Verlossende aflossers: De wereld van cryptocurrencies

zaterdag 18 november 2017

De wereld van cryptocurrencies

Een week verder en we leren door in de wondere wereld van cryptocurrencies (cryptogeld, uitleg wiki). Momenteel heb ik mijn investering uitgebreid naar 3 cryptocurrencies (Bitcoin, Litecoin en Ethereum), is mijn hardware wallet (Ledger Nano S) binnengekomen, heeft er herstel plaatsgevonden op de bitcoin investering en ben ik weer veel informatie wijzer. Ik zal de diverse onderwerpen over deze wereld verspreiden over diverse blogs. Laat ik dit keer beginnen over de wereld achter crypto coins.

Deze week tuurde ik via GDAX (een handelsplatform van Coinbase) naar grafieken met groene en rode lijntjes en getallen. Als leek raakte ik compleet geblokkeerd. Totaal niet mijn wereld, maar inmiddels weet ik met beleggen bij DeGiro dat ik het steeds meer snap door iedere keer er beetje bij beetje naar te kijken wat je ziet. Zo ook met dit fenomeen. Ik lees weer wat begrippen er omheen en krijg een klein beetje door hoe het werkt. Niet dat ik er nu in kan handelen, dat zeker niet.
Wel rees bij mij de vraag in hoeverre ik wil leren handelen terwijl het misschiensimpeler kan. Net zoals je bij DeGiro niet actief gaat beleggen maar gewoon periodiek gaat aanschaffen. Ik kies nu om toch af&toe bij te kopen en met grote verschillen van winst actief te gaan handelen.
Maar vroeg ik me af, moet ik het wel doen omdat men ook, niet onterecht, spreekt over de tulpenmanie wijzend naar bitcoin. Dus is de vraag of ik dit wel wil doen. Spreiden leek me in deze minstens een slimme optie. Ik liet het handelsplatform even voor wat het was en begon op Twitter te zoeken naar cryptocurrency tweets. Naast een aantal interessante bitcoin nieuwssites, die je up te date houden met de ontwikkelingen, kwam ik tevens op een aantal profielen van een paar prominente spelers in deze wereld. Ik zal een paar spelers voorstellen:
Vitalik Butakin - Founder of Ethereum
Zo heb je de bedenker van Litecoin (het zilver en broertje van bitcoin) Charlie Lee (@satoshilite), een actief twitteraar. Dan de voorstander en promoter van Bitcoin Cash, Roger Ver. Tot slot de oprichter van Ethereum, Vitalik Butakin (23 jaar! lees voor de grap zijn about.me). Hun tweets volgen is een beetje de koers volgen. Via hun lees je ook waar ze mee bezig zijn en wat mogelijk impact heeft op de koersen omdat ze allemaal bezig zijn hun oplossingen succesvol te laten zijn.

Dacht ik dat het al een hele industrie is handels en exchange sites was, blijkt het allemaal toch veel groter te zijn dan ik me voorstelde. Zo heeft Ethereum onlangs zijn 3e Development Conferentie DevCon3 in Mexico (Youtube) gehouden op 1 t/m 4 november jl. Kijkend naar de youtube streamvideo kan je zien dat het heel professioneel is opgezet. Dit maakte mij enthousiast om door te pakken in Litecoins en sinds gisteren Ethereum. Deze 3 en momenteel ook BitcoinCash zijn heel ver in de ontwikkeling die volgens mij al voorbij het 'point of no return' zijn. Dit zijn geen hobby projectjes van een paar nerds.

Dat de koers en ontwikkeling niet alleen beĆÆnvloed wordt door de technische ontwikkeling blijkt wel uit dit bericht over Zimbabwe in news.bitcoin.com. Te lezen valt dat ook lokale economie en politiek invloed heeft. Zo bleek door de toestand in Zimbabwe dat de mensen massaal hun geld stoppen in bitcoins omdat het voor hun veiliger is dan de enorme deflatie van het lokale geld.

Misschien is het tulpenmanie maar met de globalisering staan beleggingen in crypto coins nog aan het begin van nog veel groters naar mijn idee. De mainstream moet er nog aan geloven en alle initiatiefnemers zijn alleen maar gebaat bij verbetering in hun techniek en processen en daar wordt hard aan gewerkt.

Dat globalisering groter is dan groots bewees onlangs Jack Ma van Alibaba, die het voor elkaar heeft gekregen op Singles Day $25 miljard omzet te boeken, zie bericht businessinsider. Zo zijn candy crush en pokomon ook miljoenen hits. Dan kan je je voorstellen wat de crypto wereld aan potentie heeft als dit mainstream doorkomt. Inmiddels belegt de gewone man, bij gebrek aan rente op de bank. Wat voorheen niet besteed was voor het grote publiek. Door toegankelijkheid zal de wereld van cryptocurrencies ook begrijpelijker worden. Elke hardware wallet of Exchange die aankondigt een crypto coin op te nemen zorgt voor impact op de koers, simpelweg omdat het toegankelijker wordt voor een breder publiek.
Gisteren kondigde Coinbase aan te gaan faciliteren voor grote investeerders en de eerste futures staan ook al klaar.

LEES- en KIJKVOER TIPS
- Engelse actuele nieuwssite news.bitcoin.com
- Nederlandse nieuwssite Bitcoin.nl
- Nederlandse uitleg site, blockchain uitgelegd
- Nederlandse uitleg site, De bestebank.org
- Indruk hoe ver Ethereum is, zie hun DevCon3 van 1-4 november jl, Youtube
- check op onderwerp bitcoin, ethereum of crypto currencies in Youtube
- Mooi overzicht van de diverse crypto currency koersen

Wil je zelf instappen met een $10 voordeel aan bitcoins? Dan kan je net als ik een begin maken met een account bij Coinbase waar je dit voordeel pakt als je voor > $100 aan digitale valuta (keuze uit bitcoin, litecoin en ethereum) aanschaft.

********
Volgende keer zal ik mijn ervaringen delen over transacties en aankopen en hoe over te zetten naar de hardware wallet.

Ik zal mijn rendement status delen tussen mijn beleggingen bij DeGiro en Crypto currencies. Hier bereken ik alle kosten en is de eenmalige aanschaf van de hardware wallet Ledger Nano S (76,46 euro) in mijn ogen ook kosten.

RENDEMENT 18 november 2017
Beleggingen DeGiro: 2,20%
Beleggingen Crypto currencies: -2,31%*

* = hier zijn de huidige waarde en niet de verkoop- en transactiekosten bijgerekend. Die moet je wel meenemen als je echte winst wilt uitbetalen.

********
Heb je een online wallet en je wilt eens testen met betalen of doneren :-) dan is hier mijn bitcoin adres
1J3Yi5KeNcxe8Usn8sQ4ftVyXyMbUpECQF (kopieer adres)

Hier kunnen geen Litecoin of Ethereum naar overgezet worden!!! Die komen niet aan. Wil je proberen met Ethereum en Litecoin, vraag het aan me en ik geef je mijn adressen.

TOT SLOT
Ik beleg vanuit mijn eigen verantwoordelijkheid en ben niet verantwoordelijk voor de risico's van anderen. Ik beleg met geld wat ik kan missen en niet raakt in ons dagelijks onderhoud. Uiteindelijk weten we pas later hoe we er echt voor staan.

8 opmerkingen:

 1. Ha, eerlijk gezegd snap ik geen hout van cryptocurrencies. Dat is voor mij genoeg reden om er niet in te willen stappen. Ik wil snappen wat ik doe :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig. Ik volg een beetje dezelfde weg als jij. Eerst met aflossen, toen met beleggen en nu met cryptocurrencies. Ik blijf je volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh leuk te lezen dat ik er niet alleen in ben in consuminderland šŸ˜Š. Morgen volgt een blog over het gebruik van hardware wallet. Had zelf nooit kunnen bedenken dat ik er zo ver in zou komen met beleggen in het algemeen. Maar dat was een paar jaar geleden ook met extra aflossen.

   Verwijderen
  2. Ha, ik ben benieuwd. Overweeg nu de aanschaf van een hardware wallet. Misschien is dit ook wel een min of meer logisch gevolg van consuminderen icm streven naar financiƫle onafhankelijkheid. Door consuminderen/maandlasten te verlagen houd je geld over. Aangezien het op de bank nauwelijks/niet rendeert, zoek je ook naar andere oplossingen. Dat zijn voor mij crowdfunding en beleggen.

   Verwijderen
  3. Als je toch steeds meer geld in cryptocurrencies brengt is het wel slim. Morgen post ik mijn blog over hoe het werkt met de Ledger. Ik hoop met deze investeringen sneller rendement te pakken. Wij slaan deze maand en wellicht volgende maand even over met extra aflossen.

   Verwijderen
 3. Hallo mevrouw en mijnheer! Ik ben een particuliere belegger en bied leningen aan voor alle mensen met een goed karakter die kunnen betalen zonder hun maandelijks of jaarlijks budget te vernietigen. Neem contact met me op voor meer informatie over mijn e-mail: jg9012110@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo mevrouw en mijnheer! Ik ben een particuliere belegger en bied leningen aan voor alle mensen met een goed karakter die kunnen betalen zonder hun maandelijks of jaarlijks budget te vernietigen. Neem contact met me op voor meer informatie over mijn e-mail: jg9012110@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen