Verlossende aflossers: Bezoek van makelaar en mede blogger BespaarBalans

vrijdag 29 april 2016

Bezoek van makelaar en mede blogger BespaarBalans

Makelaarsgesprek
Het was een bijzondere dag. Vandaag stond de afspraak met onze makelaar gezien het verloop van de verkoop. Het verloop na Open huizendag loopt niet, vandaar de afspraak met de makelaar. Wel fijn dat onze makelaar ons belde om deze afspraak te maken Duidelijk een makelaar die graag vinger aan de pols houdt. Dus om 12 u zaten we met z'n 3 om de tafel en kwamen we tot de conclusie en het advies dat we het volgende gaan doen:

1) nieuwe foto's van de achtertuin om het zonniger en groener te doen overkomen en daarmee aantrekkelijker te maken ten opzichte van de eerder genomen foto's;
2) de prijs verlagen van 259.000 naar 250.000 om zo te hopen een bredere doelgroep te trekken die willen komen kijken. Het is duidelijk dat we het van de Hooglanders zelf nu niet moeten hebben bij deze prijs. De doelgroep buiten Hoogland zijn minder emotioneel getriggered. En voor beide doelgroepen is de prijs dus waarschijnlijk te hoog.

Met beide punten kunnen we ons vinden en gaan we er voor. Over 2 weken hopen we met nieuwe prijs en foto's mensen weten te interesseren.

Bloggers ontmoeting
Verder stond er vandaag een 2e afspraak in de agenda en wel een ontmoeting met blogger van blog BepaarBalans. Gezien wij in een straal van heel dichtbij wonen, leek het mij wel leuk om elkaar in het eggie te ontmoeten en daar ging BespaarBalans op in. Rond borreltijd kwam BespaarBalans langs en dit borreluurtje liep uit tot even voor 19u. Altijd leuk om met eensgezinden ervaringen en belevenissen te delen, zo ook met ons. Nu ook leuk een gezicht te hebben van je mede blogger over het onderwerp Consuminderen, Besparen en Extra Aflossen.

Recyclix
Tot slot gebeurt er deze week en zelfs vandaag veel op gebied van Recyclix, mijn investeringsproject van afval waar je met bonus geld met of zonder eigen inleg geld kan verdienen online. Voor sommigen een omstreden fenomeen wat riekt naar ponzi en piramide maar inmiddels onder de actievelingen toch wat enthousiaster ontvangen die niet meer zo bezig zijn zo snel mogelijk het geld er uit te willen halen maar eerder sneller te willen investeren. Dat blijkt ook wel uit het feit dat vanuit mijn lijn inmiddels 30 mensen zich hebben ingeschreven en met de 20 euro bonus aan het onderzoeken zijn via Recyclix. Hiervan zijn inmiddels 11 actieve partners die eigen geld hebben ingestoken. Dat is een ruime ratio van 30% wat zeer hoog is als ik dat vergelijk met andere Recyclix bloggers op internet. Mede met de blog van Het Rijke Wijf profiteer ik van de commissie en activiteit van anderen. Een fijne manier van geld verdienen wat virtueel lekker groeit maar wat ik voor mezelf nog niet direct laat uit betalen. Iets wat allang kan, maar liever nog investeer en laat groeien en renderen tot een hoogte van 725 kg afval zodat ik elke 5 wkn 20 euro kan uitbetalen. Dan komt in 1 cyclus de 20 euro inleg er uit en daarna kan ik deels door gaan met investeren en deels de winst er uit halen. Het is wat mij betreft het nieuwe sparen en beleggen in 1 en tot nu toe loopt het prima en heeft Recyclix eerder de schijn voor dan tegen.

9 opmerkingen:

 1. Het was zeker een leuke en gezellige middag! Leuk om inderdaad met eensgezinden van gedachten te wisselen over allerlei onderwerpen. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien het bedrag verlagen naar 249.000 voor het psychologisch effect en zoekmachines. Succes.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is mijn gevoel ook overigens maar makelaar liet weten dat op 250.000 we dan nog in 2 zoek categorien zitten.
   Waar ze wel een punt heeft is dat de groep onder 250 ook niet veel hoog zal kunnen houden en we niet alleen daar op moeten mikken. Met nieuwe prijs kunnen wij momenteel ook niet veel zakken. Het schijnt dat 250 van en t/m is bij zoeken.

   Verwijderen
 3. Mooiere foto's leverde bij ons dubbel zoveel kijkers, maar helaas geen kopers. Ik duim voor jullie dat het beter gaat en dat er dan één koper tussen zit. Wij hebben er nare ervaringen mee. Hebben uiteindelijk onze vraagprijs moeten dalen met 125000 euro. Met verlies verkocht dus! Ik hoop dat jullie er snel van verlost zijn want ik weet hoe het voelt (2,5 jaar met een te koop huis gezeten).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dank je wel, ik hoop het ook. Wij hebben een ondergrens en als het daar niet mee lukt blijven we er in wonen. Wat dat betreft moeten we niet weg. Verlies kunnen en willen we niet nemen momenteel. Dank voor je reactie en medeleven :-)

   Verwijderen
 4. Oh prijs nu al verlagen van het huis? Hmmm... snap ik wel, maar iemand die een huis zoekt kijkt vaak toch ook wel iets boven budget met het idee dat er te onderhandelen valt lijkt mij. Maargoed ik ben geen makelaar natuurlijk :) Zonnige foto's zijn altijd een goed plan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja maar er komt helemaal niets op af dus prijs verhouding markt is blijkbaar niet goed. Zelf nog wel nagedacht en vind 249 psychologisch beter dan 250. De tuin ziet er groener, dat moet wel helpen.

   Verwijderen