Verlossende aflossers: 15 euro VvE servicekosten verlaging voor het nieuwe jaar

donderdag 28 februari 2019

15 euro VvE servicekosten verlaging voor het nieuwe jaar

We moesten er dit keer om leuren waar het in het verleden netjes in december al werd verstrekt door de penningmeester van de VvE maar gisteren kregen we dan eindelijk de afrekening van vorig jaar en ons nieuw vastgestelde servicekosten voor 2019. Dat is 122 euro per maand. Daar waren we reuze blij mee omdat we vorig jaar nog 137 euro betaalden. We gingen er eigenlijk al van uit maar 15 euro weer niet. Het jaar ervoor kwamen we al met een besparing in de energiekosten (gas voor CV) van 147 naar 137 euro. En dan werd de bepaling van de kosten berekend over de laatste 3 jaar. Dat was vorig jaar dan ook nog 2 jaar het verbruik van de vorige bewoner.

Verder krijgen we VvE nog 213,41 euro terug waar van 100 euro een vergoeding is van de VvE activiteiten van Natasja voor de logistieke en facilitaire zaken in en om ons appartementenblok. Dus een besparing van 113,41 euro op 2017/2018.

De slag die wij zelf in de hand hebben in de servicekosten is het energieverbruik van onze CV. Mede wij een van de gunstigste appartementen hebben kwa temperatuur, we wonen op de 1e etage omringd door praktijkruimte mondhygieniste onder, boven en naast buren zijn we sowieso de laagstverbruikers. Zo komt ons appartement met de laatste winters niet onder de 16 graden. Afgelopen jaar bleef het binnen minimaal op 16,5 steken en gemiddeld is ons appartement 17,5 a 18 graden in voor en najaar en nu ook de winter. Met die graden stoken wij niet omdat we in de avond voor de tv met een fleece op de bank zitten. Overdag zijn we veel beweeglijker waardoor wij die frisheid niet ervaren. Wij zijn ook duidelijk de laatste jaren gewend geraakt aan de temperaturen en doen een trui aan. Alleen als we bezoek krijgen dan doen we CV aan omdat we van visite niet kunnen verwachten dat zij onder die temperaturen op bezoek moet komen bij ons. Met afgelopen jaar heeft de winter al helemaal niets voorgesteld en hebben wij ook een All Time Low in CV verbruik. Dus volgend jaar zal dan ook zeker de servicekosten weer om laag gaan.
Wat ook heeft bijgedragen bij het verbruik of beter het niet verbruik is ons sporten na werk in de sportschool waar we na het sporten steevast een sauna nemen. Als wij, zelfs in de koude tijden in januari, thuiskomen hebben we het van onszelf nog 1,5 uur warm waardoor we bij 17 graden nog geen fleece pakken.

Van het appartementenblok zijn wij ook de enigen die het minst verbruiken. Wat dat betreft heeft ons appartement mijninziens ook een meerwaarde.
Wij zijn blauw tov geel van de rest van het blok
Met deze 15 euro besparing op de maandelijkse kosten zijn we voor het eerst gekomen tot een Savings Rate (SR) van 60,48%. Daar zijn we best heel trots op. Al deze extra besparingen kunnen we weer gebruiken om te gaan beleggen.

2 opmerkingen:

  1. Wauw, dat is een savings rate waar jullie trots op mogen zijn! Bij ons staat de verwarming ook lager als we alleen zijn dan als er bezoek komt. Ik hou er niet van als ik het te warm heb.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij inmiddels ook niet, je raakt zo gewend en eigenlijk is het veel lekkerder deze lagere temperaturen en ook gezonder.

      Verwijderen