Verlossende aflossers: En toen werd het stil

donderdag 31 maart 2016

En toen werd het stil

Begonnen we onze verkoop van het huis goed met 2 bezichtigingen, via eigen makelaars netwerk, werd het stil nadat we op Funda kwamen. Even had ik de euforie na alle positieve reacties van mensen maar moest tot dinsdag wachten voor de eerste geïnteresseerden die vorige wk donderdag langskwamen.

Het stel die de locatie en ruimte perfect vonden, vonden de prijs aan de hoge kant. Daarna bleef het weer stil. Het kan mogelijk wezen dat met vooruitzicht van aankomende zaterdag 2 april Open Huis dat iedereen daar op wacht om ongedwongen in vrije tijd te komen shoppen. Daar focussen we ons nu op maar trekken een plan als er na dit weekend verder niets voortvloeit uit de Open huis dag.

Kunst is bewegen en anticiperen. Het volgende plan is niet te lang afwachten en doorgaan met vervroegd aflossen.

Inmiddels heb ik deze week onze Onvoorziene Zaken spaar tot 5.000 euro weer weten aan te vullen en sparen we met alle kleine beetjes de Aflos spaar. Zo krijg ik deze week weer een 25 euro van Euroclix.

Gisteren ben ik naar de goudboer gegaan om mijn gouden ketting met ring te verkopen en tot mijn aangename verrassing bleek ik 420 euro om mijn hals te hebben hangen. Dus dat kan meteen door naar de Aflos spaar. Ik heb die ketting en ring ooit in mijn vrijgezellentijd gekocht eind jaren 90 in Indonesië en inmiddels door de goudprijs er het dubbele voor teruggekregen. Eigenlijk mijn beste investering zo met 50% rendement wat ik altijd om mijn hals droeg.

In het kader van ontspullen en loskomen van 'het hebben' was dit een mooie stap. Overigens vond ik de ketting lastig bij het fitnessen waar het heen en weer hopt. Dus daar ben ik van verlost. Ik deed de ketting nooit af.

Gisteren ook meteen onze auto Toyota Prius op marktplaats gezet. Dat hakt er gek genoeg diep in. Dat is emotioneel best een dingetje wat je doet beseffen hoe erg dat 'spullen hebben' nog in je systeem zit.

We gaan voor een paar jaar rijden in een 2e hands Suzuki Alto om zo extra geld te maken om af te lossen met gevolg dat onze hypotheekschuld en onze maandlasten weer omlaag gaan. Dit kan ons grofweg 69 euro per maand schelen (met daling van maandelijkse hypotheekrente, autoverzekering en wegenbelasting). Luisterend naar het radio interview van Gerhard Hormann bij L1 van de week, was ik er over uit dit voor de Open huis dag te doen ipv er na. Het kan sowieso geen kwaad, al zouden we met succes het huis nu wel snel verkopen.

Verder staan er nog wat andere spullen op marktplaats en hopelijk levert dat nog enkele honderden euros op als mede Koningsdag waar wij prullaria al in diverse koffers klaar hebben staan.

Komende dagen gaan we zelf ook ons verder oriënteren in huizen dus zullen we allebei afzonderlijk op pad gaan met Open Huis in Amersfoort :-)

21 opmerkingen:

 1. Maar een auto heeft toch ook wel emotionele waarde denk ik. Wij hebben onze grote Ford mondeo stationwagen ingeruild voor een Kia om daarmee veel lagere maandlasten te hebben en meer geld daardoor om af te lossen. Natuurlijk zijn we al blij dat we een auto kunnen rijden en de Kia is een heel fijne auto, maar toch mis ik mijn stoere Ford wel eens ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om te lezen maar ook dat jullie het gedaan hebben.

   Verwijderen
 2. Ik had de verwachting dat het huis binnen afzienbare tijd verkocht zou zijn. Ik ken de buurt (wij wonen er immers ook) en de vraag naar dit soort woningen. Succes aanstaande zaterdag! Hopen op veel aanloop.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes aankomende zaterdag! Het mooie weer - en hopelijk het zonnige karakter van de potentiële kopers, heb je in ieder geval mee :-)
  Goede keus om de auto in te ruilen voor een kleiner model. Stoer hoor! Dat hebben wij in 2012 ook gedaan, met een besparing van bijna 300 per maand tot gevolg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, hoop ook dat het weer lekker bijdraagt. Ja leuke om te lezen de aanmoediging om de auto gewoon weg te doen. Wennen we vast wel aan :-) Leuk dat jullie dat ook gewoon gedaan hebben.

   Verwijderen
 4. Ontspullen....hoorde het laatst ook al op de radio...
  Wat een debiel woord.... En dan druk ik me nog zachtjes uit.
  Dat wilde ik ff kwijt :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. OK :-) Nouja hoe je het ook noemt, het is langzamerhand wel fijn gevoel losser te komen van spullen hebben die je niet of nauwelijks nodig hebt.

   Verwijderen
 5. Ik duim ook met je mee voor aanstaande zaterdag! Hier is het ook weer even rustig, na 6 of 7 bezichtigingen in de afgelopen weken. Hopelijk heeft dat ook met zaterdag te maken, maar mijn verwachtingen voor de Open Huizendag zijn niet al te hoog gespannen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan komt dat bij jou ook vanwege de open huizendag. Wij duimen ook voor jou! We houden de moed er in ook voor jou!

   Verwijderen
 6. Wat een leuke investering blijken die sieraden dan te zijn zeg! Heerlijk om je waarde verdubbeld te zien : )

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja grappig. Na 2 dagen mis ik de sieraden niet dus goede keuze.

   Verwijderen
 7. Ik hoop dat er morgen veel kijkers komen en dat daar de koper tussen zit.
  Mogelijk gaat het achteraf toch sneller dan je had verwacht. Wij hadden ons huis heel scherp geprijsd in de markt gezet en ons huis viel op vanwege de grote tuin. Veel kijkers op f.un.da maar niet zo heel veel kijkers thuis. En toen in een week drie bezichtigingen en daar zat de koper tussen. Achteraf heeft het huis vijf weken te koop gestaan.
  Ons eerste huis was in een week verkocht en daar hoopten we deze keer ook op. Ik vond het een heel stressvolle tijd. Heel druk met al dat extra schoonmaken, het napraten met de makelaar over de bevindingen, het handelen over de prijs.
  Sterkte en heel veel succes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja helaas kunnen wij nu nog geen scherpe prijs neerzetten, maar we houden goede hoop. Uiteindelijk is het fijn als alles achter de rug is en in de tussentijd probeer ik me niet gek te laten maken, we hebben immers een dak boven ons hoofd en anders gaan we niet weg. Morgen gaat de auto al weg *slikslik* ... loopt wel los. Hopen op een goed aantal geïnteresseerden ... wordt vervolgd :-)

   Verwijderen
 8. Reacties
  1. Dank je wel, ben inmiddels zelf aan de cake met koffie. Hebben tot nu toe maar 1 oriënterend stel gehad. Verder is het echt stil.

   Verwijderen
 9. Niet onzeker worden over het aantal bezichtigingen Rose. Jullie hebben echt een mooie woning in een gewilde omgeving. Het komt wel goed.

  Chris

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoort bij het proces. Vandaag 5 bezoekers (stellen) gehad. Leuke mensen, zou zeker wat tussen kunnen zitten.

   Verwijderen
 10. 5 bezoekers is prima! Zeker met dit goede weer. Daar hoeft niets concreets uit te komen, maar is wel een goede indicatie dat jullie woning niet slecht in de markt ligt.

  Chris

  BeantwoordenVerwijderen