Verlossende aflossers: Best gek je auto zien wegrijden door een vreemde

maandag 25 april 2016

Best gek je auto zien wegrijden door een vreemde

Zojuist rijdt onze auto weg met een voor mij nog net een vreemde. We hebben zojuist onze VW Polo 1.4 verhuurd voor de eerste keer. Een vrouw uit Amersfoort heeft de auto voor haar werk nodig voor 2 dagen. Tijdens ons weekendje weg op de Sallandse Heuvelrug waar we op de fiets naar toe waren, kregen we via SMS (dat is toch prettig geregeld door snappcar) een verzoek op vrijdag eind van de middag of we de auto willen verhuren. Op een link ga je naar je profiel en krijg je meteen info over de huurder. Het was een vrouw van 56 jaar wat meteen een goed gevoel gaf. Het verzoek vond ik al leuk genoeg en ging er van uit dat het voor dit weekend nodig was. Tot grote opluchting bleek het pas voor maandagochtend te zijn en zelfs voor 2 dagen. Na snel overleg met Natasja accepteerden we het verzoek. Snappcar begeleid je meteen met mail en sms. Meteen kon ik haar een bericht sturen, zij mij en in een paar minuten belde ik met de huurder omdat ik nog even wilde laten weten dat haar fiets bij ons in de schuur kon staan. Dat laatste bleek niet nodig maar het was wel goed even persoonlijk contact te hebben. Zij legde uit waar ze de auto voor nodig had (werk, ivm lichamelijk herstel tijdelijk niet mogelijk te fietsen). Vervolgens zorgde ze dat het geld werd overgemaakt aan Snappcar en was alles bij deze geregeld. Snappcar stuurt na betaling je meteen een bevestiging en formulier wat je samen met de huurder doorloopt en aftekent. Ik hoop dat PeerGo ook zo werkt in de praktijk want dit werkt zeer prettig. Enige nadeel is dat ik geen printer heb thuis. Daar moet ik nog iets op verzinnen, gelukkig had de huurder een printje bij haar en zal ze een copy maken. Bij inleveren zullen we vervolgens ook weer aftekenen. Mooiste zal zijn als Snappcar dit ook digitaal kan afdekken.

Onze huurprijs is 20 euro per dag waarvan we 14 euro zelf ontvangen (70%). In dit geval heeft ze de auto 2 dagen en hebben we hiermee 28 euro verdient. Dat is nu al het terugverdienen van onze wegenbelasting van ruim 1 maand.

Mooie van Snappcar is dat mensen vaker bij dezelfde auto en verhuurder willen huren omdat ze er mee vertrouwd en bekend zijn.

Vrijdag waren we dus helemaal happy met onze eerste verhuur en zojuist werd de auto dan ook opgehaald. Morgenavond krijgen we hem weer terug.

Wel kwamen we er gisteren achter dat ik eigenlijk de auto vanavond nodig heb om naar Utrecht te gaan om te oefenen met de band. Helemaal niet bij nagedacht en ook zo zeldzaam dat ik hem daar voor nodig heb. Gelukkig helpen mijn bandleden me uit de brand door me te halen en brengen. Anders zou mijn verdiende geld al gebruikt moeten worden voor eigen treinkosten.

Gisterenochtend kregen we nog een 2e verzoek van iemand echter had hij de auto gisteren voor een halve dag over dag nodig. Rond die tijd waren we nog niet terug van ons weekendje weg en zo moest ik dus ook mijn eerste afwijzing doen. Ook dit wordt netjes begeleid door Snappcar want ze vragen of je ook een reden wilt opgeven waarom je niet kan verhuren.

Als je zelf ook interesse hebt om je auto te verhuren, meld je dan hier aan. De vrouw die nu van ons huurt liet weten dat ze een vriendin heeft die momenteel gratis rijdt omdat ze haar auto verhuurt.

14 opmerkingen:

 1. Snappcar zou dus een kalender moeten verbindennaannde verhuur. Ik heb gezien dat snappcar hier in de buurt veel duurder is.
  Een kalender is de oplossing. Uitleg geven waarom niet is niet zo slim. Ik zet mijn kalender ook altijd op bezet. De ervaring heeft me geleerd dat als ik vertel dat het niet kan, omdat ik er niet ben, dat mensen drammen om toch mij over te halen. Dus zet ik altijd bezet er op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is bij snappcar nog een paar details om te verbeteren en dan is het helemaal af inderdaad.

   Verwijderen
  2. Iedere euro is toch leuk verdiend. Hopen dat de auto weer heel en schoon terug komt.
   Meestal komt het altijd goed. Ik heb in de lange tijd met gasten ervaring heel af en toe een probleempje gehad en dat was altijd te verhelpen.
   Succes

   Verwijderen
  3. Deze mogelijkheid is er weldegelijk! Dat heet de 'Beschikbaarheidskalender'. Je kunt in deze kalende als verhuurder aangeven op welke dagen je auto wel of niet beschikbaar Als de auto verhuurt is, houdt SnappCar dit zelf bij. Deze optie zit onder 'Mijn SnappCar' > 'Mijn auto's' > Overzicht aanpassen'. Succes!

   Verwijderen
 2. Mooi verdiend! Ik moet eerlijk zeggen dat ik het met mijn auto niet aan zou durven, zowel niet dat er iemand anders in rijdt, als dat ik plotseling ergens heen moet en dat dat niet kan. Maar als dat allebei geen issue zou zijn, dan levert het een mooi zakcentje op!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik vrees meer jonge dolle mensen, maar ook daar kan je aangeven 'verhuren aan >25 jaar'. Ja het compenseert. Ik heb bij snappcar in onze gemeente gekeken naar aanbod en er zijn mensen die heel gericht dure auto's aanbieden tot 150 euro dagprijs. Gaat hier wel om exclusieve auto's zoals een Porsche en dergelijke. Maar je ziet echt ook luxe autos in de verhuur hoor. De ondernemers zitten er allang op ;-) maar ook mensen met mooie auto's.

   Verwijderen
 3. Fijn dat jullie zulke goede eerste ervaringen hebben. Het zou helemaal mooi zijn als je een vaste huurder hebt, dan ben je verzekert van maandelijkse inkomsten. Nu wij onze auto vervangen hebben (de nieuwe staat nog niet op SnappCar) hoop ik dat onze vaste huurster blijft ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is je nieuwe auto minder comfortabel? :-) Misschien wel zuiniger :-))

   Verwijderen
  2. Hij is stukken comfortabeler! En nee, niet zuiniger. Vandaar ook mijn laatste opmerking ;-)

   Verwijderen
  3. haha oja dat kan dan ook een obstakel zijn hahah

   Verwijderen
 4. 20 euro is wel heel weinig. Wat kost je auto per km, zonder de brandstof? Is er een limiet aan het aantal km dat mensen mogen rijden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. > 100km rekenen we 0,15 euro per km. En ja is best laag, maar was advies prijs van Snappcar, verder moeten wij nog geloofwaardigheid en vertrouwen verdienen, dus als dat goed zit kan ik altijd ietsje hoger gaan zitten, denk aan 25 euro want dat zou nog conform mijn omgeving zijn. Verder is er geen limiet. Wel kan je aangeven of iemand met je auto naar buitenland mag of niet. Wij hebben gekozen voor NIET naar buitenland.

   Verwijderen
 5. Wij hebben 1 keer een auto gehuurd via Snapcar. Leuk om ook eens vanaf de andere kant te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om dat dan weer te lezen van jou :-) Weten jullie al wat jullie doen met aanschaf auto?

   Verwijderen