Verlossende aflossers: Week 1 van Tering naar de Nering maand

zaterdag 9 februari 2019

Week 1 van Tering naar de Nering maand

Voor even een pas op de plaats is februari met 28 dagen natuurlijk een eitje. Wat ik me nog kan herinneren van onze actie van paar jaar geleden was dat het de eerste weken heel makkelijk ging en we in de laatste week echt moesten opletten met geld en extra nadenken wat we gingen eten voor de hele week. Vorig weekend kochten wij vrij normaal in bij de Lidl. Niet zo zeer maaltijden die we al bepaald hadden voor de week maar meer wat we er allemaal van konden koken. Zo werd pannenkoeken deeg ingeslagen, veel groente en ingrediënten voor falafel. In onze voorraadkastje hadden we nog 1,5 kilo gedroogde kikkerwten.

In het weekend welde ik een kilo kikkererwten, wat geweld ruim 1,5 kilo werd. 350 gram ging ik koken om humus van te maken en de rest was voor falafel. Van die falafel balletjes hebben we nu 2 dagen van kunnen eten en zit er nu voor 4 dagen nog falafel balletjes in de vriezer. Hierbij reken ik 5 balletjes pp en dus 10 per maaltijd. Er zit dus 40 ballettjes ingevroren. Met eigen gemaakte tzatziki saus van komkommer, Griekse yoghurt, knoflook, geraspte wortel met rozijnen, turks brood en humus heb je echt een lekkere maaltijd.
De humus was nu eens eindelijk gelukt en inmiddels opgesmikkeld door de rest van de week.

In ons eerste weekend waren we uitgenodigd bij vrienden om te eten en namen daar nog en beetje humus voor mee. Van ons vrienden A & A kregen we een fles rode wijn mee naar huis want zij drinken dat niet en wij kunnen het deze maand goed uitsparen volgens hun :-)

Tussendoor aten we deze week, zelfgemaakte Rendang, sudder rundervlees op z'n indonesisch. De meeste ingrediënten en kruiden hadden we al in huis en het vlees lag al heel lang in de vriezer. Dit is 1 kilo aan divers sudder rundvlees wat mee komt met een bestellingspakket van koopeenkoe.nl. Suddervlees komt pas in de winter aan de beurt bij ons. Is ook een mooi gerecht om in de vriezer te bewaren.

Eigenlijk hebben we nog heel veel vlees in de vriezer en met de falafel, pannenkoekenmeel en nog een blik soep en zelfs een ingevroren quiche, hoeven we komende weekend niet zo veel te kopen. Vooral veel groenten. In de voorraadkast ligt nog genoeg kikkererwten, bulgur, polenta en 1,5 zak risotto rijst. Met dat laatste kunnen we ook nog wel wat mee.

Dit weekend zullen we dus niet zoveel uit hoeven te geven. Ik hoop niet meer dan 40 euro. 

2 opmerkingen:

  1. Die groenten kosten je de kop niet, als je seizoensgroenten neemt. Bieten, spruiten, spitskool, witlof, peen, rode kool.
    Met die bieten kan je een lekkere bietenrisotto maken, ook leuk voor valentijnsdag.

    Groet,Greet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke tip van de bietenrisotto. Nee inderdaad groenten en fruit kost ons de kop niet.

    BeantwoordenVerwijderen