Verlossende aflossers: Opruiming, ordening en opbrengsten

maandag 13 november 2017

Opruiming, ordening en opbrengsten

Er is veel gebeurd na docus kijken op Netflix vorig weekend. Zo keken we vorig weekend onder andere de interessante docu Minimalism.

Vorige week maandag begon ik met mijn voornemen om door de kledingkast te gaan. Kijkend in de kast was mijn eerste reactie dat daar eigenlijk niets van weg kan. Desondanks begon ik met het opvouwen van de eerste stapel. Geleidelijk pikte ik oude kleding er uit of kleding waar ik wel van mening was dat die alsnog gemist konden worden. Zo ging ik stapel voor stapel af. Bij de zomerkleding verbaasde ik me over de 'vergeten' kleding. Na een ijverig uurtje deed ik afstand van 3 paar schoenen en had ik een grote Lidl tas volgestouwd met kleding klaar voor de afvoer naar de kringloopwinkel. Ik facebookmessengerde Natasja over een paar kledingstukken van haar en die gaf akkoord dat deze ook weg mochten. De twijfelaartjes bleven nog in de kast. De hele exercitie gaf een enorm bevredigend gevoel, een opgeruimde kledingkast. Naast kleding haalde ik uit de verzamellade bij de tv overbodige koptelefoons en bedradingen die ook weg konden.
In de avond zijn we er samen nog door de kledingkast gegaan en deed Natasja afstand van een stapel kleding waaronder 4 paar schoenen.

Nadat ik bij het kringloop afgifte loket was geweest ging ik de winkel in om te kijken of er wat van mijn gading bij zat voor mijn Etsy winkel NostalgiaNL maar zag niets interessants. De kledingafdeling vermeed ik dit keer ;-)
Bij stofzuig restanten vond ik wat ik zocht. Een lange smalle mondstuk voor onze stofzuiger. Boven op de stelling staarde ik opeens naar een Spinder Hawk fietsendrager voor 2 fietsen. Dezelfde die wij hebben. De prijs was 25 euro. Ik checkte op mijn telefoon wat de waarde op marktplaats was en nam hem mee. De fietsendrager zag er minder gebruikt uit als de onze. Ik zette onze oude fietsendrager op marktplaats voor 45 euro. Deze werd afgelopen weekend verkocht. Snelle 20 euro winst en een eigen upgrade van de fietsendrager :-)

Dit weekend gingen we samen opruimen. De berging werd opgeruimd en geordend en in huis werd wederom een opruimingslag gemaakt. Tijdens het opruimen van de berging kwam het besef dat het sowieso wel goed is dit jaarlijks te doen omdat je dan weer weet waar alles ligt en wat je hebt.
We komen nog steeds spullen tegen die weg kunnen voor de kringloopwinkel en voor marktplaats. Extra verdiende geld spaar ik op om altcoins (variant op de Bitcoin) te kunnen kopen.

Overige opbrengsten
Het heeft even geduurd met verhuur van onze auto via snappcar maar gisterenavond is de Honda Civic hybrid verhuurd voor 4 dagen. Dat levert dit keer 77 euro op. Nu we doordeweeks de auto niet nodig hebben en dus minder rijden is verhuur wel prettig om de kosten te compenseren.

Al met al een week van opruiming, ordening en opbrengsten. Een lekker gevoel :-)

4 opmerkingen:

 1. Ik schreef een boek over Minimaliseren. En houd er elke dag een Fb pagina over bij. Het heet Op Orde! Minimaliseren in het gezin. Misschien heb je wat aan de tips?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed bezig! En wat leuk om te lezen dat je eerst dacht dat er niets weg kon en dan toch zo'n enorme buit hebt kunnen wegbrengen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou je weet hoelang wij al bewust en bezig zijn en dan nog valt er wat weg te doen.

   Verwijderen