Verlossende aflossers: Eerste bitcoin investering

vrijdag 3 november 2017

Eerste bitcoin investering

Onze hele vermogen zoals de YoloFamilyTravel (family bitcoin) omzetten naar bitcoins heb ik gisterenavond niet gedaan maar de gereserveerde 300 euro voor beleggingen voor de maand november is doorgeschoven naar aankoop van bitcoins. Dat wil zeggen ik heb momenteel voor 0,0477 een bitcoin deel gekocht.

Na de uitzending van vorige week donderdag bij DWDD met de familie Taihuttu zette alles me weer aan het denken wat wij willen en kunnen. Niet zo zeer in bitcoins. Wat mij triggerde was vooral hun instelling in het leven zelfs met de lef financieel verlies te lijden. Maar gezien het verloop van de bitcoin koers van deze week (gestegen met 25%) ging ik me er eens op inlezen. Nu herinnerde ik me 1 blogger, Petra van blog Simpelweg Rijk Leven, die afgelopen jaren een beetje was begonnen met bitcoin minen of via PayPal zaken via bitcoins liet uitbetalen. Ze had er af&toe over geschreven. Niets is fijner dan lezen uit je eigen omgeving en in dit geval uit consuminder bloggersland. Dus zocht ik haar blog op. Maar haar site is niet meer in de lucht :-( Weet iemand toevallig waarom? Petra heb je een andere blog??
Gezien haar blog er niet meer was zocht ik informatie bij andere sites naast die van de bitcoin familie. En kwam zo op prettige informatieve sites als:

- www.uitlegblockchain.nl erg informatief voor de leek
- Bitonic grootste Nederlandse bitcoin bedrijf oa voor advies maar ook voor kopen en verkopen van cryptocurrency.
- BTCdirect voor de bitcoin koers

Wat ik na het lezen uithaalde en besefte is dat de bitcoin al een hele industrie op zich is en dat het nu nog wel zijn vlucht blijft nemen. Ondanks dat het onvoorstelbaar is dat de Bitcoin nu zo'n vlucht neemt naar bizarre hoogtes ben ik wel overtuigd dat de munt nog verder zal stijgen om uiteraard weer  of af&toe te gaan klappen om daarna weer te gaan stabiliseren. Regulering zal opgang komen.

De familie bitcoin van vorige week bij DWDD heeft hun bitcoin waarde in 1 wk met ruim 25% zien stijgen over hun investering van een paar ton aan bitcoins. Is dat mazzel? Ik denk toch dat ze aan het rechte eind hebben voorlopig. Want als nu ook China de bitcoin markt omarmt wat oa deze enorme koers omhoog heeft gestuwd vanwege het mogelijk opheffen van de ban (zie artikel Das Kapital), dan kan je wel nagaan dat de rest van de wereld gaat volgen en wat dat met de huidige bitcoin gaat doen. In die periode is een slag te slaan met het vergaren van snelle rente. Zo zie ik dat dan.

Als ik nu 1.000 euro investeer en dat rendeert met 25% in 1 week dan kan ik met de huidige stijging al een kwart van de investering uithalen. Ik denk dan ook dat het nu het momentum is om snel je investering op korte termijn er uit te halen. En dat is ook mijn plan. Alles wat extra is is meegenomen.
Uiteraard blijft het speculeren en is niets zeker. Advies is dan ook, investeer met geld wat je kan missen.

Via de YoloFamily referral link heb ik bij Coinbase (is referral link) mijn account (soft wallet) aangemaakt voor mijn eerste investering in bitcoins. Als ik straks meer ga inleggen zal ik een Ledger Nano S (hard wallet) aanschaffen om de grote investering in bitcoins op te slaan en veilig te houden. Ik denk als ik meer dan 500 euro aan bitcoins heb.

UPDATE 041117: Zojuist de Ledger Nano S besteld. In deze review van bitcoin.nl zit een 10% kortingscode die je kan gebruiken, dan kost de Ledger 76,46 euro incl. gratis verzending. Momenteel zegt de webshop Ledgerkopen.nl dat ze uitverkocht zijn en verwachten in de 2e wk van november weer te kunnen leveren. Je kan dus al wel bestellen zoals ik.

AANMELDEN bij Coinbase
Bij Coinbase upload je eerst een kopie van identificatiebewijs (foto van paspoort of ID of rijbewijs). Via de optie telefoon krijg je via sms een link waar je de foto moet uploaden. Deze is binnen enkele minuten geverifieerd en dan kan je verder.
Vervolgens moest ik met mijn mastercard als mijn betalingsmiddel instellen. Dat ging snel en makkelijk. Daarna kan je een aankoop doen, maar ik wilde ook mijn bankrekening kaart (maestro) toevoegen wat ik deed. Daar moet je voor verificatie een klein bedrag: 0,01 cent overmaken naar hun rekening in Estonia. Dat gaf even een vaag gevoel en deed me aan Recyclix denken maar uiteindelijk zat dat wel goed.
Betaling via je bankrekening kan pas na verificatie en dat duurt een paar dagen. Bij kopen van cryptocurrency via de bankrekening kost overdracht 4 a 5 dagen en worden er geen extra kosten, zover bekend, in rekening gebracht. Via creditcard komt de bitcoin meteen in je wallet maar rekenen ze 3,83%. In mijn geval betaalde ik 300 euro via de credit card (bankrekening wacht nog op verificatie) en kostte me dat 11,51 euro. Zo kocht ik dus voor 288,49 aan bitcoins. Maar door de referral link, die ik gebruikte, krijg ik bij mijn aankoop, hoger dan $100, $10 (8,57 euro) kado en begon ik aan 297,06 euro. Letterlijk na 1 nachtje slapen staat de waarde van mijn Wallet op 303,70 euro. De kosten er dus uit!

Als je ook interesse hebt, lees net als ik eerst overal wat info en mocht je dan ook willen beginnen met een wallet, via mijn referral link van Coinbase kan je die $10 aan bitcoins verdienen net als ik bij een investering groter dan $100.

13 opmerkingen:

 1. Jullie houden wel van enorme risico's nemen, eerst dat rare vuilnisproject in Polen, nu de bitcoins.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was ook precies wat ik dacht. Als het te goed klinkt om waar te zijn is het dat meestal ook. ;)

   Verwijderen
 2. Als je 300 euro een 'enorm' risico vindt dan is beleggen niets voor jou denk ik..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een beetje speculeren kan best leuk zijn! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je overigens voor 70 euro een wallet aan moet schaffen om voor 500 euro aan bitcoins op te slaan dan moet je al 14% winst maken op die 500 euro om je kosten eruit te halen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat klopt, ik reken dat wel allemaal als kosten en dan pas kijken wat de echte winst is.

   Ik denk het grootste gevaar nu in bitcoins zijn hackers die op diegene loeren met aardig wat bitcoins waarde en wat makkelijk gepakt kan worden.

   Momenteel heb ik binnen 18u 5,54% rendement.

   Verwijderen
 5. Jullie zijn goed bezig en klein beginnen om te leren hoe alles werkt is prima. Wij doen al 2 jaar van deze investeren, hebben veel geleerd en verdienen nu een mooie extraatje. Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, die familie heeft mij ook aan het denken gezet! Vriend wilde ook wel de bitcoins in, dus dat gaan we gezamenlijk voor een klein bedrag proberen. Ik ben er nog niet over uit, ik denk dat het ook wel weer flink kan kelderen, gezien de waarde bijvoorbeeld vorig jaar rond deze tijd. Aan de andere kant; als het wél echt een nieuw betaalmiddel wordt, dan zit er nog wel wat rek in! Ik ben benieuwd hoe het jullie vergaat straks.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja met klein kan het ook geen kwaad. Waar ik voor het beleggen op wacht is als er een ETF komt voor blockchain technologie, dan daar voor meteen instappen. Die techniek gaat het worden en in blijven tot dat het gaat klappen als een internetzeepbel. Zo ook nu met de bitcoin. Ook overweeg ik in Ethereum te investeren, die groeit nu ook weer gestaag vermoedelijk omdat de bitcoin nog zo'n vlucht neemt.

   Ja die familie helpt mij ook, hoe paradoxaal het ook is, te denken in geld maken (toch beetje hebberigheid) en het ook los kunnen laten als het er niet meer zou zijn. Het durven verliezen of het kunnen verliezen is eigenlijk een bevrijdende gedachte. Maar als het kwartje goed valt kan het wel je toekomst makkelijker maken.

   Ik houd je op de hoogte en lees ook graag over jullie avontuur daar in.

   Gisteren in het FD was er een goede discussie over het artikel van bitcoin stijging. Er was iemand gedupeerd omdat 30 bitcoins die voor de kleinkinderen waren geïnvesteerd gehackt. Denk echt dat je een hard wallet moet nemen als de bedragen echt groot worden.

   Ons idee is nu insteken en inleg straks bij goede winst er uit en met winst alles lekker te laten groeien.

   Verwijderen
 7. Bitcoins blijven imo een gok. Ze kunnen nog 1000% stijgen of het kan morgen over zijn. Jullie zijn nu ingestapt, maar heb je ook een bepaalde bovengrens bedacht wanneer je wilt uitstappen?

  Voor de rest wel weer lekker ondernemend om nu nog in de bitcoins te stappen! Van het ontbreken van lef kan niemand jullie beschuldigen :-)

  Petra had afgelopen januari haar laatste blog geplaatst. Ik denk dat ze was uitgekeken op het bloggen of te veel last had van haar rechterarm na het (fiets) ongeluk vorig jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is het ook, maar wil er nu nog even van profiteren. Ik wil ook in de Ethereum coin investeren. Die begint aan zijn herstel en wat je daar over leest lijkt dat een veiligere munt die ook voor andere blockchain kan worden ingezet bijv. voor hypotheken.

   Dan ook wachten voor de eerste ETF voor blockchain industrie. En stel dat Apple zijn coin gaat beginnen, wie weet ook interessant.

   Eigenlijk ben ik niet zo ondernemend en vind speculeren erg moeilijk en lastig, maar het durven verliezen is wel een andere mindset. Iemand die behouden is zal dit nooit doen en zou dat ook niet moeten doen.

   Dat is me ontgaan van haar rechterarm en ongeluk. Jammer.

   Verwijderen
  2. sorry antwoord op je eerste vraag ontbreekt. Ik wil dus in dit jaar nog wel flink insteken en dan liefst bij hele sterke stijging inleg er uit halen en rest laten groeien. Ik hoop dat de bitcoin de 10.000 euro gaat halen, maar ja het kan alle kanten op afhankelijk van de techniek, verhoging van transactiekosten en waar de markt op reageert als landen maatregelen neemt. Een ding is wel, bij plotselinge daling niet meteen in paniek. Bitcoin heeft zich tot nu toe sterk herstelt.

   Verwijderen
 8. Hoop mooie artikelen over crypto!
  Indien het je leuk lijkt hebben wij wellicht wat test-producten voor je. Zou je contact met ons op willen nemen via https://www.hardwarewalletonline.nl/contact ?

  BeantwoordenVerwijderen