Verlossende aflossers: 3e wk vliegtuigstand avondje

donderdag 16 november 2017

3e wk vliegtuigstand avondje

Gisteren hadden we thuis ons 3e avondje vliegtuigstand of ook wel genoemd wifiloze avond. Dat is niet helemaal waar omdat we met de telefoon de Sonos, om muziek te luisteren, bedienen of er muziek op luisteren.

Wat op zo'n avond niet gedaan wordt is geen TV aan, niet op social media kijken of iets anders op internet. Wel mag de telefoon opgenomen worden als er gebeld wordt voor calamiteiten. Een e-book op lezen of muziek luisteren.
Overdag mag het dus wel alles. Als we thuiskomen van werk dan gaat het in. Toevallig ben ik met een griepje thuis sinds gisteren en ging het in toen Natasja van werk kwam. Het was gisteren wel weer wennen.

Omdat de telefoon niet wifiloos aan staat, we luisterden muziek over de Sonos tijdens het eten, popten er nog wat berichten op mijn telefoon. Het ging om bevestigingen van afspraken en dus zat ik wat ongemakkelijk toen ik de telefoon zag oplichten. Verder las Natas in de lokale krant dat er op TV een uitgebreide uitzending zou komen over de vermissing van Hanno van Mil. Al snel stelde ik voor dat we dat dan wel zouden gaan kijken. Maar dat zou pas om 21.30u beginnen en dat is meestal een tijd dat wij al naar bed gaan. Dus voor Natas hoefde het uiteindelijk niet. Ik wilde graag nog wel even kort op de telefoon wat mensen beantwoorden en iemand een fijne vakantie toewensen. Dat deed ik dan ook waarmee ik natuurlijk tegen het voornemen in ging.

Rond 20u had Natasja de krantjes doorgelezen en dus was de vraag wat nu? Ik stelde voor een goed gesprek over van alles en nog wat. Inmiddels hadden we tijdens het eten al de dag doorgenomen. Dan is het wel even nadenken. In de tussen tijd keek ik wat bewuster door onze woonkamer en genoot van onze mozaïek staanlamp die we al jaren hebben. Wel grappig dat je soms dingen niet meer ziet in je woning. Er was afgelopen maandag een fauteuil weggegaan en dat zorgde er voor dat de lamp weer goed in het zicht staat.
Uiteindelijk kwamen we tot een bevredigend gesprek. En zo konden we tevreden naar bed. In bed ging Natas nog via Podcast de eerste uitzendingen van VPRO's Tijdgeest luisteren en ik luisterde met mijn oortjes op de telefoon naar Pink Floyd's album Animal. Pink Floyd is nooit echt mijn muziek geweest en het is met oordopjes sowieso genieten van luisteren naar muziek. De avond werd weer afgesloten met een voldaan gevoel.

Het is te merken dat we er echt even aan moeten wennen om te schakelen maar uiteindelijk, zodra je weet wat je kan gaan doen, is het heel prettig. Zo waren we ook aan het bedenken wat voor spelletjes we samen misschien kunnen gaan doen. Daar hebben amper nog wat van in huis en dus stelde ik voor dat we rummikub via Peerby moeten gaan opvragen in de buurt :-)

Verder is het ook een prima tijd om braaf te gaan kleuren voor volwassenen, maar daar ontbreekt nog wel een goede lamp voor de avonduren in huis. Dat soort spullen hebben wij bij verhuizing in het kader van ontspullen weggedaan haha. Mochten we het echt in de avonduren willen gaan doen op onze woensdagavondvliegtuigstand dan hobbel ik wel even langs de kringloop.

Gisteren toen we uiteindelijk onze draai hadden gevonden met het elkaar vermaken op de avond, zonder internet en tv prikkels, stelde ik enthousiast voor dit ook voor de maandagavond in te lassen. Dat is voor Natasja nog een brug te ver ...

Vinden jullie het makkelijk om in vliegtuigstand te gaan?

7 opmerkingen:

 1. Doen wij regelmatig de tv uit, puzzelen, en plaatjes luisteren, lezen, wat babbelen, breien oid zelfs bakken in de keuken.
  De tv is gewoon niet veel meer aan en er is niet veel op de tv!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te lezen dat jullie het ook terugbrengen naar gewoon puzzelen en muziek luisteren. Er is inderdaad weinig op tv, behalve voor ons het 18-20 blokje maar ook dat kan me nu steeds meer gestolen worden.

   Verwijderen
 2. WIj doen ook regelmatig de tv uit en gaan dan skip-bo, rummikubben en laatst was familie op bezoek toen hebben wij een bordspel gedaan levensweg. Wel leuk tv-loze avonden, maar ik mag ook wel graag tv kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja leuk spelletjes, wij gaan het herintroduceren hier met ons 2. Gisteren uit de opbergdoos, Amersfoort monopoly en Bordspel Slag om Amersfoort.

   Verwijderen
 3. Ik heb mijn telefoon altijd op nachtstand staan. WiFi werkt dan nog gewoon, maar je krijgt geen meldingen op je scherm als je telefoon inactief is. En ik heb 'm zo ingesteld dat telefoontjes wel doorkomen. Ik had sowieso altijd m'n geluid uitstaan, maar ik vind het heerlijk dat ik m'n telefoon niet steeds meer hoor trillen of vanuit m'n ooghoeken m'n scherm zie oplichten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen