Verlossende aflossers: Auto de deur uit en meteen 3.000 extra aflossen

donderdag 7 april 2016

Auto de deur uit en meteen 3.000 extra aflossen

Om geld te maken hebben we onze *sniksnik en nog eens snik* Toyota Prius (2008) op marktplaats gezet. We vroegen er 6.000 euro voor en daar werd snel op gereageerd door heel veel handelaren behalve voor de vraagprijs op 1 na die hem vorige wk zaterdag zou ophalen voor de vraagprijs. Afspreken was wat lastig ivm de Open huizen dag maar deden dat toch om 15u. Uiteindelijk kwam de koper niet opdagen.

Eergisteren ging ik kijken naar dealer die een Suzuki Alto had staan en die voor onze auto met inruil 4.500 euro wilde teruggeven. Een dealer in Nijkerk wilde hem beoordelen. Had zelf een prijzige Alto staan maar bood 4.000 euro voor de Prius. Ik ging akkoord. Alleen na het vrijwaren op kantoor bleek dat ik geen 4.000 euro zou krijgen overgemaakt maar het verschil tussen de verkoopprijs van de Suzuki en mijn inruil. Dat had ik niet voor ogen. Mijn misverstand, en zo kon ik diezelfde dag mijn eigen auto weer op mijn naam gaan schrijven a 9,90 euro. Dus via garage was ook geen goede zaken doen.

Gisteren de vraagprijs aangepast naar  5.750 euro en nog wat belangstellenden benadert via de nieuwe chat van Marktplaats. Iemand wilde hem al eerder voor 5.500 euro ophalen. Dus die weer gevraagd. Al het andere aanbod was van 3.500 tot 5.000 euro. Na gisteren nog een paar keer heen via de chat spraken we voor vanochtend af.

Het betrof een handelaar van een taxi bedrijf uit Amsterdam die verder niet moeilijk deed. Ff een testritje in mijn bijzijn en zijn compagnon om vervolgens meteen thuis het geld over te maken. Heerlijk dat online bankieren. Binnen een kwartier stond er via onze gezamenlijke bank 5.500 euro op de rekening. Vervolgens samen nog even bij supermarkt op naam zetten en toen ze weg gingen, nog snel even deze foto als in TOTZIENS TOYOTA PRIUS, BESTE AUTO OOIT.
Het voelde goed om hem te verkopen aan een taxi bedrijf die inmiddels 10 Toyota Priussen laat rijden in 020 en omgeving.

Ik meteen 3.000 overgemaakt naar BNP voor onze extra aflossing en ook dat voelde goed. Restant geld is voor zoeken naar een Suzuki Alto met trekhaak. Dat laatste willen we er toch bij zodat we de komende 3 jaar toch nog op pad kunnen met onze fietsen voor weekendjes weg naar bijvoorbeeld de Eifel of Ardennen. Het zal wel even wennen zijn maar dat went vast. Over 3 jaar nemen we weer een fijnere auto als we dat dan nog willen.

Morgen gaat Natasja op auto jacht. Wat betreft het huis blijft het momenteel stil. Er is nog niets voortgekomen uit de Open huizen dag helaas maar wij gaan verder. Van het weekend zag ik de eerste salamander in onze vijver in de tuin (cementbak met 50 cm dwarsdoorsnee) en de eerste bloempjes in bloei. Maakt het veeeeeeel minder erg om nog de lente thuis mee te maken :-)

UPDATE 8/4/16 15:40
Nouja het is geen Alto geworden. Het wordt een minder zuinig en iets meer auto bij onze bekende autodealer. We gaan voor het eerst van ons leven in een europese wagen rijden na al die dankbare Aziaten. De besparing op maandbasis wat betreft lasten met wegenbelasting en verzekering: 25,58 euro. Toch al een fijne besparing en met het doel sowieso minder te rijden en meer te fietsen zal het met het benzine verbruik wel meevallen.
Volkswagen Polo 1.4 uit 2000

17 opmerkingen:

 1. Weer een stap verder. Fijne auto's toyota's. De auto die we nu hebben en de vorige zijn allebei van dit merk.
  In onze vijver zitten nu veel bruine kikkers. Veel gekwaak. En ik heb ook al veel salamanders in de vijver gezien. Ik zie de dameskikkers dikker worden. Nog even en de vijver zit vol met kikkerdril. Waarvan de salamanders een groot deel opeten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja leuk, gisteren een ieniemiene salamander gespot met 2 grote waarvan het vrouwtje echt vol zit. De kikkers dit jaar nog niet gezien en kikkerdril nog niet meegemaakt.

   Verwijderen
 2. Goed onderhandeld. Succes met de aanschaf van een andere auto.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat goed om te lezen dat jullie echt een radicale omslag maken!!

  Mijn complimenten....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, bij deze opmerking sluit ik mij volledig aan. Goed hoor!

   Verwijderen
 4. Fijn dat het gelukt is om de auto te verkopen. Irritant dat die eerste koper niet kwam opdagen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn hoor. Dat is een mooi bedrag dat je afgelost hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Er is wel hoop ingeboet qua betrouwbaarheid en ik vraag mij af wat de besparing is op de lange duur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe zo kwa betrouwbaarheid? Lange duur weet ik ook niet maar korte duur nu wel. We hebben hier mee ook, door de extra aflossing 14,75 euro per maand bespaard.

   Verwijderen
  2. Nou een Prius is stuk betrouwbaarder dan een oude Polo en eerste is ook een stuk veiliger,comfortabeler,zuiniger,onderhouds vriendelijker. Dus op den lange duur kan die Polo toch een duurdere aankoop te zijn dan je eerst voor ogen had.

   Verwijderen
  3. Ja dat klopt ook wel, maar het doel is ook niet de polo heel lang te houden. Idee is dat als wij gesetteld zijn met lagere woonlasten doordat we verhuizen naar kleiner en minder hypotheeklast wij weer een betere zuinigere en betrouwbare auto willen permitteren. Ik denk dan zelfs tzt terug te gaan naar een Prius en wellicht wel uit 2008 met behoorlijke kms wetende dat ze met gemak bij goed onderhoud 400k km kunnen maken.

   Verwijderen
  4. Wil er zeker geen welles/nietes verhaal van maken, Prius had zeker nog wel 10 jaar mee gegaan. Dus als je alles na had gerekend is de besparing veel minder dan de die je nu hebt want de Polo gaat maar 3 jaar mee en is voor de tripjes Eifel/Ardennen veel duurder in gebruik.Zeker je later weer terug wil na de auto die je net hebt weggedaan, ik snap het echt niet je moet straks je eigen auto weer duur terug kopen. Overall over 10 jaar bekeken is het een dure zet geweest die na mijn mening enkel eerste 2 jaar goedkoper is en daarna de Polo duurder wordt en je beter de Prius had kunnen houden. Denk er maar eens over na en hier laat ik het bij :)

   Verwijderen
  5. Dank voor je toelichting, over 3 jaar weet ik meer, ik weet alleen nu wat ik nu doe en waarom.

   Verwijderen
  6. Penny wise, pound foolish

   Verwijderen
 7. Gefeliciteerd met jullie nieuwe auto! En fijn dat je weer hebt af kunnen lossen. En inderdaad, dat is wel een radicale stap! Ik heb nu als excuus dat ik mijn auto (ook Toyota) tenminste 5 jaar moet houden vanwege de investeringsaftrekken enzo, maar om eerlijk te zijn zou ik hem sowieso niet snel weg doen voor iets 'extra's'. Als ik het allemaal niet meer kon betalen natuurlijk wel, maar het zou dan wel echt noodzaak moeten zijn. Knap van jullie dat jullie wel zo'n knoop doorhakken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat extra aflossen geeft een enorm gevoel. Nadasurf hierboven heeft wel een goed punt maar, we kopen niet ff snel zo'n mooie auto terug. Wel is er nu bij achtergang (luxe in auto) een winst gemaakt ook al zouden de kosten gelijk blijven. En gek genoeg, vorige wk rijdende in het nieuwe autootje vond ik het ook wel weer wat hebben en gaf het me vertrouwen dat ik ook de stap terug zal kunnen doen met woning. Iets wat in het hoofd wel goed zit maar in emotie niet. En ik merk verandering is sowieso leuk.

   Overigens gisteren me aangemeld bij Snappcar om onze auto te verhuren. Er zijn 4 a 5 dgn dat we hem niet (proberen te) gebruiken en dus kan hij verhuurd worden wat wellicht weer kosten dekt. Wel leuk al die deel economie initiatieven. Mocht je zelf interesse hebben:
   https://www.snappcar.nl/auto-verhuren/177014

   Verwijderen