auto voor 1 dag dat kost 20 euro. Hij gebruikt 1 van mijn kortingen a 10 euro (ik kreeg namelijk 5 kortingscodes om weg te geven) en dus kost het hem nog maar 10 euro. Maar ik krijg over de 20 euro gewoon mijn 70 procent (14 euro in ons geval).

   Ja eerst baalde ik enorm van die schade, maar later stapte ik er over heen. Bij de volgende bumperschade kan hij mee genomen worden. Tja een risico dat je auto total loss wordt gereden is altijd mogelijk. Maar ik wil me minder hechten aan dit soort spullen en denken, ik neem wel wat anders. Natuurlijk kan het financieel in je nadeel werken. Maar mijn gitarist vertelde van het weekend dat hij dus een botsing had op zijn inmiddels 23 jaar oude peugeot 106 die er niet uit ziet. Dat hij de dagwaarde beurde en voor 50 euro zelf weer rijklaar kreeg. Auto ziet er niet uit maar rijd en kwam weer door de keuring. Nu wil ik niet zo'n auto maar liet me wel beseffen een auto kan mooi duur een comfortabel zijn, maar in feiten moeten we allemaal van A naar B.

   Verwijderen
  2. Snappcar zegt het volgende er over in hun blog: https://blog.snappcar.nl/2015/09/01/verhuur-opbrengst-en-de-belastingdienst/

   Verwijderen