Verlossende aflossers: Opvouwen is opruimen is overzicht is orde

maandag 11 februari 2019

Opvouwen is opruimen is overzicht is orde

Naar aanleiding van een blog van LekkerLevenMetMinder over Hoe Marie Kondo je helpt rijk te worden was het voor ons ook weer tijd om een rondje door de spullen te gaan. Marie Kondo is inmiddels mainstream gegaan. Die heeft een Netflix serie en heel Holland ruimt op. Zo erg op dat de kringloop nu ook allemaal troep krijgt waar ze niets mee kunnen. Dat zijn mooie ontwikkelingen dat wij in een welvarend land al beseffen dat we meer hebben dan nodig.

Wij hebben dit proces ruim 3,5 jaar geleden in gang gezet tot aan het wegdoen van emotionele spullen. Dit met de gedachte dat alles wat we hebben weer aan te schaffen is als het gestolen of verbrand zou zijn. Om geen last te hebben van verlies door emotionele spullen is destijds enorm de bezem door gegaan. Dat geeft een heel vrij gevoel. Toch hebben we nog een grote bak met wat foto's van ons verleden en daar houdt de emotie met spullen wel op. Alles is tijdelijk en alles is vergankelijk waarom zou je daar zoveel aan hechten.

Toen we 3 jaar geleden ons vorige woning in de verkoop gingen zetten en wisten dat we kleiner zouden gaan wonen. Daar zijn tot na de verhuizing nog flinke opruimslagen gemaakt. Inmiddels wonen we in ons 2 kamer appartement alweer 2,5 jaar.

Je zou denken dat we al lekker opgeruimd zijn en nog amper nieuwe spullen toelaten. Dat klopt helemaal. Ik ontmoedig iedereen om ons spullen te geven met verjaardagen en dergelijke. Ik pleit altijd voor iets consumeerbaars, liefst in de vorm van fles met dat heerlijke rode goedje :-)
Maar sinds wij kleren kopen bij de Kringloop, kopen we eerlijk gezegd ook best meer dan nodig want het is 2e hands en het kost niet zo veel. En daar zitten achteraf dan ook best wat miskoopjes tussen.

Na het lezen van de blog van Adine van LLMM over opruimen was het voor mij een wake up call om samen met Natasja ook weer eens door onze spullen te gaan. En zo plande we afgelopen zaterdag meteen een opvouwsessie van onze kledingkast. Hiermee zouden we onze handen door alle kleding laten gaan met resultaat a) de kast zou weer opgeruimd zijn en b) we konden weer wat kleding uitfilteren waar we niets mee deden. In ruim een uur waren we met z'n 2 door 4 lades gegaan en 4 kastdelen. We hadden 1 volle zak met kleding die naar het grofvuil kon, 1 volle zak kleding voor de Kringloop en hebben zo waar een wielerkledingstuk gevonden die we op Marktplaats konden zetten. Dat laatste had ik niet gedacht omdat wij in de afgelopen 3,5 jaar al zoveel kostbare spullen hebben verkocht. Dat we daar echt al 'lean & mean' door heen zijn gegaan. Toch nog wat gevonden en hopelijk vangen we voor dit mooie Assos Intermediate EVO jasje nog 50 euro voor (nieuwprijs 169 euro).

Na afloop ook nog even de kasten goed gezogen, alles netjes opgevouwd dus overzicht gecreëerd en orde. Met een heerlijk gevoel brachten we alles weg naar grofvuil en kringloop en gingen we voldaan boodschappen doen met ons Tering naar de Nering budget :-)

Volgend weekend gaan we de keuken en alle kasten in de woonkamer door.

2 opmerkingen:

  1. Een mooie opruim oogst dus. Het ziet er ook weer keurig uit in je kast.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja het geeft ook een fijn gevoel. We wilden het al per winter en zomer seizoen doen, zo'n kledingkast even opnieuw opruimen maar dat schiet er dan weer bij in.

      Verwijderen