Verlossende aflossers: Mijlpaal 20.000 euro afgelost op ALV binnen 1 jaar

donderdag 14 april 2016

Mijlpaal 20.000 euro afgelost op ALV binnen 1 jaar

14-4-16
Vandaag is een heuglijke dag. We hebben vandaag 20.000 euro totaal afgelost op Aflossingsvrije deel en wij zijn nog net geen jaar bezig! Wij hadden dit nooit kunnen bedenken toen we vorig jaar begonnen. Toen wij over de gedachte 'Druppel op de gloeiende plaat' heen waren en toch starten met het idee in 2015 met 3.000 euro gewoon maar een begin te maken en later nog wisten dit te verdubbelen, hadden we ons ook verrast dat het uiteindelijk 11.000 euro werd in 2015. Uiteraard waren voor dit jaar een paar niet voorziene middelen en mogelijkheden. Want hoe hebben wij nu al zo snel 9.000 dit jaar kunnen aflossen? Dat zal ik laten zien.

WERK
Allereerst is mijn tijdelijke baan langer tijdelijk dan verwacht. Vorig jaar november had het al afgelopen kunnen zijn maar tot op vandaag heb ik werk. Dat geeft nog steeds genoeg inkomsten om veel te sparen om extra af te lossen.
Verder bleef de hoogte van sparen hoog omdat ik van het UWV nog een aanvulling heb genoten tot afgelopen maart. Deze is dus al weggevallen maar ondanks dat hebben we inkomsten genoeg.

BESPARINGEN op LASTEN
Ik heb er genoeg over geblogd met bezuinigen door over te stappen naar nieuwe leveranciers, providers etc en toch ook nog in dit nieuwe jaar hebben we onlangs nog onze autoverzekering en woonverzekering aangepast.
Ook energieverbruik heeft de maandelijkse last flink verlaagd. Bijkomend voordeel is dat we veel meer aan koude zijn gewend en dat merkte ik onlangs in huis dat ik overdag met 16 graden geen fleecedeken gebruik en van de week op de fiets ging ik met 4 graden in de ochtend in korte fietsbroek naar werk wat ik als lekker ervaarde. Dat het je tevens een veel frisser en levendig gevoel geeft is meer winst.
Vorige week hebben we onze Toyota Prius weggedaan en daardoor extra geld vrij gemaakt door een goedkopere auto te nemen en dat heeft zijn effect gehad in de hoogte van de totale aflossing.

MARKTPLAATS
Boven onze eigen verwachtingen hebben wij in 2 jaar ruim 10.000 euro aan eigen spullen verkocht. Hier zit overigens de auto in, maar ook HiFi en een trits aan spullen. Alle overbodige luxe is weggedaan, alles wat we niet meer gebruiken is weggedaan. En je blijft je verbazen wat je nog aan eigen spullen kan verdienen als je er ook emotioneel los van kan komen maar kan missen in gebruik.

GEWOON DOEN
Door gewoon te beginnen met aflossen en bewust te zijn met uitgaven, maak je echt meer winst dan je kan voorzien. Een extraatje omdat je jezelf in het juiste standje hebt weten te zetten.

Wij hebben nu 11% totaal afgelost inclusief het stuk van Annuitaire deel. Dit jaar gaan we zeker boven de gewenste totale aflos van 11.000 euro komen en zal het ons meer mogelijkheden geven in de mogelijke verkoop van het huis. Want daar hebben we nog geen beet met een koper. De terugkoppeling van de Open huizendag was helaas niet bevredigend. Daarom gaan we door met extra aflossen tot de koper komt en wij ruimte hebben om op de marktwaarde van het huis uit te komen.

Terugkoppeling van de stellen die langs zijn geweest, aldus onze makelaar:

Algemene bevindingen bijgewerkt op donderdag 7 april 2016

Open Huis 2 april 2016
Stel 1: Moet teveel aan gebeuren om het naar de zin te maken
Stel 2: Zoeken nog even verder, moet te veel aan gebeuren
Stel 3: Meneer gesproken maar belt zelf nog even terug. Indien volgende week niets gehoord nogmaals proberen 
Stel 4: 2 x voicemail ingesproken (1 x 4 april, 1 x 7 april) 7 april ook mail gestuurd 
Stel 5: geen telefoonnummer. Mail verzonden

20 opmerkingen:

 1. Wow, wat supergoed zeg! Al zoveel afgelost in zo'n korte tijd. Petje af hoor!!

  En jammer dat de koper er nog niet bij zat. Wel fijn dat je van een aantal mensen in ieder geval al duidelijkheid hebt. Er komt er vast één en je hebt er ook maar één nodig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja zeker jammer, maar ook goed om via de terugkoppeling de realiteit en redenen te lezen. Nu kunnen we er niets mee maar weten wel waar we staan waardoor we weer onze eigen strategie gaan bepalen. En als er 1 komt, altijd welkom :-))))

   Verwijderen
  2. Nou, inderdaad! Ik zit dus met allerlei mensen die het prachtig vinden, maar die totaal geen haast hebben en op allerlei plekken gaan kijken. 'Je hoort het als hij afvalt'. Daar kun je dus écht niets mee, want in theorie zijn ze dan nog in de running, maar in de praktijk kunnen ze natuurlijk ook allang ergens anders mee bezig zijn en vergeten zich af te melden.

   Verwijderen
 2. Teveel aan gebeuren???? En ik was juist zo onder de indruk van de foto's. Mijn idee was juist: wauw, je kan er zo intrekken.

  Gefeliciteerd met de aflossing trouwens! Eer naar je werk zou ik zeggen, je hebt er veel voor gedaan en gelaten.

  N.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat zou ik ook denken. Wel denk ik zelf dat de keuken waar iedereen iets anders wil, verder wilden sommigen de zolder goed aanpakken, denk vernieuwde kunstofkozijnen en de badkamer is zeer smaakgevoelig. Dan telt het wel op. Helaas kunnen we nu nog niets aan onze vraagprijs doen om meer te lokken.

   Verwijderen
 3. Een groot compliment voor alles wat jullie hebben gedaan om deze mijlpaal te bereiken! Het visuele plaatje vind ik een stuk origineler dan welke wij gebruiken. Ik ga vanavond eens prutsen in Excel :-)

  De feedback is altijd fijn, maar op de foto's kreeg ook in de indruk dat het er toch goed uitziet. Die ene koper komt vast en zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. kan je de excel opsturen, ik heb hem van 2 bloggers: berekening van watkosteengezin en inspiratie van een andere blogster in de vorm van huis. als ik je mail heb kan ik sturen :-)

   Verwijderen
  2. Oh, nou dat scheelt weer prutsen in Excel ;-) De sheet kan naar info@bespaarbalans.nl. Dan doe ik in reactie daarop meteen een voorstel voor een datum om af te spreken :-)

   Verwijderen
 4. Wow wat een mooi bedrag al. Daar zijn wij nog niet...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou ik zeg, gewoon doorgaan en je ontdekt en verbaast je zelf en wij leven nog lang niet als bijstand of zwervers!

   Verwijderen
 5. 'Moet nog teveel aan gebeuren' zegt vaak niks over de kwaliteit maar meer over de smaak van de kijkers.
  Gefeliciteerd met de 20.000 euro! Super!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat denk ik ook kwam mening, maar nu hopen dat de koper ons huis mooi vind en anders is het nu een sterk signaal dat we te duur staan geprijsd. Echter daar moeten we nu nog geduld hebben om wat met de prijs te kunnen doen.

   Verwijderen
 6. Gefeliciteerd met deze mijlpaal. Mooi hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dank je, vind het ook geweldig dat dit mogelijk was uiteraard wel met de nodige gelukjes in welvaart, maar ook door het juiste standje nog zoveel meer wegen vinden dat het kan.

   Verwijderen
 7. Ik lees vaak stilletjes mee, maar nu even een reactie: geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een energie heb je gestoken in Markplaats. Enorm, want het is lastig verkopen in deze website. Klasse.

  Ik hoop dat de nieuwe koper er gauw aankomt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt hoor met marktplaats, soms sta je versteld waarom sommige dingen niet snel gaan. Dat heb ik nu nog met spullen. Gelukkig gaan we het kleine grut nog, bij droog weer, op koningsdag proberen te verkopen en restant wordt afgegeven aan spullenhulp.

   Ik hoop ook nog op een koper maar ga er niet op wachten, we gaan door met plan B of terug naar oorspronkelijk plan, blijven aflossen en in de tussentijd nog lekker genieten van eigen huis en tuin. Met het voorjaar ben ik stiekem blij dat ik nu nog niet weg ga :-)

   Verwijderen
 9. Wow, ZOOOOO veel in een jaar? Dan zouden wij in 4 jaar klaar zijn :) Hier kan ik ook nog een slag slaan met spullen. Ben ik ook wel van plan hoor. Heb nu wat leuke dingen waar het geld beter mee kan renderen. Wat als je nu lekker af blijft lossen, zouden jullie er dan wel willen blijven wonen?

  BeantwoordenVerwijderen